Vraag & Antwoord

Videobewerking

systeemaanpassingen in combinatie met DC10+

Anoniem
Cor2
3 antwoorden
 • LS,

  Van de afgelopen 11 jaren heb ik nog een flinke stapel HI8 tapes liggen die ik nu weleens gemonteerd wil hebben. Ik heb enkele jaren geleden reeds een Pinnacle DC10plus capturekaart gekocht, maar door beperkingen van mijn pc ging het allemaal erg moeizaam. Toen ik onlangs de upgrade naar Studio 8 kocht bleef ik tegen dezelfde problemen oplopen. Uiteindelijk is het gelukt om 45 minuten geëdit materiaal naar DVD te branden en het ziet er zeer acceptabel uit, ware het niet dat de pc er ruim 20 uur(!) over deed…
  De betreffende pc (450Mhz, 512MB sdram, 64MB videogeheugen, 2e hdd 80GB 7200rtm, W98se)is waarschijnlijk de oorzaak, maar ik heb eventjes niet de middelen om zomaar een nieuw systeem te kopen.
  Daarom dacht ik eraan om een nieuwe kast, mobo, amd processor te kopen en deze te combineren met de nog bruikbare componenten.
  Kan iemand me adviseren hoe ik dit het beste aan kan pakken, gegeven het beperkte budget?

  Alvast bedankt,
  Cor
 • Een DC10+ met een amd?, niet echt een strak plan….
  Ga voor een mobo met in ieder geval een Intel chipset erop, dat scheelt in 9 van de 10 gevallen een hele hoop ellende…
  Ik zou bij een beperkt budget liever gaan voor een tweede hands asus mobo met P4-1,zoveel of 2,zoveel cpu dan een nieuw wokki-wokki mobo met een amd 3,zoveel……
  Stabiliteit is veeeel belangrijker dan snelheid, wat heb je aan een pc die heel erg snel is in het crashen?
  http://www.marktplaats.nl/markt/hardware/moederborden/34139.htm?av=a&zoek=asus , zo iets?
  of : http://www.marktplaats.nl/markt/hardware/moederborden/34072.htm?av=a&zoek=asus&oudei=15
  CPU? : http://www.marktplaats.nl/markt/hardware/processoren/30531.htm , nog wat geheugen erbij en je hebt voor (relatief) weinig een knap setje…
  Overweeg serieus de overstap naar w2000 of wXP, icm met ntfs bestandsysteem lost dat ook een aantal problemen op.
  Ook met een p4-2 ghz duurt editten nog een tijd(= +/-maar 4,5x zo snel als wat je nu hebt= dus nog steeds 4 a 5 uur rekentijd) , verkijk je daar niet op, vooral het coderen naar dvd/mpeg2 kost het nodige en helemaal als je mooie kwaliteit wilt kost coderen een hoop rekentijd.
  Denk je ook aan ramgeheugen?, heb je ook nieuw nodig.
 • Rwilligen zit weer dicht bij de waarheid, m.a.w. koop tweede-hands en dan met een zo snel mogelijke processor: dat is de bottle-neck bij deze bewerking.

  Een andere mogelijkheid is een real-time mpeg2 (dvd compliant) capture kaart te kopen, hierdoor ben je af van het encoderen na het capturen. Het editten van mpeg2 is iets lastiger maar niet onmogelijk. (Video Clip Mpeg2 Pro b.v. kan exact knippen, of koop een goede mpeg2 plugin voor Adobe's Premiere.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.