Vraag & Antwoord

Videobewerking

vertoningsverschillen bij getranscodeerde avi

Anoniem
theplayer1
10 antwoorden
 • Ik heb een avi omgezet naar mpg met TMPGenc (3½ uur wachten). Wanneer ik hem via WMP vertoon dan is het geluid prima maar ik zie alleen een stilstaand groen en grijs blok met dubbele vage contouren van de scenes. In Power dvd speelt hij de film precies goed af, incl. ondertiteling.

  Toch vermoed ik dat het converteren niet goed gegaan is. Ik wil de film nl. ook nog splitsen (voor branden op 3 SVCD's, hij is nl 2,2 Gb)
  en in TMPGenc zie ik dezelfde groene blokken als in WMP.

  Moet ik dit bestand dus weggooien en helemaal opnieuw beginnen of is er een redding? Een andere avi ging prima! Dus kan iemand aangeven wat er mis gegaan kan zijn?
  Met dank alvast!
 • Mogelijk is er iets aan de eigenschappen van de avi waar tmpgenc problemen heeft….
  Wat is het voor avi? (rechtsklik/eigenschappen) welke compressie etc.
  Waar komt de avi vandaan?, gedownloade video wil nog wel eens beschadigingen hebben waaroor er dit soort problemen optreden.
  ook kunnen filmpjes gewoon slecht/verkeerd gemaakt zijn, het feit dat winmediaplayer zo'n filmpje probleemloos afspeeld zegt niets, hij kan evengoed vol met fouten zitten.

  Met dit soort probleem gevallen val ik altijd terug op de meest betrouwbare methode: terug naar de bron.
  Mbv. Virtualdub de video uit de avi opslaan als ongecomprimeerde avi
  En mbv. Goldwave de audio uit de avi opslaan als wav.
  Vervolgens bied je het codeer programma(tmpgenc) deze twee ongecomprimeerde files aan.

  Mind you: voor deze methode heb je een (hele)boel opslag ruimte nodig,reken op 35 MB/sec…..
  Een 80 GB schijf is dus wel nodig.

  Nog een tipje: welke decoder wordt er gebruikt bij het afspelen van de video in mediaplayer?
  Gebruik mediaplayer2 (start/uitvoeren/mplayer2.exe) en als je de video geopend hebt dan bestand/eigenschappen/laatste tapblad staan de decoders vermeld.
  Beginnende video-oten maken de fout door , meetal op aanraden van anderen, bergen met software en codecs te installeren en helaas levert dat meestal problemen op.
  Zo is windows standaart niet instaat om mpeg2 af te spelen, indien je een dvd-speler als powerdvd installeerd dan wordt dit probleem opgelost doordat powerdvd ook afspeelcodecs plaatst voor mediaplayer.
  Totdat er een ander programma komt die ook weer codecs installeerd….

  De afspeelcodecs van powerdvd en windvd zijn veruit de beste die er zijn, de rest verbleekt bij de kwaliteit en stabiliteit van deze codecs.
  Als er een andere mpeg2 codec geinstalleerd is dan kan dat wel eens je probleem zijn, tmpg gebruikt nl voor het openen van mpeg2 video nl OOK deze codecs, althans tot voor kort: alleen de laatste 2-3 versies van tmpg hebben een eigen mpeg2 routine.
  Een veelvuldig geinstalleerde (zogeheten gratis) codec is de Elecard mpeg2 codec en die is ronduit bagger…
  Je krijgt hem meestal samen met de odio-decoda mpeg-geluids codec en ze zitten in bijna ieder samengesteld codecpakket zoals bv Nimo's codec pakket.
 • Bedankt! Ik dacht dat ik er al was…..! Moet me dus nog dieper in de materie werken. …….En een HD erbij kopen. Worden zo wel dure downloads.
 • De eigenschappen van de bewuste avi:

  default directshow device
  direct vobsub (auto loading version)
  ffdshow MPEG-4 video decoder
  MPEG layer-3 decoder
  video renderer

 • Het principe is me duidelijk (denk ik). Ik neem aan dat Goldwave hetzelfde doet als Cool Edit Pro. Ik heb overigens geregistreerde versie van beide.

