Vraag & Antwoord

Videobewerking

Interliniëring

Anoniem
rwilligen
30 antwoorden
 • Ik heb een niet te oude (2jaar) dig. video camera van Sony.
  Deels daarvoor heb ik een nieuwe Mac iBook aangeschaft (1 jaar oud) om mijn video's (twee verschillende video bewerkings programma's geprobeerd) te bewerken. Dat is een grote teleurstelling geworden.
  Ook geprobeerd op een PC met 4 verschillende video programma's om mijn video's te bewerken. Ook een ramp.
  Als ik ze afspeel op de video-camera zelf: perfect.
  Als ik ze afspeel op de TV via een draadloze IR verbinding, ook heel goed. Maar in welk formaat ik ze ook van de camera capture: steeds zie ik dezelfde fout: vooral als de camera een beweging maakt naar een onderwerp zie ik een soort interliniërings-effect: het lijkt of het beeld in lijnen wordt gesplitst die niet meer op elkaar vallen, vooral in de overgangen, bij voorbeeld van een huis naar achtergrond zie ik horizontale lijntjes in de randovergangen.
  Hopelijk is dit verhaal wat duidelijk.
  En wat meer is, hopelijk is er een antwoord met een tip, zelfde ervaring en vooral een OPLOSSING.

  Alle suggesties welkom - perloc
 • Kun je hier wat mee

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=98488&highlight=interlacing
 • Dank voor je antwoord. Kzal het binnenkort eens uitproberen, want zoiets doe je niet in vijf minuten.
  Wat mij steeds weer verbaast is dat al die video-bewerkings-programma's de video maar willen comprimeren! Waarom?? Met de huidige mogelijkheden CD/DVD branders kun je 10 minuten/1 uur video met .AVI formaat kwijt. Heb je de hoogste kwaliteit (maar is OOK al gecomprimeerd). AVI bewerken gaat goed, maar als een geheel opslaan, daar moet je een truc voor uithalen. En daarbij kun je het resultaat niet op een DVD afspeler afspelen (neem ik aan).
  Reactie?
  HGroet perloc
 • [quote:36352d0619="perloc"]………..Wat mij steeds weer verbaast is dat al die video-bewerkings-programma's de video maar willen comprimeren! Waarom?? ……………………….[/quote:36352d0619]

  Comprimeren wordt toegepast vanwege de te hoge data-stroom en vereiste te hoge opslag-capaciteit die ongecomprimeerde video voor een modale pc zou opleveren. (Ca. 25 MB/s, dus ca. 1,5 Giga-byte per minuut. Goed voor hooguit 3 minuten op een enkellaags dvd.)
 • Ik weet dat je geen rauwe data van de tape op een DVD kunt zetten wegens de enorme datastroom die dat oplevert.
  Ik heb gisteren wat geëxperimenteerd.
  Zoals ik schreef is AVI óók gecomprimeerd maar geeft, in vergelijking met de paar anderen die ik óók heb bewerkt, het beste resultaat. Is ook verreweg de snelste met omzetten. Maar heeft de grootste omvang: 200Mbyte/min. Op een DVD gaat daar dus 4400 / 200 = 22 minuten, een mooi maat om in huiselijke kring je vakantie filmpjes te laten zien.
  En het is ook de enige die een vloeiende weergave geeft op mijn relatief trage (PenII 333MHZ) computer
  De codec's AVI Intel Indeo Video R3.2. Indeo Video 5.10, Ligos Indeo Video 5.11 en verder MPEG DVD en MPEG2 zijn allemaal slechter van kwaliteit waarbij ook nog de omzetting trager tot zo traag is, dat ik er maar een heb afgebroken. Daarvan schatte ik dat hij 5 uur zou nodig hebben voor een shot van 1 minuut!
  Dank voor antwoorden.
  perloc
 • Een bandje is zo slecht nog niet voor de opslag van de dv data, m.a.w. zet je dv op dvd dan valt de toch relatief beperkte opslag-capaciteit van de dvd op. (Maak er dus eerst mpeg2 voor dvd van.)
  Voor de goede orde is de opmerking dat .avi niet per definitie gecomprimeerd is terecht; ook ongecomprimeerde video kun je in een .avi bestand kwijt.
  Tijd voor een nieuwe pc? Mooi spul te koop!

