Vraag & Antwoord

Videobewerking

QuickTime-filmpjes

Anoniem
A. Scheele
6 antwoorden
 • Met mijn digitalecamera heb ik 3 minuten filmpjes met geluid opgenomen. En kunnen alleen worden afgespeeld via QuickTime. Dat vind ik jammer. Ik zou zo graag deze filmpjes op een DVD willen hebben. Wat komt daarvoor kijken. In mijn Roxioprogramma kan ik wel een video branden. Maar de excentie van die filmpjes kunnen niet worden veranderd. Dan zijn ze niet meer afspeelbaar in QuickTime. Wat te doen?

  mvg A. Scheele
 • converteren naar MPEG (zie onderstaand topci)
  authoren met oa. TMPGenc author
  branden met Nero
 • met quicktime pro kan je ze exporteren naar avi
  daarna bewerken met b.v virtualdub
  http://www.virtualdub.com/

  je kan ook tmpgenc gebruiken maar dan moet je wel een [b:a8f5bc9455]quicktime plugin[/b:a8f5bc9455] installeren (QTReader.vfp ) , Je vind het hier:http://www.geocities.com/SiliconValley/4942/svcd.html

  voor tmpgenc http://www.tmpgenc.net/e_main.html
 • Perfect geantwoord! :wink:
 • Het is opgelost. In mijn software Easy Creator 5, kan men in videoimpressie de clips opslaan in bestandsindeling MPEG. Het verwerken naar MPEG met een clip van 3 minuten duurt 20 minuten. Alzo gedaan. Deze clips opslaan als, en dan kan men een video-CD maken. Dat is gelukt. Op mijn eerste video-CD staan 6 clips totaal video 20 minuten met geluid. En afspeelbaar via mijn DVD-speler op de TV.

  mvg A. Scheele
 • De compressie-, conversietechnieken van o.a. Roxio en Ahead, zijn de laatste tijd zwaar verslechterd.. Slim had het dus geweest om de conversie via bijv. TMPGEnc te laten doen… :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.