Vraag & Antwoord

Videobewerking

JVC HR-DVS3, iemand ervaring mee?

Anoniem
rwilligen
9 antwoorden
 • Hoi,

  Is hier iemand die een JVC HR-DVS3 videorecorder of iets dergelijks heeft?

  NEE? Lees rustig verder bij de andere topics.

  JA? Vertel me a.u.b. waarom ik deze absoluut WEL of NIET wil hebben.
  Help me over de drempel of behoed me voor een misstap!

  groetjes ROB
 • Ik heb 'm en ben er wel happy mee.
  Beeldkwaliteit is uitstekend, bediening is door de hoeveelheid mogelijkheden enigszins complex maar na een paar dagen lukt het allemaal wel.
  Bediening vanuit de pc icm een "sitecom" firewire kaartje (= VIA chipset) werkt goed.
  Wat wil je nog meer…, moet ik er wel bij zeggen dat ik er erruuug weinig voor heb betaald, foutje van de verkoper, was 899 of 799 euro weet niet helemaal meer.
  Ik gebruik hem hoofdzakelijk om analoog beeld materiaal van HI8-V2000 of betamax te digitaliseren naar dv en dan naar de pc enz en dat werkt perfect.
  Bij afspelen van vhs materiaal moet je goed opletten wat de instellingen zijn, zo is er een digitale TBC die het beeld van oude cassetes of slecht materiaal aanzienlijk kan verbeteren maar deze instelling kan ook beeldstoringen opleveren als je kopiert naar dv en moet je soms uitzetten, en zo zijn er nog wat instellingen die je goed in de gaten moet houden.
  Afhankelijk van de prijs nu vind ik het een aanrader, het is het goedkoopste DV-deck wat er is en: (wat mij betreft een pre) geen Sony.
  Het is eigenlijk de enigste keus buiten een sony….

  Maak niet de fout door de oudere versie 1 of 2 te kopen, die zijn aanzienlijk slechter kwa dv kwaliteit.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=101859&highlight=hrdvs3
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=102119&highlight=hrdvs3
 • OK mooi, bedankt voor je snelle reactie.
  Ben ook geen Sony fan (meer).

  Kon je nou je films direct als mpeg digitaliseren vanuit deze videorecorder?
  Hoe zit dat nou? Dit apparaat doet toch iets hardware-matigs, wat anders veel tijd kost met je pc? Weet jij daar meer van?


  ROB
 • Hm, ben je wel op de hoogte van wat dit deck is/kan?
  Wat is eigenlijk de reden dat je dit deck wilt?

  Het is een gecombineerd VHS en DV deck.
  Je kunt er dus mee opnemen op vhs/S-vhs maar ook op DV
  DV= Digital Video
  Bij DV staat de video niet als een analoog signaal op de band maar als een digitaal signaal (enen en nullen)
  Als zodanig is een dv opname dan dus ook vrijwel ongevoelig voor veroudering zoals dat bij analoge (vhs) wel zo is.
  Verder is de kwaliteit (over het algemeen) van een dv opname veel beter dan die op vhs of Svhs.
  De pure resolutie is hoger, de kleur-resolutie is hoger, het geluid is dynamischer en heeft minder ruis en een groter freqentie bereik.
  Kortom, DV is vele malen beter dan vhs of Svhs.
  Om DV op te kunnen nemen zal een analoog signaal, zoals uit bv een hi8 videocamera of uit een vhs recorder komt, eerst moeten worden gedigitaliseerd.
  Dat digitaliseren doet dus het deck.
  Het deck bevat dus ook een analoog naar digitaal converter(D/A converter).
  De norm waarin de video wordt gedigitaliseerd is DV.

  Als je dus een analoge bron (hi8 cam/vhs recorder/playstation/dvd speler) op het deck aansluit en het deck via een firewire kabel op een pc aansluit met firewire kaartje dan kun je rechtstreeks zonder enige vetraging analoge video digitaliseren en naar je pc overhevelen via firewire.
  De video komt dan dus als DV-avi op je pc te staan alwaar je het verder kunt bewerken/editten/omzetten naar evt mpeg1,2 of 4 of een ander formaat.
  De tussenstap door eerst de analoge video op te nemen op een DV-tape en pas laterhand naar de pc over te hevelen kan ook maar is dus niet noodzakelijk.
  Op dezelfde manier kun je dus ook vhs tapes in het vhs gedeelte stoppen en afspelen en via firewire overhevelen naar de pc of eerst naar een dv-tape en dan pas naar de pc.
  Kortom tussen analoog en DV zijn alle combinaties mogelijk: analoog invoeren-digitaal uitvoeren/ digitaal invoeren-analoog uitvoeren.

  Is het zo duidelijk?

  [edit] voor het geval je het niet weet: de maximale opname duur op een dv-tape is 60 minuten, in long play mode 90 minuten.
  Er zijn wel 80 minuten tapes van jvc maar deze zijn zeldzaam en schijnen vrij gevoelig te zijn voor breuk, ze vallen ook buiten de standaart, deze omschrijft duidelijk als maximum 60 minuten.
 • Ok, heel duidelijk, dank je

  Ik wil dus materiaal van zowel dv-tapes alsook vhs-tapes met de pc kunnen bewerken en eventueel terugzetten op DVD of VHS.

  maar wat is nou het belangrijkste verschil tussen een gewoon capturekaartje in je pc of deze videorecorder, als je het over het capturen hebt?

  Ik heb Video DeLuxe aangeschaft van Magix.
  Ken je dat? Is dat wat?