  Terug naar het oorspronkelijke onderwerp: ik zou toch proberen het camera-materiaal (dv-avi) om te zetten naar mpeg2 voor dvd. Het resultaat is erg goed met het gemak van dvd; het is de moeite waard om de oorzaak van het ongewenste 'kameffect' te achterhalen.
 • Het effect wat je beschrijft en (terecht) interliniering noemt wordt in video kringen benoemd met de engelse naam: interlace , het betekent hetzelfde: de even en oneven "regels" van het videobeeld worden normaal op een tv opeenvolgend geprojecteerd.
  Bij pc-video is dit niet mogelijk en wordt in 1 frame zowel de even als oneven regels tegelijk geprojecteerd.
  Je ziet dus in 1 beeld twee verschillende tijdpunten met bij bewegende beelden het kameffect tot gevolg.

  Hoe kom je er af?
  drie mogelijkheden:
  1: je gaat het beeld de-interlacen, dit is altijd een compromis en levert een x-aantal problemen op.

  2:je halveert de resolutie door de even (of oneven) beeldlijnen weg te gooien, werkt goed maar de beeldkwaliteit wordt de helft minder.

  3: je maakt gebruik van het dvd of S-vcd formaat waarbij de afspeelsoftware on-the-fly het beeld kan de-interlacen.
  Dit is veruit de te verkiezen optie, beeldkwaliteit is perfect, een op die manier gemaakte dvd is ook afspeelbaar in een home-dvdplayer.
  Nadeel: coderingstijd.
  5 uur voor 1 minuut is wel wat veel, op dit moment staat er bij mij op pIII-550 een dv-video te coderen tot dvd van 1 uur speellengte en de geschatte codeer tijd is 9 uur.
  wat mij betreft is dat schappelijk en het het ook nog wel 12 uur mogen zijn, ik doe het gewoon 'snachts, om 24:00 aanzetten, de volgende ochtend om 12:00 is ie klaar.
  Coderingstijds is echter sterk afhankelijk van het programma welke codeerd en welke instellingen je maakt in dat codeer programma.

  De meeste encoders kennen ook nog een instelling "motion search estimation" oid , meestal met de instellingen veryfast/lowest quality in een paar stappen tot veryslow/highest quality.
  Afhankelijk van wat je insteld kan daardoor de codeer tijd enorm oplopen, het resultaat wordt er echter meestal maar marginaal beter van.
  Ook filters in het codeer programma gebruiken is een tijdsverlenger, in TMPGenc zit bv een "noise reduction" filter welke de codeertijd met een factor 8X(!) verlengt.
  Zo kan 10 seconden video coderen oplopen van 1 minuut (=factor 6X) tot bijna 8 minuten(=factor 48X) waarbij de kwaliteit bij dvd marginaal hoger is.
 • [quote:ad2ba0f7f8="rwilligen"]…………Je ziet dus in 1 beeld twee verschillende tijdpunten met bij bewegende beelden het kameffect tot gevolg………….[/quote:ad2ba0f7f8]

  Off-topic: dit is m.i. ook de verklaring voor het feit dat de 100 Hz televisies beeldverstoring laten zien bij b.v. camera-zwenkingen, hetgeen sommige mensen een 'veeg-effect' noemen.

  De electronica-experts van de tv-fabrikanten proberen dit te compenseren met schakelingen met mooie namen, van de marketing afdelingen, die vallen onder de noemer 'motion-compensation'.
 • Jaap H
  Ik heb 1,5 jaar geleden een MAC ibook gekocht voor 2500 Euro (in Nederland) met als voornaamste doel video-bewerking. Dat is een grote teleurstelling geworden. Dat iBook staat nu bij de reparateur. Kosten reparatie 500 dollar. Hier in dit land/stad Mozambique/Beira zijn wel PC's te koop maar zeer weinig keus, geen ondersteuning, in de regel illegale software en duur. Dusse….
  RWilligen.
  1. De-interlacen, hoe doe je dat? De AVI DV Video codec geeft nog het beste resultaat: schokloze afspeel, redelijke kwaliteit, maar geen echt scherpe beelden. De rest gaat allemaal schokkerig en de kwaliteit laat veel te wensen over.
  2. Nu is de resolutie van de opgenomen beelden van de camera al laag: 320 x 240, en dat nog eens halveren? Camera is Megapixel, maar dat is alleen voor de foto's.
  3. S-video geeft goede kwaliteit, evenals rechtstreeks afspelen via een IR verbinding. Nadeel: opzoeken van beelden, veel spoelen dus, en gaandeweg meer verlies van tape kwaliteit vooral in dit hete en vochtige klimaat. Een CDtje of DVDtje is toch veel makkelijker en bovendien vrijwel voor de eeuwigheid.
 • HM, verwarring?

