Vraag & Antwoord

Videobewerking

Macro Vision beveiliging

Anoniem
Mr Cheese
9 antwoorden
 • Ik ben bezig om mijn videobanden op dvd te zetten, alleen sommige videobanden zit een Macro-Vision beveiliging op. Alleen ik kopieer rechtstreek vanaf video naar dvd, dus zonder een videobewerkingskaart.

  Nu hoor ik dat de beveiliging meegaat op het moment dat een video opname via een PC met videobewerkingskaart digitaal wordt opgeslagen. Op het moment dat ik een eventueel gemaakte opname nu weer in DVD bestanden wil converteren en opnieuw wil branden dat dit nog steeds niet werkt.
  Wie kan me verder helpen met bovenstaand probleem? Zijn er mensen die er ervaring mee hebben?

  Op het moment dat ik videobanden met bijvoorbeeld beelden van mijn kinderen digitaal maak via DVD branden, kan ik ze dan nog bewerken via Pinnacle Studio's? Of kan dat alleen maar vanaf videoformat?

  Veel vragen, hopelijk kan iemand me verder helpen.
 • Het beste is het de Macro-Vision te verwijderen met een hiervoor gemaakt apparaat zoals de Elro vl220/vl300. Een in Nederland makkelijker verkrijgbaar alternatief is misschien dit: http://www.comtronics.nl/default.asp?action=sub&hfd=2&sub=54

  Een dvd is natuurlijk weer als bron van beeld-materiaal te gebruiken, voor gebruik in een programma als Studio van Pinnacle zul je het video formaat dan eerst weer van mpeg2 (in de vob bestanden) naar een voor Studio hanteerbaar formaat (zoals dv-avi) moeten omzetten. Dit kan bijvoorbeeld met 'dvd2avi'. (i.c.m. een dv-codec)
 • Ik heb inmiddels al zo'n 25 videobanden omgezet en nog geen enkel probleem met Macrovision ondervonden. Ligt aan de gebruikte software, WinVCR weigert bv. wegens de beveiliging, maar VirtualVCR doet het perfect met dezelfde videoband. Ook bewerken en branden is geen enkel probleem.

  Oeps, niet goed gelezen, ik gebruik wel een capturemogelijkheid via de TV-kaart.
 • Bedankt Jaap en Brigitte,

  Via de link krijg ik een betaalbaar apparaatje dat de Macrovision omzet van DVD naar video. Voor mij is het alleen belangrijk dat ik andersom kan kopieren…., lukt dat dan ook via een DVD uitgang die het signaal decodeert?

  Brigitte, ik denk dat ik er ook maar voor ga zorgen alles via de PC te capturen…. bedankt
 • [quote:c981ff1022="ToonB-100"]………. Voor mij is het alleen belangrijk dat ik andersom kan kopieren…., lukt dat dan ook via een DVD uitgang die het signaal decodeert?[/quote:c981ff1022]

  Deze vraag is mij niet duidelijk: een uitgang die een signaal decodeert? Verklaar u nader a.u.b.

  Het apparaatje van de bewuste link is mogelijk ook aansluitbaar op de uitgang van een video-recorder, informeer eens bij de leverancier aangezien de info op de web-pagina te summier is.
 • Zo'n apparaaje verwijdert het macrovision signaal ongeacht waar het vandaan komt.
  Zo'n apparaatje is dus bruikbaar van vhs naar dvd brander en van dvd naar vhs.

  Als je een video signaal met mV beveiliging op de pc captured dan heb je daarna geen last meer van de beveiliging.
  Het klinkt raar maar macrovision is geen stoorsignaal, het is juist het ontbreken van een bepaald stuursignaal in de video welke video opname apparaten van slag brengt waardoor de opname gestoord is.
  Heb je eenmaal de video op een andere drager via een analoge overdracht weten te zetten dan ben je zo goed als zeker(in de meeste gevallen) er vanaf, maar dat is niet gegarandeerd.
  Theoretisch zou je dus de macrovision beveiliging mee kunnen kopieren maar in de praktijk gebeurt dit zelden, ik heb het nog nooit gezien.
  Het is nl voor een software capture programma een zeeeer eenvoudig kunstje om de macrovision te verwijderen, als zo'n analoge opname lukt dan kun je er daarom ook wel vanuit gaan dat de macrovision is verdwenen.
 • [quote:fc325883ce="rwilligen"]…….Het klinkt raar maar macrovision is geen stoorsignaal, het is juist het ontbreken van een bepaald stuursignaal in de video welke video opname apparaten van slag brengt waardoor de opname gestoord is…………[/quote:fc325883ce]

  Ter lering en vermaak: MacroVision maakt gebruik van het feit dat video-recorders met automatische opnameregeling van het video-signaal zich orienteren aan een signaal in de periode dat de elektronenstraal geen beeldlijnen schrijft. MacroVision signalen worden hierin geplaatst met als gevolg dat opnames mislukken door sterke helderheids wisselingen en synchronisatie verstoringen.
 • Oh ja!!
  Zo was het…

  Kwestie van de klepel…

  Met een oude vcr die geen sync nodig heeft , en dus ook de signalen niet gebruikt kun je wel macrovision beveiligde opnames maken.

  dank Jaaph
 • [quote:7227dd3417="rwilligen"]Oh ja!!………….
  Met een oude vcr die geen sync nodig heeft , en dus ook de signalen niet gebruikt kun je wel macrovision beveiligde opnames maken.
  [/quote:7227dd3417]

  Klopt, video-recorders voor meer professioneel dan huis-tuin-en-kamer gebruik hebben wat minder automatische regelingen, heeft z'n voordelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.