Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Vastlopen van DV camera bij capture, besturing kwijt

Anoniem
rwilligen
26 antwoorden
  • Ik werk met XP+sp1 en heb de schijf ingedeeld in 3 partities NTFS, waarvan 1 voor de camera is bestemd, deze omvat 60 GB. Het betreft een PIV systeem, 512mb, 120GB, Sweex firewire, JVC GR-DVL100 camera, verder is een USB modem en USB scanner aangesloten.

    Hij loopt niet alleen vast bij een capture, maar gewoon al bij het laten lopen van het beeld, ongeveer na 5 seconden. De controle is dan weg en de computer moet eerst opnieuw worden opgestart.

    Ik heb de netwerkfunctie van de firewirekaart al uitgeschakeld dus die stoort niet. Ik heb het ook geprobeerd zonder andere USB apparaten. Niets helpt.

    Ik gebruik Nerovision Express 2 versie 2.1.2.9, maar bij Moviemaker en Cyberlink Powerproducer gebeurt precies hetzelfde. Ook heb ik de Firewirekaart in een ander pci slot gestoken, helpt ook niets.

    Er zijn geen conflicten of foutmeldingen in de logboeken te vinden en ook geen DMA/IRQ conflicten.
  • Dus wanneer je de camera aansluit op de firewire-ingang verschijnt de camera correct in apparaat-beheer? Dit is vanzelfsprekend een eerste voorwaarde om de camera, aangesloten op de pc, te kunnen gebruiken.
  • [quote:5d1459e52d="Jaap H"]Dus wanneer je de camera aansluit op de firewire-ingang verschijnt de camera correct in apparaat-beheer? Dit is vanzelfsprekend een eerste voorwaarde om de camera, aangesloten op de pc, te kunnen gebruiken.[/quote:5d1459e52d]

    Ja, de camera verschijnt keurig als JVC DV-camcorder.
  • Weke versie DirectX heb je?

    start/uitvoeren: dxdiag.exe

    Aanvullend: videokaart? mobo?
    ALLE drivers uptodate?
    Indie je een niet-Intel chipset op je mobo hebt: haal de laaste mobo drivers op, in het bijzonder dma/busmaster drivers.
  • [quote:ae207c3270="rwilligen"]Weke versie DirectX heb je?

    start/uitvoeren: dxdiag.exe

    Aanvullend: videokaart? mobo?
    ALLE drivers uptodate?
    Indie je een niet-Intel chipset op je mobo hebt: haal de laaste mobo drivers op, in het bijzonder dma/busmaster drivers.[/quote:ae207c3270]

    DirectX 9.0b
    Club3d NVIDIA Geforce FX5200 met 128 mb
    Eagletec mobo
  • Tja , een lastige…
    directx is uptodate, ik denk wel dat het een display(weergave) probleem is en dat plaatst de videokaart in de verdachtenbank en alles wat daar mee samenhangt, maar dat is nogal wat…

    Wat voor chipset zit er op het mobo?
    Weet je wat het type is?

    Kun je achterhalen met bv aida32.
    Ik vind bij eagletec helemaal niets wat wijst op mobo's……, alleen usb controllers ed….
  • [quote:65df9a1353="rwilligen"]Tja , een lastige…
    directx is uptodate, ik denk wel dat het een display(weergave) probleem is en dat plaatst de videokaart in de verdachtenbank en alles wat daar mee samenhangt, maar dat is nogal wat…

    Wat voor chipset zit er op het mobo?
    Weet je wat het type is?

    Kun je achterhalen met bv aida32.
    Ik vind bij eagletec helemaal niets wat wijst op mobo's……, alleen usb controllers ed….[/quote:65df9a1353]

    www.eagletec.nl
    chipset: 868Pro HT1683/HT1563
    Mobo: Eagletec M916, V1.3A, october 2003
  • Tja , dit wordt een lastige…

    De website vermeld wel het bord maar (nog?) geen updates voor drivers en/of bios, in de support afdeling komt het bord niet voor….

    De chipset lijkt afkomstig van ALI en op de website daarvan heb ik een driverpakket gevonden welke alles zou moeten updaten maar de vraag is of je deze drivers wellicht al niet hebt in de vorm van het bij het bord geleverde cd-tje.
    ftp://www.ali.com.tw/driver/Integrated207.exe

    De driver vermeld versie 2.07 en dus wordt het zaak om in apparaat beheer op zoek te gaan naar de chipset drivers , deze vind je in de catagorie " systeemapparaten", iets van ALI XXXXXX processor to AGP controller of andere ALI apparaten.
    Kijk wat de versie van het stuurprogramma is en of dit enigszins lijkt op een versie gelijkend 2.07.(dubbelklik en dan stuurprogramma)
    Als je bv versie 1.97 of 2.02 vind dan heb je goede kans dat met installatie van het nieuwere pakket drivers er het eea verbeterd.
    Vind je versie 2.07 dan heeft het geen zin.