  Over wat voor camera hebben we het?
  en hoe importeer je deze video in de pc?

  Ik was uitgegegaan van een DV-camera en dat je de video via firewire (ieee1394) in de pc importeerd?
  In dat geval is de geimporteerde video kwa resolutie 720x576, dat in mediaplayer wellicht een andere resolutie wordt aangegeven is mogelijk maar in dat geval is er een andere afspeelresolutie die helaas alleen via een register instelling te veranderen is.
  Het betreft in dat geval dus de afspeel resolutie en niet de daadwerkelijke resolutie van de dv-avi zelf.
  Mocht je de afspeel resolutie willen wijzigen dan dl je dit pakketje, kies de afspeel resolutie die je wilt en dubbeklik op de desbetreffende reg file: http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/DV_display_reghack.zip

  Als video niet soepel afspeeld dan dien je in de gaten te houden dat er twee oorzaken voor kunnen zijn:
  1 de video is niet goed
  2 de pc is niet krachtig genoeg om de video af te spelen.

  Bij dv-avi op een wat oudere pc kun je zeker stotteren krijgen doordat de pc niet snel genoeg is, vandaar dat dv-avi standaart in windows wordt afgespeeld op 1/2 resolutie (360x288)
  Na het kiezen van de hogere originele resolutie zou je dan ook(zeer waarschijnlijk) tot de ontdekking kunnen komen dat de video niet meer soepel afspeeld.
  Dat is dus zuiver een cosmetisch probleem: de video zelf is wel goed, jouw pII-330 is gewoon niet snel genoeg.

  Je beste optie is nog steeds om de dv-avi om te zetten naar mpeg2/dvd en deze af te spelen met een software dvdplayer zoals bv Powerdvd5.

  Je zou het om te beginnen kunnen proberen met een klein stukje.
  Mocht dit niet soepel spelen, wat gezien jouw pII-330 best mogelijk is, dan is de eerst volgende stap lager in kwaliteit Svcd oftwel supervideocd.
 • Rwilligen
  We hebben het over de volgende camera:
  Sony Digital Video Camera Recorder TRV730E
  Ik haal uit de handleiding:
  Still set: Image size 1152 x 864 (te veranderen in 640 x 480)
  Movie set: Image size 320 x 240 (te veranderen naar 160 x 120)
  Overzetten van camera naar computer gaat inderdaad via een IEEE1394 link.

  De codec's veranderen deze size (bij de meesten) naar 720 x 576, waarschijnlijk met een interpolatie-algoritme.
  Er is een codec bij waarbij je zelf de size kunt instellen. Ik heb 640 x 480 geprobeerd (dubbele van dat van de camera) maar het resultaat was als de anderen: slecht.
  Opmerking: Vooral de AVI DV, bij mij als beste codec gebruikte video omzetter zijnde beelden niet scherp. De anderen zijn (lijken soms) aanmerkelijk scherper en helderder. Wel grote verschillen.

  Verder denk ik dat je gelijk hebt met punt 2: dat hakkelig afspelen door mijn verouderde PC (Pen II 333MHZ) wordt veroorzaakt. De AVI's spelen zonder hakkelen af, d.w.z. vanaf de Externe (IEEE1384 200GByte) HD die ik heb met Win Media Player. Vanaf de eveneens externe DVD brander (HP 200e IEEE1394) spelen de op een DVD-RW gebrande AVI video's, wél hakkelig af. Ik zie tijdens afspelen dat het lichie van de DVD brander/speler constant brandt.

  Als test gebruik ik steeds eenzelfde stukkie video, gehaald van de camera, van 1 minuut lengte, binnengehaald uiteraard via IEE1394 in mijn (ook verouderde) Pinnacle versie 1.10 a, van 03 2001
  Ik heb wel de allernieuwste Indeo codec's gedownload en geïnstalleerd. Ze verschijnen keurig in het keuze lijstje van de Pinnacle video bewerkings programma.
  Mijn eerste zorg is om een bevredigende kwaliteit zien te krijgen, Daarna wil ik het hakkel probleem tekkelen.
  Ik blijf nog zoeken naar een betere kwaliteit. De omvang van een video mag best tot wel 400Mbit (of is het byte) / minuut video zijn. Dan gaat op een DVD nog dik 10 minuten video. Ik heb nog een stapeltje liggen….

