Vraag & Antwoord

Videobewerking

VirtualDub; van HuffYuv naar DivX converteren

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Vanaf mijn VHS-Videorecorder neem ik met een TV-kaart stukken film op. Daarna probeer ik met VirtualDub het begin en eind bij te knippen. Ook knip ik de reclame er uit. De codec waar mee ik opneem is HuffYuv. Alles gaat goed als ik Virtual Dub het resultaat weg laat schrijven in de HuffYuv codec. Maar ik wil het zo graag in DivX wegschrijven. Dat gaat dus niet. De WM-player laat alleen een zwart vlak zien.
 • Wat doe je precies in VirtualDub?
  Heb je wel de goede codec geïnstalleerd? Kijk ff met Gspot (kijk ook ff in de VideobewerkingsFAQ (zie mn sign))
 • Hoi Jan, kun je met virtualdub geen divx wegschrijven? Bij mij lukt dit wel.
  Ten eerste moet je de divx codec installeren, daarna kun je met virtualdub gewoon in divx wegschrijven, wel eerst in de video settings/compressie de divx codec selecteren.

  Zelf vind ik divx een fijn programma om dit soort bewerkingen uit te voeren. 8) 8)
 • Ik gebruik DivX Pro 5.1 die heb ik gekocht en geinstalleerd. Het direct opnemen met deze codec gaat bij mij niet het schijnt dat men dan een heel erg snelle machine moet hebben. Ik gebruik toch altijd nog een Athlon 2400 en WindowsXP. Zodoende neem ik op met HuffYuv probeer dat te editten en daarna te converteren. Maar ja het is bemoedigend dat het wel kan. Dan moet ik het toch ook kunnen, nietwaar.
 • Sorry geen divx maar virtualdub. :-? :-?
 • Dankzij de manier waarop Drupke reageerde ben ik achter de aard van mijn probleem gekomen. Hij schreef "daarna kun je met virtualdub gewoon in divx wegschrijven". Ik was namelijk steeds op zoek naar instellingen die ik zou moeten doen. Die moet je misschien wel doen om het resultaat te verbeteren. Maar gewoon wegschrijven dat was het. Welnu ik heb DivX Pro opnieuw over alles heen geinstalleerd en ziedaar het werkt. Waarom deed ik dat niet eerder? Omdat zij een heel ingewikkeld verhaal hebben over activeringscodes (je krijgt er wel 3) voor het geval je alles opnieuw op dezelfde computer zou willen installeren. Het blijkt geen probleem te zijn! Gewoon alles er overheen installeren en niet eerst deinstalleren. Je hebt zefs je registratiecode dan niet nodig. Drupke bedankt!!
 • Hartstikke mooi, graag gedaan en nog veel plezier met het videobewerken. :lol: :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.