Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe zie je de grote van een dvd(geript)

Anoniem
sdk
6 antwoorden
 • Ik heb een dvd geript, heb oook het orgineel wel. Hoe kan ik aan die ifo en .vob's zien hoe groot dat ding nu is? Hij is niet 16:9 volgens mij maar net iets anders. Ik moet een precieze grote opgeven om hem te converteren naar .avi maar deze krijg ik nog niet helemaal goed. (niet evenveel zwart als bij orgineel of te veel zwart met 4:3)
 • Bij dvdx staat er 720x676 kan dit kloppent? Dat zou dan 640x512 worden.
 • Alle DVD's hebben een resolutie van 720x576 (PAL), je moet er bij het converteren naar divx op letten dat je de zelfde verhouding houdt, echter moet deze wel lager zijn dan de source, meest gangbare formaat is 512x384 (als het 4:3 formaat is).
 • Het is totaal niet waar dat dvd's hetzelfde formaat hebben.
  Er zijn ongeveer 12 verschillende formaten (PAL + NTSC).

  Met IfoEdit open je het IFO bestand, en je ziet gelijk wat je DVD allemaal bevat. Audio stream, Video stream, Subtitle stream en nog veel meer…

  Op gelijk het eerste blad met info kun je terug vinden wat je formaten zijn…
 • ok mooi, had em om te probere op 640x512 gedaan (ff wiskundig uitgerekent, dus 1e formaat delen door 1,25) ben hem nu aan het converten, helaas wordt ie volgens mij iets te veel mb's. (1800 cbr xvid). DVDx schat hem in op 1600 mb. Wat denken jullie, lagere CBR of kleiner schermpje. (600x480 bijvoorbeeld). De bedoeling is 1396 mb.
 • Waarom DVDx?

  Ikzelf gebruik deze nooit. Mede doordat het altijd wazige (blokkerige) resultaten geeft.

  DivXMachine gebruik ik om een DivX te creeren vanaf een DVD film.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.