Vraag & Antwoord

Videobewerking

MPEG-2 splitsen in 3 delen naar svcd, met welk programma?

Anoniem
25061
9 antwoorden
 • Ik heb een film in divx formaat. Ik wil deze graag in mijn dvd speler bekijken, dus ik wilde hem omzetten naar svcd.
  Om eerst het geluid tot .wav om te zetten heb ik het programma VirtualDub gebruikt. Daarna heb ik met TMPGEnc het geluid en het beeld samengevoegd tot een MPEG-2. Nu is het zo dat als ik deze MPEG-2 probeer te splitsen naar 3 losse delen, met het programma TMPGEnc, mijn computer vastloopt. Mijn computer is niet hopeloos traag (1,8 ghz 256 mb ram, windows xp home, 80 GB HD), dus ik snap niet waarom hij vastloopt.
  Ik heb het al met een paar programma's geprobeerd, maar het lukt me niet.
  Wie weet een ander programma om dit te doen, of weet waarom hij vastloopt of wat ik daar tegen kan doen?

  PS. Ik heb deze beschrijving gebruikt die ik op internet vond. – > http://members.home.nl/2frank.kim/divx%20naar%20vcd.htm
 • Probeer het eens te knippen met de mpeg2 geschikte uitvoering van VirtualDub.
 • Of met DVtool
  http://www.sectie.be/faq/mpg_cut_join_dvtool/dvtool.htm
 • [quote:f4850b350e="Johnny321"]Of met DVtool
  http://www.sectie.be/faq/mpg_cut_join_dvtool/dvtool.htm[/quote:f4850b350e]

  Deze ben ik nu aan het proberen, maar kan het kloppen dat dit programma er enorm langzaam over doet? Hij gaat nu met 0.05 MB/s (hij blijft steeds afnemen, het is nu alweer 0.04). En aangezien de film ongeveer 2 GB is…

  //Edit…hij gaat nu met 0.01 MB/s…ik heb niet echt zin om te wachten totdat hij klaar is :roll:
 • [quote:584a676170="Jaap H"]Probeer het eens te knippen met de mpeg2 geschikte uitvoering van VirtualDub.[/quote:584a676170]
  Ik ben gestopt met dat andere programma omdat hij met 0.0 MB/s ging. Ik heb nu die MPEG-2 geschikte uitvoering van virtualdub, maar ik weet niet hoe je hem moet splitsen, en opslaan daarna. Weet iemand dit toevallig?
 • Zie de FAQ. Zal wel vrijwel hetzelfde zijn.
 • [quote:f87ffdde6f="badeend"][quote:f87ffdde6f="Jaap H"]Probeer het eens te knippen met de mpeg2 geschikte uitvoering van VirtualDub.[/quote:f87ffdde6f]
  Ik ben gestopt met dat andere programma omdat hij met 0.0 MB/s ging. Ik heb nu die MPEG-2 geschikte uitvoering van virtualdub, maar ik weet niet hoe je hem moet splitsen, en opslaan daarna. Weet iemand dit toevallig?[/quote:f87ffdde6f]

  Sorry, het kan niet met VirtualDub-mpeg2. Dit programma kan de mpeg-2 file wel lezen maar niet, na bewerking, exporteren als mpeg-2 is mij gebleken.

  Probeer het bestand te splitsen in de gewenste delen als het nog in DivX formaat is stel ik voor. (Dat kan wel met VirtualDub.) Of zoek verder naar een wel geschikte mpeg2-editter, die zijn er zeker.
 • Het is zo, dat een MPEG-2 file die dus gemaakt is aan de hand van een WAV file, moeilijk te bewerken is. Waarom? Geen idee… maar ik heb het ook een paar keer ondervonden…

  Het is dan ook niet slim geweest het op deze manier te doen.

  Om een Super VideoCD te maken van een DivX film te maken, raad ik je eens aan mijn handleiding in de FAQ te lezen (hier onder, en ik heb m gelijk aangepast naar de manier voor jouw procedure).

  En dan nog even snel een antwoord op de opmerking van Jaap H:
  VirtualDubMod (zoals het programma heet) kan Mpeg's openen (ja, ook mpeg-2) en kan deze ook exporteren. Niet op eigen houtje, maar met behulp van het programma TMPGEnc. Je moet hem dan 'frameserveren' naar TMPGEnc (eerst in de map van VirtualDubMod auxsetup.exe openen, dan install handler). Zo kan het ook. En om je MPEG-2 op een andere manier te splitten, kun je het programma AVI/MPEG/RM/WMV Splitter proberen.

  Maar nu dus, m'n (aangepaste) handleiding:
  [code:1:982f8d6972]DIVX –> (S)vcd
  Nodig:

  AVI/MPEG/RM/WMV Splitter
  TMPGEnc
  Nero Burning Rom 6 (eerdere versie is ook goed)

  LET OP!!! Eerst je avi bestand "decompresseren" (ivm het later niet goed synchroon lopen van beeld en geluid) Download het volgende:
  http://home.cogeco.ca/~avi2vcd/rq4dl/avi2vcd_ver1_4_2.zip
  Pak deze uit, in deze map bevind zich decompress.exe. Start deze.
  Open hierin je Divx Browse en klik op Decompress. Klaar!

  Gebruik dus nu alleen nog maar het zojuist gedecompreseerde avibestand

  1) Met het programma AVI/MPEG/RM/WMV splitter kun je dit gedecompreseerde filmbestand nu alvast in stukken gaan hakken. (je moet ervan uitgaan dat er maar 35 minuten op 1 SVCD passen)
  2) Start TMPGEnc.
  3) Onder bij video source klik je op Browse.
  4) Zoek je eerste gesplitte videobestand op en open deze
  5) Rechtsonder zie je de knop Load. Klik hierop en open vervolgens Super Video Cd (PAL). Klik op OK. Kies een output map waarin je eerste SVCD wordt opgeslagen.
  19) Klik op de knop bovenin: START en het omzetten van AVI(DivX) naar MPEG-2 (SVCD) is begonnen, kan gemiddeld met 2 uur avi 7 uur duren. .
  21) Je kunt dan met behulp van Nero of Easy CD Creator een Super Video CD branden. Als je niet weet hoe dat moet, kijk eerst in de help bij ECDC of Nero. Daar staat het ook duidelijk uitgelegd.

  Herhaal dit dus iedere keer om 1 avi file te converteren naar SVCD, dus om ieder deel wat je hebt gesplit om te zetten naar SVCD[/code:1:982f8d6972]

  grtz,
  Richard FilmFreak 2004!!!
 • Thx het is gelukt :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.