Vraag & Antwoord

Videobewerking

Met een DV500 en Premiere 6.0 DVD's maken?

Anoniem
Pceetje
5 antwoorden
 • Owkee, hier weer een "vraag van mijn vader" verhaal, maar het is nou eenmaal zo. :oops:
  Hij werkt dus met Premiere 6.0 i.c.m. een DV500 en dat werkt prachtig als je het bewerkte materiaal weer terug wil zetten op een VHS tape.
  Hoe ik (hij) het echter voor elkaar moet krijgen om het al gedigitaliseerde materiaal/film op DVD te zetten is ons een raadsel.

  Ik heb in het forum al aardig lopen grasduinen en daar zie ik steeds TPMGenc opduiken. Ik heb dit wel eens geprobeerd (gewoon voor mijzelf), maar ik geloof niet dat het [b:99356c8695]dé[/b:99356c8695] oplossing voor mijn vader is.

  Is er [u:99356c8695]binnen Premiere 6.0 zelf [/u:99356c8695]niet mogelijk om DVD bestanden aan te maken en deze dan op DVD te zetten met bijvoorbeeld Nero? :D
 • Om met Nero een dvd te branden heb je een set bestanden nodig die aan de dvd norm/structuur eis voldoen. Enkel het video en audio bestand (mpeg2 en wav) of een gecombineerd bestand van video en audio is niet voldoende, voor Nero heb je de dvd structuur nodig (Video_ts map).

  Dit is niet verkrijgbaar m.b.v. Adobe's Premiere, mogelijk wel met Nero's Vision Express, maar in ieder geval met een dvd-authoring programma zoals IfoEdit. Hiermee kun je eenvoudig de bestanden laten maken die de dvd-structuur vereisen, andere dvd-authoring programmatuur biedt uitgebreidere mogelijkheden vooral op het punt van de menu's die je op een dvd kunt maken ter vergroting van het gebruiksgemak.
 • ULEAD DVD Software
  http://www.ulead.com/
  http://www.ulead.com/download/trial.htm
 • [quote:8015d9e986="Jaap H"]Om met Nero een dvd te branden heb je een set bestanden nodig die aan de dvd norm/structuur eis voldoen. Enkel het video en audio bestand (mpeg2 en wav) of een gecombineerd bestand van video en audio is niet voldoende, voor Nero heb je de dvd structuur nodig (Video_ts map).

  Dit is niet verkrijgbaar m.b.v. Adobe's Premiere, mogelijk wel met Nero's Vision Express, maar in ieder geval met een dvd-authoring programma zoals IfoEdit. Hiermee kun je eenvoudig de bestanden laten maken die de dvd-structuur vereisen, andere dvd-authoring programmatuur biedt uitgebreidere mogelijkheden vooral op het punt van de menu's die je op een dvd kunt maken ter vergroting van het gebruiksgemak.[/quote:8015d9e986]

  Wat ook een oplossing is om Premiere 6.5 te gebruiken. Deze versie heeft nl een export funktie naar mpeg2
 • [quote:ff5cf9c34e="jleijdekkers"][quote:ff5cf9c34e="Jaap H"]Om met Nero een dvd te branden heb je een set bestanden nodig die aan de dvd norm/structuur eis voldoen. Enkel het video en audio bestand (mpeg2 en wav) of een gecombineerd bestand van video en audio is niet voldoende, voor Nero heb je de dvd structuur nodig (Video_ts map).

  Dit is niet verkrijgbaar m.b.v. Adobe's Premiere, mogelijk wel met Nero's Vision Express, maar in ieder geval met een dvd-authoring programma zoals IfoEdit. Hiermee kun je eenvoudig de bestanden laten maken die de dvd-structuur vereisen, andere dvd-authoring programmatuur biedt uitgebreidere mogelijkheden vooral op het punt van de menu's die je op een dvd kunt maken ter vergroting van het gebruiksgemak.[/quote:ff5cf9c34e]

  Wat ook een oplossing is om Premiere 6.5 te gebruiken. Deze versie heeft nl een export funktie naar mpeg2[/quote:ff5cf9c34e]

  Okay. Echter de dv500 kaart zorgt hardwarematig voor mpeg2; Premiere is hier niet strikt voor nodig. Nu ben je echter nog niet gereed voor dvd branden: zie eerdere post.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.