Vraag & Antwoord

Videobewerking

Meerdere DivX films op 1 DVD

Anoniem
CommiC
27 antwoorden
 • Ik wil meerdere Divxfilms op 1 DVD zetten en daar ook een menu bijplaatsen. Als ik Nero BurningRom of Nero Vision gebruik, wordt de DivX omgezet naar Mpeg en dat moet dus niet. Als ik Nero Backup gebruik, kan ik geen menu erbij zetten.
  Met welk programma krijg ik dit wel voor elkaar?
 • Welkom hier!

  Ik denk dat je even 2 dingen duidelijk uit mekaar moet houden: Je hebt nu Divx (Computer bestands-indeling) en je wilt er een VCD/DVD van maken die ook in een stand-alone DVD-speler speelt?

  Indien ja, tough luck. (S)VCD is nu eenmaal Mpeg. Indien nee, dan wordt het lastig om er een menu in te gooien, omdat je dan praat over een "data-sessie" (in Nero) en niet over een "film-sessie".

  Suc6!
 • Inderdaad. Als je meerdere DivX-films op een DVD wilt branden om op een standalone DVD-player af te spelen, dan heb je een DVD-player nodig met DivX-ondersteuning, bijv:

  Yamada DVX-6600
  http://www.tweakers.net/pricewatch/78754

  KiSS DP-1000
  http://www.tweakers.net/pricewatch/73714

  Philips DVD-737
  http://www.tweakers.net/pricewatch/69667

  Brand die DivX-bestanden dan gewoon als data en deze spelers laten ze automatisch netjes zien in een menu! :wink:
 • www.sectie.be

  DivX > DVD
 • Ja een standalone DVD speler met DivX. Hoe krijg ik daar nu een menu op om die 5 films te starten?
 • Dat kun je niet zelf maken, omdat het dan een Data-DVD is. Menu kan alleen met Video-DVD.
 • [quote:4ab4cb3aef="CommiC"]Ja een standalone DVD speler met DivX. Hoe krijg ik daar nu een menu op om die 5 films te starten?[/quote:4ab4cb3aef]

  Die standalone DVD/DivX-spelers lezen bestandsnamen en directorystructuren. Elke film heeft een unieke naam … snappie? :lol:
 • Wat ik dan alleen niet snap, is dat je wel een menu op DVD kunt aanmaken om foto's in een slideshow te bekijken. Waarom dan niet films in DivX?
 • Deze foto's converteert hij namelijk ook om naar .DAT files (die ook nodig zijn om MPEG files te kunnen laten zien in je DVD.. het worden dan eigenlijk korte stilstaande VCD filmjes…
 • [quote:245c25b9d1="CommiC"]
  Wat ik dan alleen niet snap, is dat je wel een menu op DVD kunt aanmaken om foto's in een slideshow te bekijken. Waarom dan niet films in DivX?
  [/quote:245c25b9d1]

  Omdat je op een film van 2 uur niet zo snel uitgekeken bent dan op een foto? :lol:
 • [quote:a7b88ec04c="Obi-wan-kenobi"][quote:a7b88ec04c="CommiC"]
  Wat ik dan alleen niet snap, is dat je wel een menu op DVD kunt aanmaken om foto's in een slideshow te bekijken. Waarom dan niet films in DivX?
  [/quote:a7b88ec04c]

  Omdat je op een film van 2 uur niet zo snel uitgekeken bent dan op een foto? :lol:[/quote:a7b88ec04c]

  :roll:
 • [quote:11f16ed2e1="25061"]
  Deze foto's converteert hij namelijk ook om naar .DAT files (die ook nodig zijn om MPEG files te kunnen laten zien in je DVD.. het worden dan eigenlijk korte stilstaande VCD filmjes…
  [/quote:11f16ed2e1]

  Ok ff serieus … 25061 heeft gelijk. Zo'n slideshow is idd. opgebouwd uit korte stilstaande VCD filmpjes (.DAT-bestanden).

