Vraag & Antwoord

Videobewerking

landkaarten tbv videobewerking

Anoniem
Frekl
6 antwoorden
 • Waar kan ik info vinden mbt het opnemen van [u:215ef93936]landkaarten[/u:215ef93936] in dv-producties ? Ik wil bijv. ook routes op de kaart kunnen tonen. Je schijnt mbv Adobe Photoshop routes te kunnen vervaardige, maar ik weet sowieso niet waar ik kaartmateriaal (digitaal) vandaan kan halen. Als er een goed & niet te duur software-pakket is heb ik daar ook wel oren naar.
  Ik monteer overigens mbv Adobe 6.0.

  FREKL[u:215ef93936][/u:215ef93936]
 • Een specifiek paket voor dv is er naar mijn weten niet.

  Je kan natuurlijk altijd een kaartje gebruiken van het internet.
  bijv : http://www.routenet.nl

  Of e.o.a route software paketje. route 66 ms autoroute oid en daar een screenschot van maken.

  Verder kan je met photoshop plaatjes bewerken. Je kan dus bijvoorbeeld je route een kleurtje geven (mbv een kleurtje netjes tussen de lijntjes invullen)

  Voor dv productie kan je dan het plaatje stap voor stap inkleuren en zo een animatie maken. Maar het blijft handwerk.

  Vervolgens de plaatjes importen in Adobe Premiere.

  Let op kaartjes zijn alleen voor thuisgebruik er zitten uiteraard auteursrechten op die dingen.
 • Merci !
  Ik heb zoiets al eens geprobeerd maar de kwaliteit laat nogal te wensen over. Heb net Routenet geprobeerd, maar ik kan de plattegrond daarin niet "opslaan als…" o.i.d. Dan wordt het inderdaad ook daarin een screendump met als gevolg geen al te beste kwaliteit.

  Bedankt voor de reactie in ieder geval, error 404.

  Als er nog anderen zijn met ideeen; graag !
 • [quote:135a46bf29="Frekl"]Waar kan ik info vinden mbt het opnemen van [u:135a46bf29]landkaarten[/u:135a46bf29] in dv-producties ? Ik wil bijv. ook routes op de kaart kunnen tonen. Je schijnt mbv Adobe Photoshop routes te kunnen vervaardige, maar ik weet sowieso niet waar ik kaartmateriaal (digitaal) vandaan kan halen. Als er een goed & niet te duur software-pakket is heb ik daar ook wel oren naar.
  Ik monteer overigens mbv Adobe 6.0.

  FREKL[u:135a46bf29][/u:135a46bf29][/quote:135a46bf29]

  Hallo Freek,

  Je kan toch het kaart gedeelte dat je wilt hebben inscannen met een scanner. Dit kan je in Adobe Photoshop bewerken. Je moet dan 1 foto zonder de getekende route hebben, 1 foto met de getekende route. dan moet je noch een tekening van alleen de route maken. De lijn moet dan van zwart naar wit overgaan. Nu zet je foto 1 op spoor 1A en foto 2 erboven op spoor 1B daar tussen zet je de Grediant wipe overgang met als foto de route die van zwart naar wit gaat.

  Groetjes,

  Wim
 • Bedankt Wim !

  Ik blijf nog wel zoeken naar kant-en-klaar digitaal kaartmateriaal, want dat is gewoon makkelijker dan het zelf scannen, maar hier kan ik wel wat mee.

  Groet,
  FREKL
 • hierop deze site met tutorials staat 1 met simulate handwriting in de premiere 6.5 hoofdstuk. Hier in laten ze duidelijk zien hoe je zoiets kunt maken.

  Op deze pagina staan overigens nog veel meer prachtige editing voorbeelden.


  Peter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.