  Ik heb geen externe DVD player, aan te sluiten op TV. Ik heb wel op de PC een software DVD player van HP, Power DVD genaamd, en bijgeleverd bij de DVD burner.
 • Ok, dus toch verwarring…


  Jouw (fraaie) digital8 cam kan 3 dingen: video opnemen op tape+ foto's maken op stick+ mpeg-video opnemen op stick

  Video opnemen op tape: dv kwaliteit in 720x576 welke op minidv tape wordt opgeslagen en via firewire naar een pc te brengen zijn.
  Foto's : foto's tot 1152x864(1 megapixel) welke opgeslagen worden op een memorystick en via usb naar de pc kunnen.
  mpeg movie: korte filmpjes welke opgeslagen worden op de memory stick in mpeg1 formaat, in 320x240 maximaal 15 seconden en in 160x112 max. 60 seconden en welke tevens via usb naar de pc kunnen worden verzonden.
  Deze "mpeg-movie" is dus wat anders dan de dv-video die je op tape opneemt, bij deze mpeg-movie wordt de camcorder als digitale fotocamera gebruikt en neemt (net zoals bijna iedere dig fotocamera dat kan) filmpjes op via het fotogedeelte van de camera.


  De video die je binnenhaald van tape via de firewire is dv-video in 720x576 met DV25 compressie oftewel "miniDV"

  [edit, ik heb dit later toegevoegd]:
  over wat voor versie pinnacle hebben we het? 1.10 zegt mij helemaal niets…
  Is dit "studio"?
  Je verbind de camera mbv 1 kabel aan een firewire kaart?:
  [img:4b0b35fc95]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/thread/firewirekabel.jpg[/img:4b0b35fc95]

  En gebruikt in de software "dv-capture" ?
  dwz: als het goed zou zijn zou je niet hoeven te moeten kiezen voor een capturecodec?
  [einde edit]

  De kwaliteit die je binnenhaald is boven enige twijfel verheven "perfect".
  Download de registerhacks zoals ik hierboven heb aangegeven, pak het zipbestand uit en dubbelklik op de "#0 Display 720x576 DV.reg" file en beantwoord met "ja".
  Mocht je huiverig zijn, dit is de inhoud van de file, kun je evt ook zelf controleren door de reg file te openen in kladblok:

  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\DirectShow\DVDecProperties]
  "PropDisplay"=dword:000003e8


  De reghack verandert in het register de afspeelresolutie waar dv-avi's mee worden afgespeeld oftewel de "DVDecproperties".

  Wil je weten waar deze waarde nu op staat?(alvorens je de registerhack toepast)
  ga naar start/uitvoeren en typ mplayer2.exe, je krijgt nu de ouderwetse mediaplayer, open nu de ruwe dv-avi zoals je deze gecaptured hebt en kies: bestand/eigenschappen en dan het tweede tapblad "details" , daar staat de resolutie waarop de dv-avi wordt afgespeeld, waarschijnlijk 360x288.(dat staat dus gelijk aan reghack#1)
  Je kunt de reghacks zo vaak toepassen als je wilt(van groot naar klein en omgekeerd) en je hoeft erna ook niet opnieuw voor op te starten, het werkt instant.

  Wil je weten wat de werkelijke resolutie van de dv-avi is?:
  rechtsklik op de ruwe gecapturede avi en kies eigenschappen/derde tapblad "samenvatting" en aldaar staat onder "video" de eigenschappen van de video opgesomd, als het goed is een resolutie van 720x576 bij 25 frames/sec en als codec ms-dv.
  Als er een andere resolutie staat en geen ms-dv/mc-dv/pin-dv oid dan heb je geen DV-avi gecaptured…..

  Als je de register instelling voor video-play hebt verandert naar de hoogste (werkelijke) resolutie dan zul je tot de ontdekking komen dat de video:
  1:scherper is, meer detail.
  2:waarschijnlijk stotterd, door je te trage pc.

  Zet je de register instelling weer terug naar de lagere resolutie van 360x288 of zelfs nog lager 180x144 dan ontdek je dat er uiteraard minder scherpte en detail is maar dat de video wel soepel speelt.

  De dv-avi die je binnenhaald is boven enige twijfel verheven van absoluut hoge kwaliteit en ik raad je dan ook aan om van TMPGenc een probeer versie te dl, de dv-avi te coderen naar dvd/mpeg2 en deze dvd/mpeg af te spelen met Power dvd5.
  TMPGenc vind je hier: http://www.pegasys-inc.com/en/product/tp.html
  open tmpg en gebruik de wizard uitsluitend via de template "dvd-pal-VBR+mpegaudio" , open de dv-avi en klik verder alleen maar op "next"
 • Oke, ik zal zo goed als mogelijk je vragen beantwoorden en op een en ander ingaan.
  Ik kan de size 720 x 576 nergens in de handleiding van de camera vinden.
  Die verschijnt pas in Pinnacle (Studio 1.10, vergeten te melden) als ik een aantal codec's aanprik om er een video van te maken.

