Vraag & Antwoord

Videobewerking

TV-Kaart

Anoniem
CoolKid
18 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een TV-kaart kopen en heb al wat rond gezocht. Ik ga denk ik de Hauppauge PVR 250, Pinnacle PCTV Pro of de Leadtek WinFast TV2000XP Expert. Heeft iemand ervaring met een van deze kaarten? Of heeft iemand anders nog een andere kaart in gedachte. Mijn budget gaat tot 130 euro.
 • Kijk hier eens
  http://www.tv-cards.com/
 • Dit zou een zeer goede zijn.
  http://www6.tomshardware.com/video/20040206/index.html
 • Ja maar waar kan ik die vinden, heb op PriceWatch gekeken en kon niets over deze TV kaart vinden.
 • Deze kaart is er pas, even geduld, in Belgie hebben enkele daelers hem al leverbaar, de rest zal overal snel volgen.
 • De pvr 250 is in ieder geval een andere kaart dan de andere 2.
  De pvr is een kaart met hardware mpeg codering zodat deze als een viderecorder is te gebruiken zonder al te veel systeem belasting.

  De andere twee kunnen ook video opnemen maar dan zonder hardware ondersteuning, het zal bij deze kaarten dus van de software moeten komen en dat betekend dat je voor een goed resultaat een wat potentere pc nodig hebt.
 • Bedankt voor jullie reacties. Maar wat voor systeem heb je nodig dan? De 'system requirements' die ze je op hun site geven tog? Ik heb die Tv kaart bekeken die Pceetje heeft gegeven, en die had zo'n automatische aan uit functie. Dat houdt in dat hij automatisch je pc kan aanzetten en dan een programma/film voor je kon opnemen. Weet iemand of dit ook kan met de PVR 250? Ik heb zelf niets over gelezen.
 • De systeem eisen die gesteld worden op de fabrikant site is een goede richtlijn maar houd hem wel aan als minimale waarde.

  Of de pvr250 ook zo kan schedulen weet ik niet.
  Hauppauge heeft een goed forum waar ze dat wel weten: http://www.hauppauge.tv/hcwforum/index.php

  Geeft je ook een beetje een idee wat voor problemen er gemiddelt optreden met een tv kaart, kijk ook eens bij de andere merken voor een forum….
 • Is te koop
  http://www.prijswatch.be/prod.php?pg=toon&pid=11012
  http://www.comprousa.com/products/vmtvgold.htm
  http://www.diskidee.nl/av/testen/index.htms/4948
  Denk zelf over te gaan tot de aanschaf an deze PCTV card
 • De pvr 250 van Hauppage heeft hardwarematige mpeg2 encoding en er zit een scheduler bij, dus je kunt de kaart laten opnemen wanneer je er zin in hebt. Een soort videorecorder dus. De kaart is imho meer geschikt om op te nemen dan om tv te kijken, vanwege een vertraging in het beld wanneer je aan het zappen bent. Maar opnemen doet ie uitstekend in svcd-formaat en in dvd-formaat. Het vcd-formaat is praktisch onbruikbaar omdat er schokjes in het beeld zitten. Timeshifting doet ie goed. Omdat er hardwarematige encoding op zit is ie duurder dan normale tv-kaarten. Ik had hem geloof ik voor 120 euro excl. verzendkosten. Het is een hele goede kaart die stabiel draait.
 • De PVR 250 is dus beter voor opname dan normaal tv te bekijken. Maar die PVR kan waarschijnlijk niet automatisch mijn pc opstarten en dingen opnemen. Ik probeer uit te zoeken waar ik de Compro PVR kan halen…. Die zal dan ook wel een hardware matige encoder hebben…

  //computerbacterie
  Moet de pc al aanstaan om dingen te kunnen opnemen?

  Bedankt voor jullie reacties….. Ik heb na mijn examen meer tijd…. Ik laat jullie wel op de hoogte van welke kaart ik zal kopen, als jullie dat willen.
 • [quote:bc65dcf5f5="CoolKid"]
  //computerbacterie
  Moet de pc al aanstaan om dingen te kunnen opnemen?
  [/quote:bc65dcf5f5]

  Die moet inderdaad aan staan.
 • [quote:ff9c4a1881="CoolKid"]Ik probeer uit te zoeken waar ik de Compro PVR kan halen…. Die zal dan ook wel een hardware matige encoder hebben…
  [/quote:ff9c4a1881]

  Kan die kaart dan wel je pc automatisch starten?

  Een tv-kaart met hardware-mpeg encoder is duurder dan een tv-kaart zonder. Als die compro maar 85 euro kost dan zal die wel geen hardware-encoder heb lijkt me.
 • En even algemeen: nagenoeg iedere tv kaart heeft even tijd nodig om over te schakelen naar een ander kanaal, de reden is buffering van het beeld.
  De ene kaart heeft het wel meer dan de ander, mijn dvb sateliet kaart heeft, naar ik schat zo'n 0.5 a 0.7 sec vertraging, voor sateliet kaarten een goede waarde, tis wel ff wennen…
  Zo snel als een gewone tv schakeld er geen 1.

  Tis maar dat je het weet….
 • Ja, maar omdat de tv-stream hardwarematig wordt geencodeerd gebruikt de prv 250 softwarematige mpeg-decodering. Daarom gaat er wat tijd tussen het inkomende beeld en het getoonde beeld zitten. Als ik een tv naast de computer zet, dan zie je dat eerst het beeld op de tv verschijnt en effe later verschijnt het beeld pas op de computer. Dat scheelt wel een seconde of meer of zo.
 • Zoals met bijna alles op pc gebied: ieder voordeel heeft ook weer een nadeel…
 • Nou mijn examens zijn voorbij :lol: Ik ben van plan om de Compro Videomate TV gold te gaan halen…. Ik weet niet wat een mpeg4 codering is? Kan iemand mij dat uitleggen? Weet iemand of ik een signaal versterker moet halen? De Coax kabel gaat eerst door 2 tv's ongeveer 10m kabel, dan pas naar mijn pc. Hoeveel kost een signaalversterker ongeveer?
 • [quote:0934390a21="CoolKid"]Nou mijn examens zijn voorbij :lol: Ik ben van plan om de Compro Videomate TV gold te gaan halen…. Ik weet niet wat een mpeg4 codering is? Kan iemand mij dat uitleggen? Weet iemand of ik een signaal versterker moet halen? De Coax kabel gaat eerst door 2 tv's ongeveer 10m kabel, dan pas naar mijn pc. Hoeveel kost een signaalversterker ongeveer?[/quote:0934390a21]

  Eerst had je mpeg-1 (o.a. vcd) toen kwam mpeg-2 (o.a. dvd) en toen kwam mpeg-4 (DivX, XviD etc.). M.a.w. wil je lekker compacte bestanden maken met de tv-kaart, dan kun je kiezen om te capturen in een mpeg-4 afgeleide zoals DivX.

  Een signaal-versterker kun je gebruiken nadat je geen goed resultaat meer behaald met goede kwaliteit coax en coax verbindigs-stukken; een signaal-versterker is niet alleen een signaal-versterker maar veroorzaakt ook signaal-kwaliteit achteruitgang. Te koop bij ieder bouwmarkt, betere kwaliteit misschien ergens anders! ( www.conrad.nl ?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.