Vraag & Antwoord

Videobewerking

Problemen met TMPGenc Plus en VirtualDub

Anoniem
25061
13 antwoorden
 • Ik probeer nu al een week om van een Xvid video film een dvd te maken, maar niks lukt. Ik heb alle mogelijke handleidingen geprobeerd, maar helaas.

  Ik heb een Xvid, waarvan beeld en geluid het doen in media player en ook in diverse Authoring programma's die met avi overweg kunnen. Echter, maak ik er een dvd van, is het geluid weg.
  Bij TMPGenc kan ik preview doen, maar er is geen geluid…bij virualdub als ik dan op play druk, krijg ik volgende melding: No audio decompressor could be found to decompress the source audio format.

  Als ik die foutmelding invoer in google, kom ik uit bij ac3 filter die geinstalleerd moet worden….die had ik dus al geinstalleerd. Als ik met Gspot kijk naar de audio van de avi, staat er: the following codecs should both capable of processing this format:
  AC3FILTER
  Nero Digital Audio Decoder.

  Ik mis dus waarschijnlijk nog een audio plug in….maar welke? Of hoe maak ik het wel werkend?
 • TMPGEnc heeft moeite met AC3, er bestaat mogelijk een optie om dit te verbeteren, ik ben kwijt hoe.

  Een goed werkende mogelijkheid is om de ac3 uit de avi te halen, met VirtualDubMod bijvoorbeeld, TMPGEnc dan te gebruiken om het video-deel van de avi te laten omzetten naar mpeg2. Hierna kun je met een geschikt dvd-authoring programma de ac3 en mpeg2 file aanpakken om tot een dvd bestands-structuur te komen. Nog even branden en klaar….
 • Virtualdub AC3: http://www.digital-digest.net/downloads/files/virtualdub/VirtualDub_AC3.zip

  Daarmee inladen en frameserven naar TMPGEnc.
 • tmpgenc: option/enviromental setting/vfapi plugin - de directshow multimedia file reader rechtsklikken en kies: higher priority , desnoods enige malen.

  Je moet dan wel een directshow ac3 codec geinstalleerd hebben, dat heb je dus kennelijk al gedaan.
 • Ik zie dus gelijk wat je al fout doet:

  Je moet iedere film die je gaat bewerken (als het gaat om avi's) eerst even door "AVI AUDIO DECOMPRESSOR" halen.

  Tegenwoordig zijn de technieken zo, dat iedereen het beste beeld wil hebben. Daarom wordt het geluid zoveel mogelijk ingeperst (compressie).

  De huidige codecs van vandaag de dag zien ze nog maar zelden, en mag je dus van geluk spreken wil het geluid het zelfs nog doen via een afspeelprogramma als MediaPlayer…

  Dit betekend dus dat je met "AVI AUDIO DECOMPRESSOR" eerst even het geluidsspoor uit de film "decompresseren" zodat het weer wordt teruggebracht tot een "uitgepakt" en volledige geluidsstream, zodat ieder programma ineens wel weer kan werken met het geluid…
 • Ok bedankt allemaal.

  [quote:703f867eff="BrigitteW"]Virtualdub AC3: http://www.digital-digest.net/downloads/files/virtualdub/VirtualDub_AC3.zip

  Daarmee inladen en frameserven naar TMPGEnc.[/quote:703f867eff]

  Hotlinken werkt niet vanaf hun site…ik kan het bestand niet vinden als ik kijk op digital-digest.net.

  [quote:703f867eff="rwilligen"]tmpgenc: option/enviromental setting/vfapi plugin - de directshow multimedia file reader rechtsklikken en kies: higher priority , desnoods enige malen.

  Je moet dan wel een directshow ac3 codec geinstalleerd hebben, dat heb je dus kennelijk al gedaan.[/quote:703f867eff]

  Had ik inderdaad al gedaan.

  [quote:703f867eff="25061"]Ik zie dus gelijk wat je al fout doet:

  Je moet iedere film die je gaat bewerken (als het gaat om avi's) eerst even door "AVI AUDIO DECOMPRESSOR" halen.

  Tegenwoordig zijn de technieken zo, dat iedereen het beste beeld wil hebben. Daarom wordt het geluid zoveel mogelijk ingeperst (compressie).

  De huidige codecs van vandaag de dag zien ze nog maar zelden, en mag je dus van geluk spreken wil het geluid het zelfs nog doen via een afspeelprogramma als MediaPlayer…

  Dit betekend dus dat je met "AVI AUDIO DECOMPRESSOR" eerst even het geluidsspoor uit de film "decompresseren" zodat het weer wordt teruggebracht tot een "uitgepakt" en volledige geluidsstream, zodat ieder programma ineens wel weer kan werken met het geluid…[/quote:703f867eff]

  Is dat programma ergens te downloaden, want do officiele site http://www.mnsi.net/~jschlic1/ werkt niet.
 • De link op digital digest is een downloadlink. Bij mij werkt ie gewoon.
 • Omdat ie bij jouw waarschijnlijk nog op je pc staat in je Temp. Inet Files…

  Een link naar AVI2VCD (met in deze zip dus ook AVI AUDIO DECOMPRESSOR "decompressor.exe"):

  http://www.mundillodigital.com/Software/avi2vcd_ver1_4_2.zip
 • Ok bedankt, ga ik weer even verder knoeien :)
 • Wil je niet zulke vieze woorden gebruiken 25061? Ik heb Mozilla, cache permanent uitgeschakeld, IE is bij mij diep weggestopt, zoals het hoort.
 • [quote:cec7caad5d="BrigitteW"]Wil je niet zulke vieze woorden gebruiken 25061? Ik heb Mozilla, cache permanent uitgeschakeld, IE is bij mij diep weggestopt, zoals het hoort.[/quote:cec7caad5d]

  Behoorlijk off-topic voor een moderator. :D
 • Hier mag dat, omdat ik hier geen moderator ben :P
 • [quote:b35b6e1e63="BrigitteW"]Hier mag dat, omdat ik hier geen moderator ben :P[/quote:b35b6e1e63]

  Is dat iets Nederlands, die dubbele moraal? :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord