Vraag & Antwoord

Videobewerking

Geen audio tijdens capturen van analoge band

Anoniem
Johnny321
5 antwoorden
 • Ik gebruik de laatste versie van Pinnacle Studio 9. Ik wil mijn analoge 8mm band via mijn videocam capturen. Daarvoor sluit ik met een tulp stekker de cam op de video-in van mijn grafische kaart, en een tulp op audio uitgang van de cam naar de line-in van mijn geluidskaart. Tijdens het capturen prima beel èn geluid, maar geen geluid wordt er geimporteerd binnen Studio, Wat doe ik niet goed? :oops:

  Ad
 • Je moet bij "videobron" even kijken als je op instellingen hebt geklikt in het "opnemen" venster. Daar staat, in ieder geval bij Studio 8, ook de geluidsbron. Kies hier uit het uitklapmenuutje de lijningang van je geluidskaart. Nu zal alles goed gaan.

  Je kunt ook nog aangeven of je mono of stereo wilt en met welke samplefrequentie. Als je camera of video mono is, kies dan ook voor mono want anders hoor je bij het resultaat de audio slechts over één kanaal. Is je bron echter stereo, kies dan uiteraard hiervoor. Zelf gebruik ik voor het capturen een samplefrequentie van 48 KHz. Je kunt echter ook voor 44.1 kiezen.

  Nogmaals, ik gebruik Studio 8.12 en ik hoop dat het in versie 9 ook zo gaat. Het is in ieder geval wel een leidraad voor waar je moet zijn.

  Succes en een groet.
 • sorry geen nieuw antwoord, maar ik wil even doorgaan met dit probleem.ik zit namelik met hetzelfde .en ik heb de instellingen gezet zoals hierboven,maar nog steeds geen geluid bij afspelen van de harde schijf(ik heb ook pinnacle 8.1)wie kan me verder helpen?
 • [quote:61ca2697ac="nellis"]sorry geen nieuw antwoord, maar ik wil even doorgaan met dit probleem.ik zit namelik met hetzelfde .en ik heb de instellingen gezet zoals hierboven,maar nog steeds geen geluid bij afspelen van de harde schijf(ik heb ook pinnacle 8.1)wie kan me verder helpen?[/quote:61ca2697ac]1. Is het geluid wel opgenomen? >> ff kijken bij de eigenschappen of er een geluidsstroom is
  2. Misschien codec probleem? >> zie FAQ voor oplossen dit prob.
 • misschien domme vraag johnny maar hoe kan ik een geluidsstroom herkennen?ik kijk bij eigenschappen maar kan niets ontdekken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.