Vraag & Antwoord

Videobewerking

Snelheid harde schijf USB t.b.v. videobewerking

Anoniem
Geer
3 antwoorden
 • Ik wil graag videobewerking via mijn laptop gaan doen. Probleem daarbij is echter dat ik een te kleine harde schijf heb om daar fatsoenlijk wat mee te kunnen.
  Mijn vraag is nu: Zijn externe harde schijven op een USB 2.0 aansluiting snel genoeg om videobewerking uit te kunnen voeren.

  Mijn plan was om een redelijk grote externe harde schijf op USB 2.0 aan te schaffen om daar de films naartoe te kopiëren en daar rechtstreeks de videobewerking op uit te voeren.

  Harde schijf ruimte is namelijk het enige probleem dat ik heb. Processor (P4 3.06 Ghz) en geheugen (512 MB) lijken mij goed genoeg om fatsoenlijk video te kunnen bewerken.

  Kan iemand mij hier wat informatie over verschaffen met eventueel wat getalletjes en aanwijzingen??

  Alvast hartelijke dank.

  Groet,
  Gerard
 • Geen probleem. Er wordt veel gewerkt tegenwoordig met dv-camera's en de data-stroom bij dv is circa 3,6 mega-byte (MB) per seconde. USB 2.0 haalt volgens specificatie 60 MB/s dus er is waarschijnlijk genoeg speelruimte.
 • usb2 is meer dan snel genoeg maar als je de optie hebt dan zou ik voor een firewire schijf gaan, deze gebruikt minder processor vermogen en blijkt uit meerdere tests sneller te zijn dan usb ook al zou usb op papier sneller moeten zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.