Vraag & Antwoord

Videobewerking

Subtitle workshop, hoe kan ik de subtitle en de film samenv

Anoniem
Corrie.van.rijn
5 antwoorden
 • Ik heb subtitle workshop (engelse versie) gedownload om ondertiteling bijn mijn gedownloade film te plaatsen. de ondertitels haal ik van http://www.ondertitels.nl/ . Nu laad ik de film en de ondertiteling, deze lopen geheel gelijk. Maar hoe kan ik nu de film met ondertiteling opslaan?
 • Dit berichtje had ik al eens vaker geplaats:

  Ik ga van het volgende uit:
  Ik heb een Divx film van 700 mb.
  Ik heb de ondertiteling.
  http://www.ondertitels.nl
  Ik heb Subtitle Workshop.
  http://www.dvd.box.sk/index.php?pid=soft&prj;=info&pol;=16&rid;=6727
  Ik heb SRT2SSA.
  http://www.divx-digest.com/software/srt2ssa.html
  Ik heb virtual dub.
  http://www.virtualdub.org
  Ik heb de virtual dub subtitle filter.
  http://www.virtualdub.org
  Ik heb TMPGEnc.
  http://www.tmpgenc.com
  Ik heb Nero Burning Rom 6.
  http://www.nero.com

  LET OP!!! Eerst je avi bestand "decompresseren" (ivm het later niet goed synchroon lopen van beeld en geluid) Download het volgende:
  http://home.cogeco.ca/~avi2vcd/rq4dl/avi2vcd_ver1_4_2.zip
  Pak deze uit, in deze map bevind zich "decompress.exe". Start deze.
  Open hierin je Divx (browse) en klik op Decompress. Klaar!

  Gebruik dus nu alleen nog maar het zojuist gedecompreseerde avibestand

  001) Open Subtitle Workshop
  002) File, Load subtitle…, open je ondertiteling
  003) File, Save as…, Dubbelklik op Subrip, sla de ondertiteling op
  004) Open SRT2SSA
  005) Bij input file open je het zojuist gemaakte .srt file
  006) Laat alles staan qua instellingen behalve Subtitle colour.
  007) Primary moet je wit maken, klik op Convert
  008) Open de map van Virtual Dub, je ziet daar auxsetup.exe, open deze.
  009) Klik op Install handler, OK, OK, Run Virtual Dub, OK
  010) File, Open video file…, Open het gedecompreseerde avi file
  011) Video, Filters, Add…, Klik links op subtitler (staat deze hier niet? download het subtitler bestand opnieuw en pak deze ergens uit. Klik dan op Load en laad dit subtitler bestandje) Klik op OK
  012) Klik op de knop … en open het zojuist gemaakte .ssa ondertitelingsbestand. (vink de bovenste 2 hokjes aan en onderaan kies je de bovenste optie (ivm lengteweergave van de ondertiteling op scherm)
  013) OK, OK
  014) File, Start frame server…, Start, Geef een naam en sla m op! Wel met de extensie .vdr (dus is je sub: test? dan word het: test.vdr)
  015) Laat het nu verkleinde schermpje actief en open TMPGEnc.
  016) Onder bij video source klik je op Browse
  017) klik in de balk bestandstypen op All Files en alle bestanden verschijnen nu in het schermpje. Zoek je "test.vdr" en open deze.
  018) Rechtsonder zie je de knop Load. Klik hierop en open vervolgens een VCD PAL TEMPLATE
  019) Klik op de knop bovenin: START en het omzetten van avi naar MPEG is begonnen, kan gemiddeld met 700mb avi 100 minuten duren
  020) Met bijvoorbeeld MPEG Splitter kun je het (ongeveer 1400mb) filmbestand opsplitsen zodat je het over meerdere cd's kunt verspreiden.
  http://www.boilsoft.com/videosplitter/download.html
  020) Laatste stap is dan nog het branden van een VIDEOCD met NERO. Maar dat moet wel te doen zijn denk ik?
 • Alles gaat goed tot punt 11. Moet Virtual dub subtitler worden gekopieerd naar virtual dub plugin? Ik heb virtual dub subtitler nu in een apparte map staan. In virtual dub staat bij mij geen bestandje subtitle. Als ik deze wil loaden en ik ga naar virtual dub subtitler staan er 3 bestanden genaamd subtitler: subtitler rc bestand, subtitler.dps, subtitler.dws Als ik deze (heb ze allemaal geprobeert) aanklik krijg ik de foutmelding "de toepassing of ddl betsand subtitler.rc is geen geldige windowskopie. Controleer uw installatiediskette". Welke van de 3 moet ik nu kopieeren en welke moet ik dan loaden?
 • [quote:5de71f748d="Corrie.van.rijn"]Alles gaat goed tot punt 11. Moet Virtual dub subtitler worden gekopieerd naar virtual dub plugin? Ik heb virtual dub subtitler nu in een apparte map staan. In virtual dub staat bij mij geen bestandje subtitle. Als ik deze wil loaden en ik ga naar virtual dub subtitler staan er 3 bestanden genaamd subtitler: subtitler rc bestand, subtitler.dps, subtitler.dws Als ik deze (heb ze allemaal geprobeert) aanklik krijg ik de foutmelding "de toepassing of ddl betsand subtitler.rc is geen geldige windowskopie. Controleer uw installatiediskette". Welke van de 3 moet ik nu kopieeren en welke moet ik dan loaden?[/quote:5de71f748d]

  Dan heb je waarschijnlijk 'subtitler-2_4-src.zip' gedownload ipv 'subtitler-2_4.zip'. Die met 'src' erbij is alleen de source code, je moet de eerste uit het lijstje hebben op de site van virtual dub ('subtitler-2_4.zip'). Daar zit 'subtitler.vdf' die je wel kan inladen in virtualdub…
 • O, hij doet het al. Ik heb via kazaa virtualdub sibtitle plugin 2.14 gedownload en geinstalleerd. Via deze kan ik wel "subtitle in virtualdub selecteren. Ik ga nu aan de slag, als het gelukt is zal ik het zeker laten weten. Bedankt!

  groetjes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.