Vraag & Antwoord

Videobewerking

Strepen in opgenomen beeld

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een digitale videocamera. Als ik met Nero Vision Express of STOIK Capturer de film naar mijn computer haal komen er allemaal horizontale lijnen in. Als ik het met Windows moviemaker de film binnenhaal is dat niet, maar dan kan ik alleen kiezen uit video voor NTSC (te lage kwaliteit) of DV-AVI maar daar passen maar 40 minuten van op mijn harde schijf. Is er een mogelijkheid om het beeld goed op te nemen met bijvoorbeeld Divx, maar dan zonder de strepen?

  Misschien begrijpt niemand wat ik bedoel. Hier maar een voorbeeld:
  [img:a192b55eec]http://www.freewebs.com/pokedez/zusje.jpg[/img:a192b55eec]
 • Volgens mij gewoon capturen via PAL (25 frames per seconde).
 • Met welk programma dan. Dit is opgenomen met PAL standaard. Misschien heeft het iets te maken met het BOB-effect ofzo. Dat zou iets zijn met andere standaarden op tv en computer. Maar ja…
 • dit heet interlaced.
  het lijkt erop dat je geen standaard resolutie hebt gekozen. je programma laat het dan niet correct zien. waarschijnlijk ziet de video er na branden wel gewoon goed uit.

  ps: het is niet zo dat ntsc een lagere kwaliteit is. het is gewoon een andere standaard dan pal.
 • Als ik in Movie maker kies voor video voor NTSC is het 768kbit/sec en een heleboel van de scherpte is dan verwenen. Maar ik zal wel proberen of het na branden er wel goed uitziet via Nero Vision Express.
 • hallo, een vraagje, die horizontale streepjes kommen die alleen als de camera ook horizontaal beweegt?

  Ik heb deze probleem en zoek voor een oplossing.
 • Zie hier: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=127418

  Overigens: een opname doe je ALTIJD in het systeem waarin de video is opgenomen.(pal of ntsc)
  In europa hebben we het PAL systeem en daarom dien je iedere opname op de pc te maken in een PAL formaat, welke formaat dat dan is maakt niet uit als het maar PAL is.

  Voor hoge kwaliteit maak je dus een opname in DV-avi-PAL welke je daarna omzet naar divx.
  Om van het Interlace effect af te komen zal je in het video codeer programma welke je gebruikt voor de divx codering een DE-interlace filter moeten inschakelen.
  Voor de goede orde: de-interlacen is bijna altijd een hopeloze zaak: of je verliest scherpte of je verliest resolutie of er blijft een resthoeveelheid strepen zichtbaar.
  De betere oplossing is om de film om te zetten naar een formaat welke interlaced video kan bevatten en afspelen en dat is het mpeg2 formaat.
  Je komt dan uit bij dvd of Svcd.
  Ik raad je aan om DVD formaat te nemen, als de ruimte echt een probleem is dan kies je in TMPGenc voor het pal-dvd formaat en stelt in de laatste stap de resolutie op 352x576 en een datarate van niet minder dan 2000 kbs.
  Moet het nog kleiner dan heeft tmpgenc ook nog een pal-low resolution template waarbij je zo laag kan gaan als 750 Kbs(2 uur = 650 MB), er blijft dan echter niet zo veel meer van de kwaliteit over.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.