  Groeten Rob
 • Het deck bevat dus zoals ik al zei een A/D converter, dat is feitelijk hetzelfde als wat een capturekaart in je pc kan doen met 1 verschil: het deck is volledig hardware terwijl er bij een capture kaart software aan te pas komt evt in samenwerking met een hardware compressie-chip op de capture kaart.
  En dat is meteen het grootste voordeel, hardware kan (bijna) niet crashen of de fout in gaan en levert onafhankelijk altijd dezelfde kwaliteit.
  Het is min of meer je garantie dat datgene wat je captured altijd correct wordt opgeslagen met (voor zover de hardware kan) de best mogelijke kwaliteit.

  Een min of meer gelijkwaardige oplossing in de pc zou een kaart als de dv500 van pinnacle zijn, deze heeft behalve dv-in en uit ook een analoge in en uitgang en een on-board hardware dv-codec (COder-DECoder) die de analoge video om kan zetten naar een dv-avi stroom.
  Het is feitelijk een dvs3 zonder de cassetterecorder.
  Evengoed zit het ding nog steeds in een pc en tja je weet wat het probleem met pc's is…. (betrouwbaarheid?)
  Als je dan ook kijkt wat zo'n kaart kost met de wetenschap dat pc-hardware als het meezit een levensduur heeft van 3 a 4 jaar.
  Een gemiddelde vcr haalt met gemak 6 jaar(zonder noodzakelijke software upgrades) en als het meezit gaat ie langer mee.
  Vraag maar eens op een Pinnacle DC30 forum hoe blij de eigenaren van deze (dure) kaart waren toen winXP uitkwam (en geen nieuwe driver)

  Met een kaart blijft ook altijd het opslag probleem: je hebt een prachtige home-movie gemaakt en er een dvd of cd of vhs van gebrand, die dvd of cd gebruik je dus en kan uiteindelijk sneuvelen, en dan?
  Waar laat je een kopie in de originele DV-kwaliteit als je project klaar is?
  Als je camcorder over DV-IN beschikt dan kun je de video terug zetten op dv-tape(en dan is dit deck dus overbodig) , maar als je geen dv-in op je cam hebt dan heb je een probleem.
  Op dvd branden? op een dvd past hooguit 20 minuten dv-avi, niet te verwarren met de opslagduur van mpeg2 die in de hoogste kwaliteit wel 1 uur bedraagt maar ook al weer een factor 5 minder kwaliteit bevat dan je originele dv-avi bestand.

  Je hebt uiteindelijk buiten het deck nog een firewire kaartje nodig maar dat hoeft niet meer dan een paar tientjes te kosten, het Sitecom kaartje wat ik gebruik was ik meen 40 euro en daar krijg je een light versie van Adobe Premiere 6 bij, goede stabiele software met welliswaar niet alle opties van de volledige premiere maar voldoende om goed te kunnen werken.
  een firewirekaart is ongeveer net zoiets als een IDE of scsi adapter en heeft geen invloed op de video kwaliteit, hij doet ut of hij doet het niet.

  Video de luxe van magix ken ik niet maar de regel bij video is in ieder geval : begin met 1 pakket en pas als je er of niet meer uitkomt of aan het eind van de mogelijkheden bent stap je op wat anders over.
  Het schijnt (scheen?)niet zo'n erg stabiel pakket te zijn verzamel in ieder geval evt updates van de website.
  Als je nog geen firewire kaart in je pc hebt kan ik je de sitecom aanraden, je hebt dan in ieder geval goede software, dat staat zonder twijvel vast.
  [edit]
  Als je een dvcam hebt dan zou je kunnen beginnen met het firewirekaartje, dat heb je hoe dan ook nodig om dv materiaal in je pc te krijgen, en is kijken hoe dat gaat.
  Dan blijft de vhs capture waarover je later kunt beslissen wat te doen.
 • Nou super, ik snap het helemaal,

  Ik begrijp dat jij met de volledige van Premiere werkt.
  Is deze echt stabiel, want dat vindt ik wel heel belangrijk?
  Ben best bereidt om ook deze versie aan te schaffen als deze echt goed en volledig is.

  P.S. Had al een nieuw firewirekaartje in huis, maar nog niet ingebouwd en wat denk je?… Het is een Sitecom.


  ROB
 • Premiere is zo stabiel als video software kan zijn, iets beters ken ik niet.
  Media/video studio van U-lead is ook erg goed maar ik ben nu eenmaal een adobe liefhebber dus adviseer ik dat.
  Jammer dat het zo schoftig duur is, maar daar zijn "oplossingen" voor.

  Anyway: je hebt een LE versie van 6.0 bij je FW kaartje, installeren en proberen maar, premiere kan absoluut naast andere software geinstalleerd worden.
  Alleen NOOIT 2 verschillende video-software tegelijk opstarten, dat gaat (bijna) nooit goed, en als je twee video softwares op je pc hebt staan dan is het een goede gewoonte om als je met de ene hebt gewerkt en daarna met de andere wilt werken eerst een reboot te doen,zo voorkom je blauwe schermen en vastlopers.

  [edit] mocht je de allerlaatste versie van Premiere (pro-7.0) " op de kop kunnen tikken" : deze draait ALLEEN onder windows XP.
 • Heb momenteel Win 2000 met 512 MB intern geheugen.
  Is het verstandig om er nog 512 bij te prikken
  of is 512 ruim voldoende voor het bewerken van videobeelden?


  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.