Vraag & Antwoord

Videobewerking

slechte film's bewerken

Anoniem
stefanpack
16 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een film in 3 stukken gedownload, ik heb er een geheel van gemaakt, alleen het beeld is wazig, bestaat er een programma waarmee je de film scherper (mooier) kan maken

  bedankt
 • Als het origineel al slecht is, kan het nooit beter worden.
  Waarmee heb je de bestanden samengevoegd? Als ze daardoor hergecodeerd zijn, kan het kwaliteitsverlies geven.
  Heb je wel de goede codec om mee af te spelen? Controleer dat mbv Gspot (zie ook FAQ)
 • Als je hebt over een film die in de bios is gefilmd –> Dat kun je nou eenmaal niet scherper maken. Alleen lichter maken van het beeld wil hier nog wel eens wat bij helpen.

  Je hier VirtualDubMod voor gebruiken
 • als je alle tijd en moeite optelt had je 'm waarschijnlijk net zo goed kunnen kopen…
 • Of huren en kopie maken…………Is ook nog eens legaal!
 • Je kunt het wel wat/behoorlijk beter maken maar dat is een enorme hoeveelheid(uitzoek) werk.
  De tool is Virtualdub(evt mod) en de filter optie in vdub, evt aangevuld met extra filters van donald grafts site (te vinden via virtualdub.com)

  Een redelijk goede methode is om het beeld eerstuit te pakken tot ongecomprimeerde RGB en te upscalen naar de dubbele resolutie en dan gaan filteren en als laastste stap weer de resolutie terug schalen naar de originele resolutie.
  Filters die je kunt gebruiken: sharpen, smoother,smart smoother, temporal smoother, temporal cleaner, levels, brightnes/contrast, HSV adjust.

  het is een heel klusje om goede instellingen te vinden, vooral de "temporal" filters werken langs de tijd as, dwz dat je het verschil niet ziet in 1 frame maar werkelijk een stukje video moet laten lopen om het verschil te zien.

  Ik heb wel weken en weken gespendeert om 20 minuten video te verbeteren, maar het resultaat was er dan wel…..

  Sux6….
 • Ik heb laatst bv. de Back To The Future-Trilogy gekocht. En als je die kwaliteit vergelijkt met het origineel…
  [img:9625d98237]http://www.silverflux.nl/Anders/eek2.gif[/img:9625d98237]
  Dan ga ik me toch afvragen hoe ze dat ooit voor elkaar krijgen ;) Tenzij ze met elk beeldje 5 min bezig zijn…
 • Welk origineel?

  Het werkelijk origineel is een 35 MM film rail….
  En de kwaliteit daarvan hoef je niet op te krikken….
 • [quote:693de735ec="rwilligen"]En de kwaliteit daarvan hoef je niet op te krikken….[/quote:693de735ec]
  ?

  Het origineel uit de jaren '80. Voor de DVD's zijn de films geremasterd etc.
 • [quote:fdebb0fee7="stefanpack"]Het origineel uit de jaren '80. Voor de DVD's zijn de films geremasterd etc.[/quote:fdebb0fee7]

  Dan had je eerder niet het origineel, immers de master wordt gemaakt van het origineel.
 • Zo'n film is dus gewoon opnieuw gemasterd van de filmrail en ja , dat is stukken beter dan een vhs tape.
  Zo'n nieuw dvd wordt dus niet van vhs tape geremasterd.
  Als al wordt geremasterd van tape dan is het van Betacam of een dergelijk systeem en dat heeft welliswaar een behoorlijke kwaliteits reserve, meer dan dvd kan bieden, maar het haalt het niet vergeleken bij het originele filrail materiaal.
  En over een tijdje als hdtv zijn intrede heeft gedaan kunnen al die films weer opnieuw gemasterd worden en op bluray oid worden uitgebracht en dat zal ook weer stukken beter zijn dan de dvd van nu.

  Zolang de daadwerkelijke film master maar niet verloren is gegaan kunnen we nog wel een stapje of tig hoger in kwaliteit.
  De gemiddeld haalbare resolutie uit een 35 mm film rail is zo'n dikke 3 tot 5 kilopixels in de breedte.
  35 MM bioscoop film is hetzelfde formaat als het filmrolletje welke je in je fototoestel stopt maar dan op zijn kant, als je dus het rolletje van boven naar beneden laat hangen dan is de breedte dus de breedte van het bioscoopdoek:24 MM en de hoogte is 14 MM
  Momenteel zitten we met dvd op 720 pixels en met hdtv zal dat maximaal 1920 pixels worden, we zijn er dus nog lang niet….

  Mensen vergissen zich denk ik vaak in hoe goed dat "ouderwetse" analoge film systeem wel niet is en hoe goed het is uitontwikkeld en hoe goed het al zeg 30 of 40 jaar geleden was.
  Je zou eens zo'n oudbollige John Wayne film nu in de bios moeten zien: je verbaast je waarschijnlijk over de enorm hoge kwaliteit die film beelden toen ook al hadden..
  Dat fantastische digitale van nu heeft nog een lange weg te gaan voordat het ook maar enigszins in de buurt komt kwa kwaliteit…
 • Aaaah, HDTV.
  Ben vorige week in Japan op vakantie geweest, heb daar een paar grootbeeld HDTV'jes gezien, waar een HDTV uitzending op draaide. Ik heb volgens mij 5 minuten alleen maar met open mond staan te staren.
  Waarom moet Europa toch weer altijd overal mee achter lopen? :(
 • Idd, m'n broer zit er nu voor een jaar en m'n ouders zijn pas ook nog geweest en het is echt irritant *gurrr* dat ze daar gewoon 2, 3 jaar voorlopen.
 • HDTV zal hier wel net zo'n succes worden als breedbeeld……. :wink:
 • Ja, dat perfectionisme van de Japanners, blijkt ook uit de kwaliteit/storingsvrijheid van hun automobielen, zullen wij hier niet gauw evenaren, al kan o.a. Philips ook wel wat (….), ze vragen er een (terechte) hoge prijs voor.
 • Voor de echte die-hards is er al hdtv in de vorm van het europese sateliet kanaal Euro1080 welke op dit moment nog proefuitzendingen draait maar al wel een volledig programma heeft.
  Je hebt er wel een geschikte sat kaart en software voor nodig en een potente pc,iets van een p4@3 Ghz.

  Het kaartje kost iets van 70 euro, er staat deze maand een test over in de duitse c't (ctechniek), over 3 weken dus in de nl c't.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.