  Die Pinnacle Studio versie heb ik als pakket-aanbieding gekocht bij de camera. Daar zat ondermeer in een IEEE1394 kaart, kabel zoals door jou afgebeeld, Pinnacle-CD en een (Sony) IR-kastje voor verbinding van camera naar TV. (Die verbinding geeft trouwens perfecte beelden en die zou ik graag zien op mijn PC als ik daar de video's afspeel. Dat heb ik nog bij lange na niet bereikt.)
  De verdere gegevens komen overeen met mijn camera. Daar (op de camera) heb ik niets op aan te merken: perfect, perfect!! Maar wat er tot nu toe bewerkt vanaf komt….
  Camera signaal gaat via de kabel naar de geïnstalleerde FireWirekaart (IEEE1394) en wat betreft "capture" heb ik geen keuze.
  Aan drop-outs: ik zie vrijwel nooit meer drop-outs dan 1, vaak 0.

  Die registerhack heb ik nog niet gedownload maar zal ik vandaag doen. (Dat gaat niet zomaar, maar zal zien dat voor elkaar te krijgen met mijn zeer trage verbinding) Daar hoor je nog meer over.
  Ik begrijp dat de door jou genoemde sleutel via de gedownloade file wordt veranderd? Kan ik zelf ook doen rechtstreeks in het register. Zal ik direct proberen. (Heb even gekeken: \Directshow\ komt niet voor in de sub-folder, alleen \DirectInput\.
  Ik ben niet huiverig om in het register "te rommelen" (met RegEdit). Dat doe ik regelmatig en er is nog nooit iets voorgevallen wat niet te herstellen was.
  Heb ook Mplayer2 geopend met een willekeurige AVI en die staat inderdaad op 360 x 288
  Ik zal die reghack downloaden en kijken of ik de size kan veranderen in 720 x 576. Hoor je ook nog van.
  Ook heb ik de ruwe AVI geopend (r-klik/properties, 2de tab) maar de codec is niet MS-DV maar MicroDV2avi. Zou daar nog muziek in zitten?
  Is dat te veranderen?
  Nu, dat laatste in je verhaal, daar kom ik achter als ik die hack heb gedownload, geinstalleerd en opnieuw bewerkt (?)
  Anyway, hartelijk dank zover. Je hebt me al een stuk verder geholpen.
  Je bent wel een kei op dit gebied, niet?
  Mvrgroet perloc
 • RW, ik heb door het hele register gezocht naar 360x288 - niet gevonden.
  Gezocht naar 288, dat is heel veel gevonden, maar geen enkele in relatie met 360. Ergo, dit komt in het register niet voor.
  Ook getracht (alsnog) #0 720x576 te installeren, maar daar kreeg ik de foutmelding: "Cannot import D:\downloads\#0 Displ. Reg - The specified file is not a registry schipt" op.
  Dit even ter aanvulling.
  HGroet, perloc
 • De reghack werkt niet…
  Hm, welke windows draai je?, en welke win-mediaplayer?

  Ik heb , tot nu toe , nog niet gehoord dat ie niet werkt….

  Je zult de resolutie waarden niet in het register aantreffen, de resoluties worden als hexadecimale dword waarde vermeld.
  Je zou het register kunnen doorzoeken op " DVDecProperties "
  Mocht je hem vinden dan zou ik wel graag willen weten waar ie staat, kan ik evt gewijzigde reghacks maken.
  Je kunt de dword waarde dan handmatig veranderen, als je de reghacks van mij opent in kladblok kun je zien bij welke resolutie welke dword waarde hoort, 720x576 is in ieder geval dword:000003e8

  Dat de resolutie 720x576 nergens in je beschrijving/manual voorkomt is een kwestie van gewenning: in de begindagen van MiniDV werdt het nog trots overal vermeld, tegenwoordig is het zo'n standaart geworden dat het niet meer wordt vermeld, het is een MiniDV cam en dat is voor de meeste consumenten genoegzeggend, wat het dan daadwerkelijk is doet er niet toe, het staat voor hoge kwaliteit.
 • ik vermoed dat je met win98 of me werkt?
  exporteer even zelf een (willikeurige) sleutel en open deze in kladblok.
  als eerste staat er bovenaan zoiets als " Windows Registry Editor Version 5.00"

