Vraag & Antwoord

Videobewerking

Is Pinnacle studio 9 rommel?

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Hallo,

  Ik overweeg Pinnacle 9 software aan te schaffen voor video bewerking nu hoor ik veel verschillende meningen over de stabiliteit ervan hoe zijn de ervaringen? Mijn systeem is nieuw en voldoet zeer ruim aan de eisen.
 • Het verwerken van video is in principe een vrij complexe zaak, gebruik je Studio van Pinnacle dan ziet het er allemaal vrij eenvoudig uit: een voordeel. Het programma wordt veel gebruikt en dus veel verschillende meningen erover, maar je kunt denk ik niet stellen dat het een voorbeeldig programma is qua probleemloze werking.

  Wil je je niet al te veel verdiepen in een programma dan is het volgens mij een acceptabele keus, steek je graag wat meer tijd en moeite in deze materie kijk dan eens naar Adobe's Premiere of Ulead's Media Studio Pro. (Gratis probeer-versies te downloaden.)
 • Eh, kortweg? : ja, volledig.

  Korte filmpjes gaat wel, maar wil je langere films maken, zeg meer dan 30 minuten dan kun je rottigheid verwachten.
  Ook het invoegen van stil beelden met een hoge resolutie(>1024x768) geeft problemen (maar ook weer niet altijd) ,evenals het invoegen van audio bestanden wil niet altijd correct gaan.

  Het meest frustrerende aan het programma is dat juist bij grotere/langere films het misgaat, je zit dus 4 uur(of meer) te wachten op het renderen om vervolgens te ontdekken dat de boel muurvast staat.

  Het is erg jammer dat ze bij Pinnacle meedoen aan de "upgrade" rage en daardoor te snel software op de markt brengen die nu eenmaal niet klaar is.
  Versie 8 begon eigenlijk net een beetje beter te worden na update nummer tig.
  De meeste narigheid wordt dmv updates wel verholpen maar dat is niet waar je op zit te wachten, software moet gewoon zo uit de doos goed werken en niet over de rug van gebruikers pas worden gefinisht na de verkoop van de eerste x duizend pakketten.
  Deze tactiek wordt door de Productmanager van Pinnacle zelfs als heel normaal beschouwd.
  In de laatste CT! staat een testje, waarin studio9 crashte en het toch presteerde om 4 v/d 5 (80%) te scoren, een dikke voldoende dus voor software die crasht, enige jaren geleden kregen lezers het advies zo'n programma niet te kopen of dan in ieder geval toch zeker het eerste halfjaar niet te kopen totdat de grootste ellende verholpen is.


  En helaas is er sinds kort bij pinnacle weer een hiaat bij: je moet uitvoerig registereren met een geldig email adres voordat je een evt update kunt downloaden.
  Vergeet je je mailadres waarop je hebt geregistreerd en wil je later opnieuw dl dan heb je een probleem waar waarschijnlijk wel ,doch zeker alleen ,icm een helpdesk uit te komen is.
  Niet echt klantvriendelijk.

  Erg jammer want de software overtuigd in gebruiksvriendelijkheid en heeft toch voldoende mogelijkheden.

  Premiere of ulead is zoals jaap al zei een beter/stabieler, maar ook vele malen duurder, alternatief.
 • Helemaal eens met de vorige sprekers.
  Misschien kan je nog studio 8 op de kop tikken die werkt nog het beste.
  Ik heb 8 zowel 9 maar heb 9 er weer afgeknikkerd daar wacht ik nog een half jaar mee en dan zullen er met de nodige updates wel een goede versie zijn.
 • Dit al gelezen: http://www20.tomshardware.com/video/20040315/index.html ?
 • Mensen,

  bedankt, ik weet even genoeg over Pinnacle, ik zal het niet kopen voorledig misschien kan ik een probeerversie bij Ulead downloaden.
 • Heb totaal geen problemen met versie 9 (inclusief de laatste updates)
  Heb gisteren nog een film van 70 min. gemaakt,inclusief overgangen,menu en enkele foto,s.Tevens nog wat achtergrond geluid toegevoegd en er een dvd van gemaakt.
  Speelt vlekkeloos op m,n stand-alone speler op de TV.

  Problemen??????
 • Tja, bijna niemand vind spruitjes echt lekker, is ook wel eens wetenschappelijk aangetoond.
  Toch heb ik een kennis die ze het liefst iedere dag eet….
  :wink:
 • Ik heb ook geen problemen met Studio 9.
  Inlezen, bewerken en wegschrijven, allemaal zonder problemen.

  Alleen het branden op een DVD met menu's en suubmenu's moet ik nog eens goed onder de knie krijgen.

  Probeer eens eerst een probeerversie uit (of leen die) en vel dan je oordeel over Studio.

  Het is wel zo dat tevreden mensen niet klagen.
 • Mijn gouwe ouwe PIII 866 mhz met 256 geheugen werkt ook lekker met Pinnacle 9, No Prob, alleen een beetje geduld met renderen, maar tot nu toe geen last dat hij eruit knalt omdat ik teveel op die linkermuis knop drukte!!!! :) :)
 • [quote:5a5168e8be="boomsma"]Ik heb ook geen problemen met Studio 9.
  Inlezen, bewerken en wegschrijven, allemaal zonder problemen.

  Alleen het branden op een DVD met menu's en suubmenu's moet ik nog eens goed onder de knie krijgen.

