Vraag & Antwoord

Videobewerking

geschiktheid huidige laptops voor videobewerking?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik ben er over aan het denken mijn huidige desktop te vervangen door een laptop. Nu is mijn systeem namelijk te beperkt voor videobewerking :cry: (350 MHz, PII). Zijn echter de huidige laptops wel geschikt voor videobewerking en dan met name de toegepaste hardeschijven? Ik heb begrepen (en ook voor mijn oud systeem gekocht) dat een 7200 RPM schijf noodzakelijk is voor videobewerking. Echter zie ik laptops alleen maar uitgerust met 5200 op langzamer. Is dit geen beperking? Of is datatransfer wel op een hoog genoeg niveau (>4Mb/s??)?.

  Bedankt voor de reacties.
 • Het rpm staat niet garant voor de schrijfsnelheid. Het zegt meer iets over de reactiesnelheid van zo'n schijf. Een 7200 schijf is niet noodzakelijk. Hetw wil ook welmet een 5200.
  Het probleem wat je tegenkomt bij een laptop, is dat er meestal maar een harde schijf is.
  Aangezien een hd maar een ding tegelijk kan doen; lezen of schrijven, kom je het probleem tegen dat de schijf het programma moet lezen etc, en tegelijkertijd een vrij grote datastroom van video moet schijven.
  Als dit tegelijkertijd moet gebeuren, en dan vooral veel moet lezen, is de kans wel erg groot dat je lost frames krijgt. Is natuurlijk zonde.
  Een oplossing zou kunnen om een externe hd te kopen die dmv van USB2 of FireWire verbonden kan worden
  USB1 is te traag voor zulke dingen, dus schaf niet zo'n eentje aan.
 • Dank je Johnny,

  Een externe schijf stond ook al op mijn verlanglijst. Je reactie over dat het RPM meer iets zegt over reactiesnelheid i.p.v. lees/schrijfsnelheid is echter geheel nieuw voor me. Ik ben dus wat gerust gesteld. :D
 • Ik heb de ervaring dat een externe hardeschijf sneller is als de interne in je laptop. De aansluiting die ik gebruikte was firewire, daar ik alleen maar usb 1.0 in mijn laptop heb.

  Alleen heb ik het idee dat je voor digitale opnames al je firewire gaat gebruiken en dan is een usb 2 schijf het handigst, ook heb je combi schijven. Of net als ik doen, leeg doosje halen met alle2 de mogelijkheden erop en een losse harddisk erin zetten, dan bepaal je zelf hoe groot en duur het gebeuren wordt.

  Groeten,

  Stofnest.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.