Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video naar DVD wie kan me info geven?

Anoniem
WeBe
10 antwoorden
 • Hallo, ik kan mijn video op me pc aan sluiten……. maar welke progs heb ik verder nodig? om het op te slaan op mijn computer? en dat je ook met die progje het geruis enzo kan bij stellen (dat laste hoeft niet) en dan zo over kan zetten naar dvd?
 • In de C!T stond daar een artikel over. (ik dacht in de laatste)
  Misschien een goed begin.
 • De meeste videobewerkingspakketten kunnen dit wel. Denk bijv. aan Pinnacle en Ulead.

  In de ComputerTotaal van juni staat hier inderdaad een interessant artikel over met een duidelijk stappenplan hoe je het moet aanpakken.

  Verder kun je nog even kijken in de FAQ via onderstaande link.


  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=102459

  Suc6
  :D
 • ik heb ook eens een vhs naar dvd stappenplan gelezen in een CT editie, maar daar stond wel een belangrijke fout in.
  de volgende stappen werden genoemd:
  1. capturen als mpeg
  2. editen
  3. opslaan als avi
  4. avi opslaan als gewenst formaat (mpeg, wmv etc.)

  dit moet echter zijn:
  1. capturen als avi
  2. editen
  3. opslaan als gewenst formaat (mpeg, wmv etc.)

  opmerking:
  tussendoor opslaan als avi kan wel nuttig zijn, als je bijv. het geluid apart wilt bewerken (normalizen, denoisen etc.) met een ander programma, maar dit is meestal niet nodig.
 • [quote:d50f5e37ea="akbor75"]ik heb ook eens een vhs naar dvd stappenplan gelezen in een CT editie, maar daar stond wel een belangrijke fout in.
  de volgende stappen werden genoemd:
  1. capturen als mpeg
  2. editen
  3. opslaan als avi
  4. avi opslaan als gewenst formaat (mpeg, wmv etc.)

  dit moet echter zijn:
  1. capturen als avi
  2. editen
  3. opslaan als gewenst formaat (mpeg, wmv etc.)

  opmerking:
  tussendoor opslaan als avi kan wel nuttig zijn, als je bijv. het geluid apart wilt bewerken (normalizen, denoisen etc.) met een ander programma, maar dit is meestal niet nodig.[/quote:d50f5e37ea]

  Beide volgordes/methoden zijn mogelijk: je kunt zowel capturen in bijvoorbeeld mpeg-2, editen en dan opslaan als DivX (.avi) als capturen in bijvoorbeeld .avi (dv), editen en dan opslaan als mpeg-2.

  Het gaat er veel meer om om verlies van kwaliteit tijdens editen te voorkomen, de voorkeur heeft dan natuurlijk werken met compressie-vrije bestanden. Doordat dit bezwaarlijk is vanwege de omvang van die bestanden is het handig om te editen met een editer die op enkel-beeld (frame) niveau kan werken. Dit gaat het best bij bestanden die enkel uit volledige frames bestaan zoals dv-avi, mpeg is echter ook weldegelijk goed te editen door editers die binnen de zogenaamde 'group of pictures' (GOP) blijven.
 • ik weet wel dat het allebei kan, alleen als je opneemt als mpeg, edit, en weer opslaat als mpeg verlies je relatief veel kwaliteit*. door eerst op te slaan als avi voorkom je dit.

  * dit hangt uiteraard af van de gekozen bitrate en resolutie.
 • [quote:e5a8bb8ac2="akbor75"]ik weet wel dat het allebei kan, alleen als je opneemt als mpeg, edit, en weer opslaat als mpeg verlies je relatief veel kwaliteit*. door eerst op te slaan als avi voorkom je dit.

  * dit hangt uiteraard af van de gekozen bitrate en resolutie.[/quote:e5a8bb8ac2]

  Hier wordt de indruk gewekt dat een .avi bestand immer te verkiezen is boven een .mpg bestand bij editen. Dit is onjuist. Zoals eerder aangegeven bepaald een al of niet voor de .avi gebruikte compressie en welke of bovenstaande waar of onwaar is.
 • Tja, de betere "broadcast" kwaliteit editers van bv Matrox werken allemaal met mpeg2….
  De vorm van mpeg2 die daarvoor gebruikt wordt is I-frame mpeg2 op 50/25 Mbit/s en daarvan is de kwaliteit echt erruuuug hoog, hoger dan bv MiniDV…

  Het is natuurlijk wel zo dat voor de gemiddelde hobbyist de weg naar avi eenvoudig is en ,indien je de juiste codec gebruikt en deze correct insteld(!), je vrij eenvoudig en zonder al te hoge kosten op frame niveau kunt editen.

  Maar er is 1 probleem met capturen in avi: het overgrote deel van de hobby programma's die dit kan werkt in VideoForWindows mode en daar kleven nogal wat nadelen aan vast.
  Nagenoeg iedere Video-recorder-software die tegenwoordig veelvuldig bij tv kaarten ed worden geleverd capturen in mpeg en wel onder Directshow, en dat levert doorgaans minder problemen op simpelweg omdat directshow flexibeler is.
  Zo is het out-of-sync probleem bij avi (video loopt voor of achter op geluid) bij mpeg capture nagenoeg onbekend….
 • ik heb inderdaad weleens sync problemen.
  als het constant is kun je er nog wel wat mee, maar als 't lineair is…
  anyway, ik zal eens kijken of ik met m'n software DS kan gebruiken i.p.v. VFW.
 • ik wil rwilligen even bedanken voor de directshow tip.
  dit werkt perfect.*
  eerst kreeg ik bij capturen van vhs vaak sync problemen, nu niet meer.
  (bovendien kan ik met tmpegenc nu gewoon scrollen, wat handig is bij croppen van de film.)

  thx!

  *bij de meeste programma's kun je dit volgens mij niet kiezen. maar ik heb iuvcr, en daarbij kun je van bijv. indeo 5.1 kiezen voor de vfw of ds versie. ik kies nu dus ds.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.