  Probeer eens eerst een probeerversie uit (of leen die) en vel dan je oordeel over Studio.

  Het is wel zo dat tevreden mensen niet klagen.[/quote:5a5168e8be]

  Klagende mensen hebben vaak een 'gratis' versie.
 • Probeer eens Magix Video de luxe 2.0 (2004 nieuwste versie heb ik nog niet oude werkt mij goed genoeg) werk ik nu 2 jaar mee.Fijn programma ,vele mogelijkheden ,niet al te duur,goed werkende website met pathes en forum en nederlandstalige help(desk)
  :D.

  Ed
 • Studio9 is het eerste programma wat ik van pinnacle heb gezien, dat niet crasht als je er naar kijkt. Ik heb het programma effe uitgeprobeerd en het liep niet vast. Een hele prestatie voor pinnacle, want al hun andere software loopt altijd vast.
 • Ik heb pinnacle studio 9 met de laatste patch 9.8.9 van 27,6MB geinstalleerd op mijn 2000Mhz, windows xp home computer geinstalleerd. Heb daarna videobanden via een TV kaart gecaptered en op de computer gezet als Mpg bestanden. Bij het importeren in Studio 9 waarbij de scenes worden gedetecteerd liep pinnacle studio 9 verschillende keren vast. Uiteindelijk is het gelukt maar liep studio 9 weer vast bij het maken van een image dvd bestand (renderen wat vele uren duurt) . Bij het opnieuw maken van een film liep het weer vast. Het is dus volgens mij waar dat elke nieuwe versie van Pinnacle studio weer allerlei problemen heeft die met diverse patches moeten worden verholpen.
  :cry:

  Uiteindelijk heb ik studio 9 verwijdert en studio 8 SE geinstalleerd met de laatst update 8.12.7. Ik stond verbaast hoeveel sneller alles werkte op mijn computer. Daarnaast gaf nu het renderen voor het maken van een image dvd schijf geen enkel probleem meer. Voor mij is het duidelijk ik hou het voorlopig bij studio 8, die voor mij voldoende mogelijkheden heeft voor het maken van dvdtjes. Ik zet nogal veel video 8 bandjes en videobanden met dierbare herrineringen over op dvd. Ik zou wachten totdat er een stabiele versie van studio 9 beschikbaar is. Verder realiseer ik mij wat wil ik met het programma. Studio 8 SE (standaard editie) heeft genoeg mogelijkheden om leuke filmpjes te maken. De uitbreidingen van 9 zijn vooral cosmetisch en voor de meeste niet interessant. Verder vergt deze versie veel meer van het systeem, vandaar dat alles langzamer verloopt :lol:

  Hans
 • Ik heb een half jaar geleden Studio 8 gebruikt, om korte filmpjes te maken. En idd, hij liep regelmatig vast. Ook vind ik dat je niet erg precies kan werken, audio toevoegen of beelden vanaf een bepaald tijdstip laten spelen gaat niet zoals ik dat wil. Misschien ligt het aan mij, maar ik had niet het gevoel dat het een fijn programma is. Ik zou even kijken of je proefversies kan downloaden van verschillende paketten.
 • Mensen ga toch eens bij www.ulead.com langs, Complete en stabiele software die zijn werk al jaren naar behoren doet bij mij en vele anderen.
  Video Studio 8 is uit.
 • Is Ulead studio 8 ook in het nederlands of is het alleen maar een engelstalige versie

  Hans
 • Is uiteraard Engels, net als de meeste video montage software, kan geen hindernis wezen als het fijn werkt.

  http://www.ulead.com/vs/runme.htm
 • Ik heb Studio 9 inclusief de patch op mijn XP 2.4Mhz draaien. Met 500Mb geheugen en zo weinig mogelijk codecs en drivers en andere onnodige rommel, heb ik de eerste film vlekkeloos in elkaar gezet. Ingelezen met Studio 9, direct vanaf mij Sony TR7000E digitale video camera. Scenes eruit gegooid, achtergrond MP3tjes erin gezet, overloop in geluid en beeld aangebracht, stills erin en gerenderd. Hoelang hij er over deed weet ik niet, want ik ben gaan slapen. De volgende dag met Nero op een DVD gebrand en hij loopt prima op mijn DVD Panasonic speler, weergegeven op mij Sony breedbeeld televisie. Ik heb niet te klagen over het gemak en vastlopers heb ik niets van gemerkt. En toch …. spruitjes vind ik walgelijk!!
 • Probeer voor de aardigheid eens het volgende: open het project opnieuw en voeg nogmaals ergens midden in de movie eens een audio track toe, een scrollende titel of een stillbeeld.

  Dat zijn nl de problemen waar de meeste mensen tegenaan lopen en die sinds versie 1 (waar ik ooit eens mee ben begonnen) de grootste problemen veroorzaken: knutselen aan eenmaal gesavede, een eigenlijk compleet opgebouwde, films.
  Het betekend praktisch gezien dat je een project in 1 keer moet opbouwen en afronden en niet laterhand er aan moet gaan knutselen want dan gaat het vaak fout.

  Maar niet iedereen ervaard dat probleem, op sommige systemen zijn er geen problemen: dan heb je dus mazzel en kun je leuk monteren met een erg handig stuk gereedschap dat bovendien redelijk geprijsd is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.