  Wil je DivX converteren naar VCD dan ben je een tijdje bezig, heb je kwaliteitsverlies en heb je meer schijfruimte nodig (op je DVD). Dus het zou suf zijn om DivX te converteren naar VCD. Als je dus veel DivX films hebt en kijkt, loont het dus zeer de moeite om 's te kijken naar zo'n standalone DVD/DivX player …
 • Of iedere DivX naar MPEG-2 coverteren (1.8 gb per film wordt het dan ongeveer). Zodat je het met exact dezelfde kwaliteit op DVD kan branden als de DivX/XViD…
 • Ik gebruik altijd tmpgenc dvd source creator
  dit programma vreet alles tegelijk :D
  ( alle 5 inladen, en gaan met die banaan)

  http://www.pegasys-inc.com/en/product/tds.html

  daarna inladen die hap met tmpgenc dvd author
 • Omzetten naar Mpeg2. wordt die DivX weer ruim twee maal zo groot. Foto's die omgezet worden in filmpjes en de bevestiging dat zo'n DVD Divx speler wel handig is. Mannen, leuk even gebabbeld te hebben maar hier word ik niet wijzer van. Ik geloof er helemaal niets van dat het niet mogelijk is om op een DVD enkele DivX films te zetten, die je vervolgens vanuit een menu op kan starten via een DVD/DivX speler. Is er iemand van jullie die zo'n speler ook heeft?
 • Kijk!! Nu geef je ons is wat info, want je kan wel commentaar geven van [quote:b5556b9082="CommiC"]Ik geloof er helemaal niets van dat het niet mogelijk is om op een DVD enkele DivX films te zetten, die je vervolgens vanuit een menu op kan starten via een DVD/DivX speler.[/quote:b5556b9082] ….maar als je zelf niet duidelijk bent over wat je wilt… verwacht dan ook vragen, en mogelijk (door jou ogen gezien) foute antwoorden…

  Want je spreekt nu pas voor het eerst over [quote:b5556b9082="CommiC"]via een DVD/DivX speler.[/quote:b5556b9082]. Zoals jij het in je eerste vraag vroeg, kwam het naar voren of het mogelijk was om divx op dvd te branden (ISO Compilatie) en dan de dvd met de DivX film erop af te spelen in een normale (niet divx ondersteunde) dvd speler… tsja.. dat gaat niet… Alleen als je een DVD speler hebt die ook DivX ondersteund..

  In dat geval moet je maar even [b:b5556b9082][size=18:b5556b9082]HIER[/size:b5556b9082][/b:b5556b9082] kijken!

  grtz,
  25061
 • [quote:9a36cc5405="CommiC"]
  Omzetten naar Mpeg2. wordt die DivX weer ruim twee maal zo groot. Foto's die omgezet worden in filmpjes en de bevestiging dat zo'n DVD Divx speler wel handig is. Mannen, leuk even gebabbeld te hebben maar hier word ik niet wijzer van. Ik geloof er helemaal niets van dat het niet mogelijk is om op een DVD enkele DivX films te zetten, die je vervolgens vanuit een menu op kan starten via een DVD/DivX speler. Is er iemand van jullie die zo'n speler ook heeft?
  [/quote:9a36cc5405]

  Ok, voor de laatste keer dan … films in DivX-formaat kan je niet in een 'eigengemaakt' menu voor de standalone DVD-player op een DVD branden!

  Alle media (MPEG2, DIVX, XVID, JPEG, etc.) die ondersteund worden door zo'n DivX player (ik heb in de woonkamer de Yamada DVX-6000 staan en in de slaapkamer de KiSS DP-1000 :wink: ) worden standaard weergegeven in 'menu-vorm' zoals je dat ook gewend bent in Windows Explorer, met directorystructuur en bestandsnamen dus (voor zover dat op je TV-scherm past) …

  Waarom wil je eigenlijk zo nodig een menu voor die DivX-films? Zolang je maar de juiste film op zo'n DVD-tje kan herkennen (past toch maximaal maar 6x700MB tegelijk op) en selecteren om af te draaien ben je toch al klaar, of mis ik wat?
 • obi wan heeft helemaal gelijk. Ikzelf heb een Hiteker en ook daarin worden de divx op een dvd in menuvorm weergegeven als de dvd erin gaat. Vevolgens selecteer je de divx en de bijbehorende ondertitel en spelen maar :wink:
 • Good Point! :wink:
  Alleen ik moet eerlijk bekennen dat ik pas terug nog een programmatje had gedownload waar je weldegelijk menu's mee kon bouwen voor Divx-DVD's voor in de DivX-compatible-DVD-standalone.. :(
 • [quote:890ac7eeae="25061"]
  Good Point! :wink:
  Alleen ik moet eerlijk bekennen dat ik pas terug nog een programmatje had gedownload waar je weldegelijk menu's mee kon bouwen voor Divx-DVD's voor in de DivX-compatible-DVD-standalone.. :(
  [/quote:890ac7eeae]

  Nu ben ik wel benieuwd … welk programmaatje waar kan ik het vinden voor welke spelers werkt ie? :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.