  Nog een vraag.
  Nou heb je de audio als .wav opgeslagen (met Goldwave of Cool Edit Pro) en de video ongecomprimeerd als avi (met Virtual Dub)
  Dan laat je TMPGenc zijn werk doen door er mpeg van te maken (met ondertitels.
  Vervolgens controleer je dat door de uiteindelijke mpg-versie te bekijken met WMP….Ja? En dan pas branden als dvd of (gesplitst) op SVCD?

  Is dit de beste methode en gaat dat zo altijd goed? Of ben ik nog ver van huis? (enkele vragen meer)
  Ik wil het graag leren…
  Bedankt alvast!
 • Ik heb een stukje geprobeerd met VirtualDub. Dus opslaan als ongecomprimeerde avi. Gaat goed. Totdat ik de ondertiteling er even bij wil zien. Meteen krijg ik een groen vlak met slechts vlagen film…
  Bedoel je met ongecomprimeerd: ook zonder ondertiteling?
  Wanneer kan die ondertiteling dan erbij? Pas bij TMPGenc??

  Sorry voor al die vragen, ook uit mij vorige reactie, maar het zijn ook puzzels!
 • Het idee is als volgt: als je een video hebt welke narigheid oplevert dan kan die narigheid in werkelijk van-alles-en nog-wat zitten.
  Om dit probleem op een zeer eenvoudige manier uit de weg te gaan ga je terug naar de bron: een formaat waarin geen compressie en allerlij truuks zijn toegepast.
  Dat is ongecomprimeerde avi en wav.
  Als dat lukt dan heb je meestal 99,99% van alle problemen overwonnen.
  Je weet dan uiteraard nog steeds niet waar het probleem nou eigenlijk zat, maar is dat intressant?

  Er is een zelfs nog verdere stap: de avi saven als bitmap sequentie.
  kan ook met virtualdub: file/save image sequence.
  Je krijgt dan een map met daarin alle frames gesaved als bmp bestandjes.
  Daarna kun je van de bmp bestandjes weer opnieuw een avi laten maken door in Virtualdub de eerste bmp te openen, hij herkent vanzelf de volgorde en opend de rest automatisch, vervolgens plak je de wav audio er weer tegenaan en save als ongecomprimeerde avi.
  Nog mooier is om het terug zetten te doen met Premiere, je maakt dan letterlijk een nieuwe tijdbasis aan waarop de video wordt uitgestald, DE manier om video van een analoge capture device te perfectioneren.
 • Je was weer wat sneller dan mij…

  Het is mij niet duidelijk hoe je tot nu toe de ondertitels erin verwerkt?, via frameserven?
  Frameserven is een mooie techniek om van alles en nog wat aan elkaar te knopen maar het mislukt vaak….

  Je zou de ondertitels erin kunnen projecteren bij het saven als ongecomprimeerde avi.
  Doe je mbv een Virtualdub filter Textsub van Gabest, vind je hier: http://nctuccca.nctu.edu.tw/ftp/Vendors/Softking/soft/en/v/VobSub_2.23.exe , het installeren van deze plugin in vdub ging bij mij niet helemaal happy, moest hem daarna handmatig naar de vdub map kopieren…
 • Nog eens mijn procedure op een rij.

  In mijn directory staat een gedownloade avi. Daaronder staat een srt.bestand (met uiteraard dezelfde naam) Ook die gewoon gedownload.
  Vertoning op de pc verloopt prima: alles is in sync. Maar ik wil hem op de standalone dvd-speler in de woonkmaer vertonen.

  Ik open TMPGenc. en importeer die avi. Op de tweede regel (audio) wordt automatisch dezelfde avi geplaatst. Ik geef aan dat het een KSVCD moet worden (audio en video) resolutie 576 x 480 enz.
  De output wordt door TMPGenc gemaakt onder dezelfde naam maar dan als m2v (mpg?)