    Vergeet niet om voor zo'n actie even een systeem herstelpunt aan te maken zodat je, als het fout gaat, weer terug kunt.

    Dit bord wordt overigens ook onder de illustere merknaam "PCChips" verkocht, een B-merk waarvan bekend is dat de support niet ver reikt.
    Ook op deze site is niets te vinden van chipset drivers.
    http://www.pcchips.uk.com/product/M916v13a.html

    Mocht je met de drivers niet verder komen dan wordt het denk ik tijd om eagletec te mailen, wat makkelijk gaat want het is een nederlands bedrijf, of nog beter: bel ze op.
    Vraag om support en als dat moeilijk wordt kun je ze de vraag voorleggen of dit bord exact hetzelfde is als het pcchips bord en of de bios en drivers van pccchips te gebruiken zijn?
    Vanuit optisch punt gezien zijn de borden exact hezelfde, ze zien er exact hetzelfde uit….

    Suggesties om de firewire kaart van nieuwe drivers te voorzien hoef je niet te volgen: er zijn geen drivers voor, windowsXP herkent zo'n kaart automatisch en voegt de correcte drivers toe, daar is dus nix mee aan te vangen.
  • [quote:ecf040282f="rwilligen"]Tja , dit wordt een lastige…

    De website vermeld wel het bord maar (nog?) geen updates voor drivers en/of bios, in de support afdeling komt het bord niet voor….

    De chipset lijkt afkomstig van ALI en op de website daarvan heb ik een driverpakket gevonden welke alles zou moeten updaten maar de vraag is of je deze drivers wellicht al niet hebt in de vorm van het bij het bord geleverde cd-tje.
    ftp://www.ali.com.tw/driver/Integrated207.exe

    De driver vermeld versie 2.07 en dus wordt het zaak om in apparaat beheer op zoek te gaan naar de chipset drivers , deze vind je in de catagorie " systeemapparaten", iets van ALI XXXXXX processor to AGP controller of andere ALI apparaten.
    Kijk wat de versie van het stuurprogramma is en of dit enigszins lijkt op een versie gelijkend 2.07.(dubbelklik en dan stuurprogramma)
    Als je bv versie 1.97 of 2.02 vind dan heb je goede kans dat met installatie van het nieuwere pakket drivers er het eea verbeterd.
    Vind je versie 2.07 dan heeft het geen zin.

    Vergeet niet om voor zo'n actie even een systeem herstelpunt aan te maken zodat je, als het fout gaat, weer terug kunt.

    Dit bord wordt overigens ook onder de illustere merknaam "PCChips" verkocht, een B-merk waarvan bekend is dat de support niet ver reikt.
    Ook op deze site is niets te vinden van chipset drivers.
    http://www.pcchips.uk.com/product/M916v13a.html

    Mocht je met de drivers niet verder komen dan wordt het denk ik tijd om eagletec te mailen, wat makkelijk gaat want het is een nederlands bedrijf, of nog beter: bel ze op.
    Vraag om support en als dat moeilijk wordt kun je ze de vraag voorleggen of dit bord exact hetzelfde is als het pcchips bord en of de bios en drivers van pccchips te gebruiken zijn?
    Vanuit optisch punt gezien zijn de borden exact hezelfde, ze zien er exact hetzelfde uit….

    Suggesties om de firewire kaart van nieuwe drivers te voorzien hoef je niet te volgen: er zijn geen drivers voor, windowsXP herkent zo'n kaart automatisch en voegt de correcte drivers toe, daar is dus nix mee aan te vangen.[/quote:ecf040282f]

    Bij 'Ali PCI to AGP Controller' vond ik:
    AliAGP.sys versie 5.1.2600.2100 van Ali Corporation
    pci.sys versie 5.1.2600.1106 van Microsoft

    Ze dateren van 2003 dus zijn wel vrij nieuw.
  • Ik heb het driver pakketje ff geopend, er zit exact dezlfde agp driver in de download 2.07.
    Ik denk dat er dus niet veel te updaten valt….
    Als laatste check kun je nog het volgende apparaat opzoeken: ALI lan driver, bestand heet : ALILAN.sys en moet ergens op je windows schijf staan, dus ff er naar zoeken.
    Als deze versie 5.1.2600.0150 heeft dan heb je exact dezelfde drivers, is er een afwijking dan zou je alsnog een update kunnen doen.

