Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD-Video compleet copieren

Anoniem
Jonge Rot
15 antwoorden
 • Je leest veel over het rippen van een DVD-Video om deze daarna op CD of op VCD te zetten. Maar wat zou je nodig hebben om zo'n grote DVD-Video in zijn geheel te rippen en daarna op meerdere DVD's te branden. Waar moet je de RIP splitsen om maar iets te zeggen. Kent iemand hier programmatuur voor?? Dus a) een complete rip van ik geloof soms wel 7.8GB naar je harddisk maken en daarna b) deze op de juiste manier splitsen in 2 afspeelbare DVD's van niet meer dan 4.7GB. Heeft er iemand kennes hiervan. Zou dit wel kunnen?
 • Zie: http://www.sectie.be
 • Bedankt, die website kende ik nog niet. Ik zal eens rustig kijken wat er af te halen is. Overigens schijnt bijv dat programma van de firma Denda ik geloof dat het DVDeo heet dit gewoon ook te kunnen. Maar in de bespreking in C!T wordt dat dan weer niet vermeld. Alleen dat ie zo lekker comprimeert. Afijn Doei!
 • [quote:a07cb9a472="jan vroegop"]Bedankt, die website kende ik nog niet. Ik zal eens rustig kijken wat er af te halen is. Overigens schijnt bijv dat programma van de firma Denda ik geloof dat het DVDeo heet dit gewoon ook te kunnen. Maar in de bespreking in C!T wordt dat dan weer niet vermeld. Alleen dat ie zo lekker comprimeert. Afijn Doei![/quote:a07cb9a472]

  Ik heb het niet zo op de software van denda, doet mij een beetje denken aan het vroegere davilex die ook een hoop bagger produceerde.
 • Inderdaad met DVdeo kan je dvd,s net zo indelen zoals je zelf wil .  ———————————–
  TWO OUT OF THREE AIN,T BAD
 • DVD -> (S)VCD = DVDx
  DVD -> AVI (DIVX, XVID) = DIVXMACHINE
  DVD -> DVD = NERO / CLONEDVD
  DVD (9) -> DVD (5) = 1) DVDDECRYPTER DE DVD NAAR PC, CLONEDVD
  2) DVDSHRINK
 • Ik heb wel een tweetal progtams voor je waarmee je ript en vervolgens de film kunt delen of in z'n geheel kunt verkleinen naar het gewenste aantal GB's
 • Ja dat zou ik graag willen weten. Welke tool kan een Dvd splitsen zodat hij op 2 DVD's van 4,7GB gebrand kan worden en van deze DVD's gewoon is af te spelen. Dus ik heb hem al geript op harde schijf en hoe nu verder.
 • Er is een programma dat heet DVD2one. Dat is heel klein en je kan er een dvd mee maken die op één 4,7 past. Dus dan wel zonder al die extra trailers en andere reclame. Je ziet het verschil niet als je de film afspeeld. Je kunt de talen instellen die je mee wil branden en ook de subtitels instellen
 • Waaom eigenlijk op 2 dvd's?
  Heb je een dvd brander? Bedoel je niet gewoon VCD (te branden met een normale cd-brander. Maar goed… (en aan MUT: Je ziet wel degelijk verschil met sommige dvd's. Zeker als ze boven de 6 GB zijn)

  DVD –> 1 DVD-R = DVDShrink, DVD2One, Nero
  DVD –> 2 DVD-R = DVDXCopy
 • Zeer binnenkort 1op1 copies van DVD mogelijk met dual layer.
  http://www.tweakers.net/nieuws/30526
  Mijn wachten wordt beloont, en het was niet eens lang hé.
 • Bevestiging door diverse bronnen
  http://zdnet.com.com/2100-1103_2-5130905.html
  http://www.golem.de/0312/29064.html
  http://rss.com.com/http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.asp?RelatedID=42062100-1041-5130905.html?tag=cd_top
 • Dat is goed nieuws dat je dadelijk een DVD 1 op 1 kunt copieren. Want daar gaat dus om. Bedankt Senior! Ik weet inmiddels ook dat DVDXCOPY dit kan maar de informatie die ik daar over heb is dat dit program een film die te groot is voor een DVD rechtstreeks naar 2 DVDS brand en niet naar HD kan schrijven. Ik denk dat ik het maar eens uit moet proberen. Dus gewoon de hele DVD met Smartripper rippen en daarna een aantal VOB bestanden naar een VIDEODVD branden met Nero 6. Vervolgens het restant VOBs ook met Nero 6 op een volgende VIDEODVD branden. Want de vraag is krijg ik dan op deze manier 2 na elkaar af te spelen DVD's.
 • Nee!

  Want het IFO file wat erbij zit, is zo gecreerd dat ie eerst VOB_1 (met code) ziet, en dan VOB_2 (andere code)…

  Dus dat gaat dus niet…

  Ja, alleen je eerste dvd dus, maar die tweede niet.

  Ik snap nu trouwens wat je precies bedoeld en dat is vrij simpel op te lossen. Zoek op google naar IfoEdit 0.95. Download deze. Daar open je dus het IFO file van de dvd. Dan ga je naar VOB-EXTRA's, en vervolgens doe je: SPLIT TO 2 DVD-R's.

  THAT's IT!!!
 • Oké, en zeer bedankt, Senior. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.