Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe kan ik een AVI 4 GB

Anoniem
Yamakasi_28
4 antwoorden
 • Hoe kan ik een AVI (4 GB) zodanig op CD branden met DiVX (700 Mb) met perfecte kwaliteit, ongewijzigd net als de AVI-file zelf ?

  De CD (noem het S-VCD) moet ook in de computer en in de DVD-spelers kunnen worden afgedraaid.

  Ik het TMPGenc en ik heb DivX5.02 bundle (alleen codec) geinstalleerd maar weet bij god niet waar ik bijv. Mpeg4 formaat moet kiezen om die dikke file geconverteerd te krijgen enz… ?
 • Om van het .avi bestand een DivX bestand te maken gebruik je b.v. het programma VirtualDub i.c.m. de DivX codec. Nog makkelijker is het gebruik van Dr. DivX. TMPGEnc is niet nodig/geschikt, dit is een mpeg1/mpeg2 encoder.

  De gemaakte cd is in elk geval geschikt voor gebruik op de pc, of een huiskamer dvd-speler er mee overweg kan is afhankelijk van de specificaties van het apparaat. (De meeste kunnen DivX niet afspelen.)
 • OH Jaap, dan zal ik de vraag anders nog iets toevoegen. Het is de bedoeling dat met perfecte kwaliteit de film wel in een DVD-speler afgespeeld kan worden en zonder problemen ook op de computer.

  Maar niet in het belabberde MPeg1 formaat.
 • Dan zul je het geheel moeten branden als SVCD, daar gaan ongeveer 3 kwartier op een cd. Een hele film wil niet.

  Een hele film op een cd, met acceptabele kwaliteit kan alleen met DivX/Xvid/WMV. Dezen zijn dan niet afspeelbaar op een standalone DVD-speler TENZIJ er in de handleiding staat dat het wel ondersteund wordt. Zoals Jaap al zegt, zijn die er nog niet zo veel.

  Je kunt anders ook de aanschaf van een DVD-brander overwegen. Die zijn niet meer zo duur, en je kunt zo een DVD kopieren, zonder dat de kwaliteit noemenswaardig achteruit gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.