Vraag & Antwoord

Videobewerking

Ondertitels toevoegen aan divx

Anoniem
BrigitteW
10 antwoorden
 • Ik wil aan divx films ondertitels toevoegen. Hoe doe ik dat en blijven dan de films ook ondertiteld als ik ze ga branden op cd?
 • Tutorial… Hiermee worden ze permanent aan de film toegevoegd…

  Een andere methode:
  Installeer VobSub en brand gewoon de ondertitels (vaak een .srt-bestand of een .sub-bestand) bij de film op cd. Als je de film afspeelt in mediaplayer en de ondertitels hebben dezelfde naam als de film (afgezien van de extensie .srt of .sub dan uiteraard), worden de ondertitels automatisch toegevoegd onder de film… Deze methode gebruik ik ook en bespaart je de moeite van het hercoderen… :wink:
 • waar kan ik vobsub vinden? Kun jij het misschien naar mijn e-mail zenden?
 • http://www.google.nl/search?q=vobsub&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&btnG=Google+zoeken

  Manier van Capone werkt idd alleen als je VobSub geïnstalleerd hebt. Als je de film bij een ander gaat kijken dan niet. Zet daarom het setupje bij de film op de cd. :lol:
 • Kun je hetzelfde resultaat ook krijgen als je andere programma`s gebruikt? Ik heb iets gelezen over subsync of iets dergelijks
 • Nee, het programma subsync is voor het synchroniseren vanondertitels met de fim. Heeft niets met de weergave te maken.
 • SubSync heeft wel een subtitled media player erbij, waar je dus de film + ondertitels kan inladen en dan laat ie het zien, maar het probleem daarbij is dat hij de ondertiteling onder de film zet (en ook onder eventuele zwarte balken), dus je film wordt een beetje kleiner. Met VobSub wordt de ondertiteling over het beeld van de film heen geplaatst, waardoor de film de normale grootte behoudt…
 • BSPlayer werkt voor mij nog altijd het beste om een ondertiteling af te spelen op een divx film.

  Als je de ondertitelingen wilt "Vastbranden" in het beeld zodat de ondertitelingen permanent bij de film aanwezig zullen zijn, kun je het beste dit doen:

  (uit de FAQ)

  [code:1:c38e52b0ab]1) Open Subtitle Workshop.
  2) File -> Load subtitle…, open je ondertiteling.
  3) File -> Save as…, Dubbelklik op Subrip, sla de ondertiteling op
  4) Open SRT2SSA.
  5) Bij Input file open je het zojuist gemaakte .srt bestand.
  6) Laat alles staan qua instellingen behalve Subtitle colour.
  7) Primary moet je wit maken, klik op Convert.
  8) Open de map van Virtual Dub, je ziet daar auxsetup.exe, open deze.
  9) Klik op Install handler -> OK -> OK -> Run Virtual Dub -> OK.
  10) File -> Open video file…, Open het gedecompreseerde avi file.
  11) Video -> Filters -> Add…, Klik links op Subtitler (staat deze hier niet? download het Subtitler bestand opnieuw en pak deze ergens uit. Klik dan op Load en laad dit Subtitler bestandje) Klik op OK.
  12) Klik op de knop … en open het zojuist gemaakte .ssa ondertitelingsbestand. (vink de bovenste 2 hokjes aan en onderaan kies je de bovenste optie (ivm lengteweergave van de ondertiteling op scherm) .
  13) OK -> OK.
  14) File -> Save Avi as…[/code:1:c38e52b0ab]
 • Waarom niet met textsub (onderdeel van vobsub, als plugin voor virtualdub te installeren)? Dan sla je de conversie van .srt naar .ssa over.
 • [quote:b960a84009="BrigitteW"]Waarom niet met textsub (onderdeel van vobsub, als plugin voor virtualdub te installeren)? Dan sla je de conversie van .srt naar .ssa over.[/quote:b960a84009]

  Op die manier heb ik een keertje een ondertiteling niet goed gekregen met de film, terwijl die dus wel synchroon liep met BSPlayer. Sindsdien gebruik ik zelf die methode iig dus niet meer :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.