    Vervelend: bij sommige fabrikanten draait de support op een erg laag pitje, er zijn wel updates maar deze komen niet regelmatig en bevatten meestal alleen fixxes voor de echt onhoudbare problemen.
    Dat de drivers, en het bord vrij recent zijn en dat er toch geen updates zijn is in dat licht gezien dan ook enigszins ontmoedigend aangezien je verwacht dat er het eerste half jaar tot hele jaar na het uitkomen van een mobo er regelmatig bios en driver updates uitkomen om de nodige plooien glad te strijken.

    De readme text bij de drivers laat wel een aardige revision history zien maar geen release datum dus waneer de volgende versie komt is gissen.


    Er schiet me ook nog een work around te binnen die mischien helpt.
    Mbv het programma scenalyserLive kun je dv capturen op 2 manieren: directshow en VideoForWindows.
    Scenalyser vind je hier: http://scenalyzer.com/main.html
    De demo versie heeft een watermerk door de video maar werkt wel volledig.
    In de opties van het programma kun je het soort capture instellen, kies voor "type1-ulead" en probeer het eens daarmee….

    Morgen meer…
  • [quote:73975230ea="rwilligen"]Ik heb het driver pakketje ff geopend, er zit exact dezlfde agp driver in de download 2.07.
    Ik denk dat er dus niet veel te updaten valt….
    Als laatste check kun je nog het volgende apparaat opzoeken: ALI lan driver, bestand heet : ALILAN.sys en moet ergens op je windows schijf staan, dus ff er naar zoeken.
    Als deze versie 5.1.2600.0150 heeft dan heb je exact dezelfde drivers, is er een afwijking dan zou je alsnog een update kunnen doen.

    Vervelend: bij sommige fabrikanten draait de support op een erg laag pitje, er zijn wel updates maar deze komen niet regelmatig en bevatten meestal alleen fixxes voor de echt onhoudbare problemen.
    Dat de drivers, en het bord vrij recent zijn en dat er toch geen updates zijn is in dat licht gezien dan ook enigszins ontmoedigend aangezien je verwacht dat er het eerste half jaar tot hele jaar na het uitkomen van een mobo er regelmatig bios en driver updates uitkomen om de nodige plooien glad te strijken.

    De readme text bij de drivers laat wel een aardige revision history zien maar geen release datum dus waneer de volgende versie komt is gissen.


    Er schiet me ook nog een work around te binnen die mischien helpt.
    Mbv het programma scenalyserLive kun je dv capturen op 2 manieren: directshow en VideoForWindows.
    Scenalyser vind je hier: http://scenalyzer.com/main.html
    De demo versie heeft een watermerk door de video maar werkt wel volledig.
    In de opties van het programma kun je het soort capture instellen, kies voor "type1-ulead" en probeer het eens daarmee….

    Morgen meer…[/quote:73975230ea]

    Inderdaad de alilan.sys is dezelfde. Er schiet mij nog iets vermeldenswaardigs in het gedacht. Eigenlijk vanaf het begin schokt het beeld bij het opstarten. Ook wanneer ik op het nvidia icoontje in de werkbalk druk en het instellingenmenu verschijnt schokt en flitst het beeld. Ik heb dit altijd vervelend gevonden, maar gedacht dat dat nu eenmaal bij deze videokaart hoorde. Gebeurt dit bij meer videokaarten van Club3d (of bij alle Geforce 5200 FX processoren) of wijst dit op een defect dat indirect de veroorzaker van de 'freeze' tijdens de capture kan zijn?
  • Heb je de laatste detonator drivers? Zoek op de www.nvidia.com
  • [quote:4b794ce36a="Johnny321"]Heb je de laatste detonator drivers? Zoek op de www.nvidia.com[/quote:4b794ce36a]

    Ja, de NVIDIA drivers v. 56.72 de meest recente
  • en bij dxdiag > beeldscherm > testen zijn de resultaten van Direct3D en DirectDraw goed?
  • [quote:84d7bcdda4="Johnny321"]en bij dxdiag > beeldscherm > testen zijn de resultaten van Direct3D en DirectDraw goed?[/quote:84d7bcdda4]

