Vraag & Antwoord

Videobewerking

video bewerken

Anoniem
Johnny321
3 antwoorden
 • We hebben een Camcorder gekocht en begeef me voor het eerst op films. Schitterend ding met hartstikke mooie beelden op TV als ik 'm rechtstreeks op de TV afspeel.

  Maar:

  Als ik 'm koppel aan de computer en het meegeleverde Pixela (van Sony) een film op de computer kan ik alleen Mpeg1 aankiezen en komt de film er een stuk slechter uit te zien. Vink ik "mpeg1" uit, krijg ik een schitterend filmpje te zien alleen die is voor 2 minuutjes meteen 330 Mb groot en AVI-formaat.

  Nu wil ik dat laatste gaan doen, want dat levert de beste kwaliteit op maar hoe kan ik dan die AVI-films gaan branden op CD ? Is daar een tooltje voor om die films ZONDER kwaliteitsverlies met factor 10 te verkleinen of zo ? (net als MP3'tjes)

  Alvast bedankt.
 • [quote:2b7967d4f6="AswinW"]ZONDER kwaliteitsverlies[/quote:2b7967d4f6]

  Zonder kwaliteitsverlies gaat niet, maar je kan het kwaliteitsverlies wel zo klein mogelijk maken…

  Misschien in DivX??
 • Ja hoe ? Ik kan alleen maar Mpeg1 layer gebruiken in de Sony-software.

  Als ik dat "uitvink" maakt ie er een hele mooie grote AVI van, alleen niet groter dan 4 Gigabyte. (komt dat door FAT32 wat ik gebruik?)

  Dus ik kan niet meteen rechtstreeks van de camcorder naar het geweldige Mpeg2 formaat die misschien dan gewoon hooguit 1/10 deel wordt, met goede beeldkwaliteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.