  In het geval van versie 5 is de regfile gemaakt in win2000 en wellicht weigerd het register van win98/me daarom de file te importeren.
  Wijzig de eerste regel van de disply reghacks even naar wat er bij jouw als eerste in een regfile staat, opslaan en dan nog eens proberen en kijken of ie nu wel werkt….
 • Nou, ik was toch wel benieuwd en ben ff aan het probben geweest.
  De reg version5 is waarschijnlijk wel de oorzaak dat het bij jouw niet werkt.

  Dus heb ik ff w98se geboot, gezocht in het register en ff nieuwe reghacks gemaakt : http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/DV_display_reghack_w98.zip

  Met deze zou het wel moeten lukken….
 • Sorry dat ik je niet directer antwoord, maar we kampen hier met verschillende problemen. Energie valt een paar keer per dag uit en natuurlijk nét op het moment dat ik verbinding had, en tevens de telefoon valt ook regelmatig een paar keer per dag uit. En nee, niet gesynchroniseerd, maar het lijkt wel of ze elkaar aanvullen. En om deze tijd (9:50) gaat het laden van een pagina erg stroperig, tot minuten per pagina.
  Goed, DvDecProperties was niet te vinden in mijn register, evenmin 000003e8 (staat voor 1000 decimaal) ook niet. Jouw hack heeft het register hiermee (in subsleutel \directshow\) aangevuld en zie: het werkt, ik heb nu de waarde 720 x 576 met opening van de ruwe video met MPlayer2.exe
  Zover ik kan nagaan is de video inderdaad scherper, maar ik zie nu weer dat interliniëringseffect, helaas. Tevens loopt het hakkelig, maar dat valt te verwachten met deze PC.
  We zijn er dus nog niet. Zal vandaag verder experimenteren en morgenochten ben ik weer terug. Morgenmiddag moet ik op reis tot zondag.
  Nogmaals dank.
  perloc
 • Sorry dat ik je niet directer antwoord, maar we kampen hier met verschillende problemen. Energie valt een paar keer per dag uit en natuurlijk nét op het moment dat ik verbinding had, en tevens de telefoon valt ook regelmatig een paar keer per dag uit. En nee, niet gesynchroniseerd, maar het lijkt wel of ze elkaar aanvullen. En om deze tijd (9:50) gaat het laden van een pagina erg stroperig, tot minuten per pagina.
  Goed, DvDecProperties was niet te vinden in mijn register, evenmin 000003e8 (staat voor 1000 decimaal) ook niet. Jouw hack heeft het register hiermee (in subsleutel \directshow\) aangevuld en zie: het werkt, ik heb nu de waarde 720 x 576 met opening van de ruwe video met MPlayer2.exe
  Zover ik kan nagaan is de video inderdaad scherper, maar ik zie nu weer dat interliniëringseffect, helaas. Tevens loopt het hakkelig, maar dat valt te verwachten met deze PC.
  We zijn er dus nog niet. Zal vandaag verder experimenteren en morgenochten ben ik weer terug. Morgenmiddag moet ik op reis tot zondag.
  Nogmaals dank.
  perloc
 • Sorry dat ik je niet directer antwoord, maar we kampen hier met verschillende problemen. Energie valt een paar keer per dag uit en natuurlijk nét op het moment dat ik verbinding had, en tevens de telefoon valt ook regelmatig een paar keer per dag uit. En nee, niet gesynchroniseerd, maar het lijkt wel of ze elkaar aanvullen. En om deze tijd (9:50) gaat het laden van een pagina erg stroperig, tot minuten per pagina.
  Goed, DvDecProperties was niet te vinden in mijn register, evenmin 000003e8 (staat voor 1000 decimaal) ook niet. Jouw hack heeft het register hiermee (in subsleutel \directshow\) aangevuld en zie: het werkt, ik heb nu de waarde 720 x 576 met opening van de ruwe video met MPlayer2.exe
  Zover ik kan nagaan is de video inderdaad scherper, maar ik zie nu weer dat interliniëringseffect, helaas. Tevens loopt het hakkelig, maar dat valt te verwachten met deze PC.
  We zijn er dus nog niet. Zal vandaag verder experimenteren en morgenochten ben ik weer terug. Morgenmiddag moet ik op reis tot zondag.
  Nogmaals dank.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.