    Ja, die zijn perfect
  • Nog ff een tussendoortje: heb je al een andere kleurdiepte geprobeert?
    16 ipv 32 bits? (of andersom), of 24 bits-als je die hebt.
  • [quote:d35d34dd2b="rwilligen"]Nog ff een tussendoortje: heb je al een andere kleurdiepte geprobeert?
    16 ipv 32 bits? (of andersom), of 24 bits-als je die hebt.[/quote:d35d34dd2b]

    Ik kan inderdaad op 16 of 32 bits werken, normaal werk ik op 32bits. Terug naar een kleurdiepte van 16 bits hielp helaas niet. Na zo'n 30 seconden opnieuw vast. :(
  • Heb je het al met Scenalyser geprobeert icm de optie om te capturen in avi-type 1 ?
    Mocht dat niet werken dan zou je ook nog type 2 kunnen proberen maar in principe is dat de werkwijze van programmas als moviemaker en cyberlink dus ik denk dat dat niet veel zal helpen….
  • [quote:cd662222dd="rwilligen"]Heb je het al met Scenalyser geprobeert icm de optie om te capturen in avi-type 1 ?
    Mocht dat niet werken dan zou je ook nog type 2 kunnen proberen maar in principe is dat de werkwijze van programmas als moviemaker en cyberlink dus ik denk dat dat niet veel zal helpen….[/quote:cd662222dd]

    Nero Visionexpress captured in type-1. Lukt ook niet.

    Kan mijn USB-ADSL modem de storende factor zijn? Ik heb al vaak geprobeerd om hem af te koppelen en dan te capturen. Soms denk ik dat het helpt en soms lijkt het helemaal niet te helpen. Er worden geen conflicten aangegeven. Het moet toch ook mogelijk zijn om zo'n modem aangesloten te hebben en zonder problemen te capturen?

    Kan de Firewirekaart kapot zijn? Er wordt geen foutmelding aangegeven in apparaatbeheer. Kan de firewire uitgang van de camera kapot zijn? Of zijn deze zaken te ver gezocht?

    Ik begin bang te worden dat dit probleem onoplosbaar blijkt te zijn. En dat met al die knappe koppen op dit forum :lol:
  • Deze foutmelding krijg ik steeds in het toepassingslogboek, zowel met Powerproducer, Moviemaker als Nero Visionexpress 2

    Type gebeurtenis: Fout
    Bron van gebeurtenis: Application Hang
    Categorie van gebeurtenis: (101)
    Gebeurtenis-ID: 1002
    Datum: 10-6-2004
    Tijd: 10:02:55
    Gebruiker: n.v.t.
    Computer: GENERAL-RTKFP6G
    Beschrijving:
    Vastgelopen toepassing: NeroVision.exe, versie: 2.1.2.9, vastgelopen module: hungapp, versie: 0.0.0.0, vastgelopen op: 0x00000000.

    Zie Help en ondersteuning op http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp voor meer informatie.
    Gegevens:
    0000: 41 70 70 6c 69 63 61 74 Applicat
    0008: 69 6f 6e 20 48 61 6e 67 ion Hang
    0010: 20 20 4e 65 72 6f 56 69 NeroVi
    0018: 73 69 6f 6e 2e 65 78 65 sion.exe
    0020: 20 32 2e 31 2e 32 2e 39 2.1.2.9
    0028: 20 69 6e 20 68 75 6e 67 in hung
    0030: 61 70 70 20 30 2e 30 2e app 0.0.
    0038: 30 2e 30 20 61 74 20 6f 0.0 at o
    0040: 66 66 73 65 74 20 30 30 ffset 00
    0048: 30 30 30 30 30 30 000000

    Zojuist geprobeerd alle videosoftware behalve moviemaker te verwijderen, dus zowel Nero Visionexpress als Powerproducer. Ook geprobeerd te werken zonder USB scanner en ADSL USB modem, incl. verwijdering stuurprogrammas/software. Kaler kan ik het systeem dus eigenlijk niet maken. En nog loopt de capture na enkele seconden vast.

    Verbazingwekkend genoeg blijft de capture gewoon lopen wanneer Windows 98SE draait op hetzelfde systeem. Ik heb een tweede harde schijf gemonteerd die ik in de BIOS kan selecteren als bootdrive, waardoor W98SE draait en wanneer ik daarmee opboot kan ik goed werken met Nerovision Express 2. Het betreft een 6,9GB harde schijf met een FAT32 partition. Waarom draait dit systeem onder W98 nu wel en onder XP PRO+SP1 niet?

    Ook met Scenalyser lukt het niet, zowel met type 1 als type 2 sloeg de zaak vast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.