Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe S-video signaal uit videorecorder halen?

Anoniem
ger jansen
5 antwoorden
 • Ik wil VHS banden capturen en dan op DVD zetten. S-video (kleine vierpolige stekkertje) is een beter signaal dan composiet (die gele stekker) en dat zit ook op de digitiserkaart die ik heb. Nou kan ik nergens videorecorders vinden met een S-video stekker. Alleen maar SCART. Volgens mij zit er op de pinnen van een SCART stekker alleen het hele mooie RGB-signaal (wat ik niet kan omtoveren in S-video) en composiet video. Er zijn wel verloopstekkertjes van SCART naar S-video, maar die maken dat volgens mij uit het slechtere Composiet signaal. Of ben ik fout? Of weet nog iemand videorecorders met S-video uitgang? Die van Philips in ieder geval niet.
 • Ik vind het niet voor de hand liggen dat de door u genoemde omzetting plaatsvindt, het s-video signaal is opgenomen in de scart-specificatie.

  Bij mij is de indruk ontstaan dat s-video aansluitingen enkel voorkomen op s-vhs (niet op vhs) apparaten.
 • Zowel scart als s-video zijn RGB signalen, en zouden zonder kwaliteitsverlies omgezet moeten worden. Overigens is het vidiocomposiet signaal iha. beter, aangezien dat niet eerst omgezet/gesplitst is. Verder moet je natuurlijk niet verwachten, dat je met een vhs recorder via video-in opeens DVD kwaliteit hebt.
 • Om verwarring te vermijden, op een Scart aansluiting kan je volgende signalen vinden (opgelet; deze zijn niet altijd gelijktijdig aanwezig).

  RGB: dwz rood, groen en blauw zijn als gescheide signalen aanwezig.
  CVBS: zijnde het gewone videosignaal; luminantie en chroma zijn gemengd.
  SVHS: chrominantie en luminantie zijn twee aparte signalen.

  CVBS is aanwezig op alle apparaten, SVHS uitsluitend op SVHS videorecorders en DVD spelers.
  RGB op sommige SVHS videorecorders en DVD spelers.

  Om terug te komen op de vraag; indien je een SVHS video hebt, dan kan je mits een adaptor van Scart naar SVHS gaan.

  Eddy
 • S-VHS is volgens mij een verbeterde versie van VHS, wat wel met dezelfde VHS banden gebeurt, maar dan anders opgenomen.
  S-video is een standaard waarmee videosignaal over een touwtje kan worden overgebracht.
  S-VHS en S-video zijn dus heel verschillende dingen. Verder kan ik mij wel voorstellen dat ze alleen bij S-VHS recorders de moeite nemen om het S-video signaal als uitgang te nemen. Ik zal er in de radiozaak naar vragen (als daar tenminste een dozenschuiver werkt die dat soort details weet).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.