  Ik klik op start en hij begint met transcoderen (het voorbeeldscherm vertoont ook de ondertiteling want het groene pijl van VobSub verschijnt ook op de startbalk van Windows. Alles schijnt prima te gaan: de resterende tijd wordt aangegeven dus gewoon wachten…)
  Maar als het prog dan klaar is dan is het resultaat slecht:

  1. Geef ik de ondertiteling even een andere naam (om hem dus uit te zetten), dan krijg ik wel de getranscodeerde film op het scherm maar niet zoals het moet. Hij slaat een stuk in het begin over, WPM meldt een onbekend probleem, de voortgangsbalk van WPM blijft stilstaan hoewel de film wel verder loopt, probeer je die toch te verzetten dan sluit WPM af, enz.)

  2. Laat ik de ondertiteling wel meelopen dan wordt de film gescrambled: groene vlakken, met vagen contouren…

  Is dus niet simpel.. Wat moet ik doen? Toch diep in de buidel tasten en een extra HD kopen? Of lukt het op een ander manier ook? Ik kan me niet voorstellen dat iedereen die dit doet zomaar 100 Gb ter beschikking heeft om met Goldwave en Virtual Dub alles uit elkaar te halen.
  TMPGenc is toch zo'n geweldig programma dat alles doet..?
  HELP
 • Dit soort dingen blijft lastig,tmpg is een erg goede encoder maar heeft ,zoals ieder programma, ook zijn beperkingen.

  Ik heb zo toch maar het idee dat de frameserver die de ondertitels naar tmpg stuurt rottigheid trapt maar weet het natuurlijk niet zeker…

  Ik denk dat je om dit probleem op te lossen stap voor stap moet gaan werken waarbij je uitgaat van de basis: 1 simpele korte avi coderen naar (standaart) Svcd.
  Mbv virtualdub kun je een klein stukje van de avi knippen(zeg: de eerste minuut) zonder dat deze wordt gehercodeerd: zet zowel video als audio op "directstreamcopy", met de 2 allerrechtse knopjes kun je een stukje selecteren en dan "save avi".
  Knip ook de ondertitel in een dusdanig stuk dat het corespondeert met het avi-clipje.
  En dan maar tesen: eerst alleen de avi tot svcd, dan de avi tot kvcd, dan de avi met subs tot svcd en als laatste de avi met subs tot kvcd.

  De stap waar je blijft hangen op narigheid maakt je duidelijk waar de fout zit en waarschijnlijk ook de oplossing……


  Mijn methode kost inderdaad geld maar omzijlt dat alles(ook niet altijd!), op de lange duur gerekend is het geen nutteloze aanschaf: met videobewerken heb je altijd ruimte te kort…..

  Hou er ook nogmaals serieus rekening mee dat het avi bestand beschadigt kan zijn, dit probleem komt vaker voor dan de meeste mensen denken, ik schat dat ongeveer 3/4 van alle avi's die ik dl een beschadiging in de datastructuur hebben, sommige ernstig andere minder ernstig maar beschadigt is het overgrootte deel….

  Als je encoder zijn tanden stuk bijt op zo'n beschading dan heb je een aantal opties:
  *neem een andere encoder die er wellicht geen last van heeft.
  *een andere versie(nieuwer of juist ouder) wil ook wel eens helpen.
  *bewerk de video eerst met een ander programma welke de video wel aankan en save hem zodat iedere frame weer opnieuw geschreven wordt, met het minste kwaliteitsverlies kom je dan op mijn methode uit(ongecomprimeerd).
  *de bovenstaande methode maar dan niet ongecomprimeerd maar toch met compressie, bv DV, HUFFYUV of MJPEG ,het gesavede bestand wordt zo niet knots groot maar verliest uiteraard wel wat van zijn kwaliteit en door de mogelijke kreukel in de originele data wil deze methode toch wel eens falen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.