Vraag & Antwoord

Videobewerking

Films op pocketpc

Anoniem
Gerard Timmers
5 antwoorden
 • Hallo

  Is er een prog waarmee je avi of een wma film kan verkleinen zodat het pas op een geheugen kaartje van 128 MB
 • Ja, dat is er.
 • klopt. :-?
 • Zozo, wat zijn we weer behulpzaam vandaag. :P
 • Nou ja, ik vond de vraagstelling erg eenvoudig, een beetje te eenvoudig voor iemand die "ouwe rot" is , zoiets is met een beetje initiatief goed te vinden , bv met google.

  Maar evengoed dan maar een antwoord:

  Om op 128 Mb een hele speelfilm te proppen zal niet echt meevallen, evt wensen wat betreft kwaliteit zul je dan ook moeten laten varen.

  Als je het uitrekend met een bitrate calculator dan kom je bij een speelfilm van 90 minuten uit op een dikke 190 Kilobit/sec voor audio en video tesamen en dat is niet veel.

  Dat betekend dat je daadwerkelijk de meest efficiente low-bitrate codec zal moeten gebruiken die er is en voor avi is dat (denk ik) windows media9 icm mp3 audio.

  Blijf je in wmv en wil je de film verkleinen dan is een windowsmedia programma uiteraard je keus, zoals bv moviemaker of windows mediaencoder.

  Wil je op het avi formaat uitkomen dan kan dat mbv Virtualdub icm de windows media9 VCM codec : http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/codecs/vcm.aspx
  Je kunt het best de 2-pass vbr mode gebruiken om de video zo effectief mogelijk te comprimeren.
  Wil je de audio zo effectief mogelijk klein krijgen dan is vbr-mp3 beter maar dan zul je ipv de gewone Virtualdub een andere versie daarvan moeten gebruiken die daar mee om kan gaan en dat is Nandub, her en der op het net te vinden.
  Een avi met vbr-mp3 gemaakt met nandub is overigens niet conform de avi standaart en kan mogelijk afspeelproblemen geven, je zult in dat geval dus cbr moeten gebruiken.
  De audio omzetten naar mp3- cbr of vbr kun je het beste doen met een codec welke de laatste stand van zaken gebruikt voor het coderen,bv de Lame mp3 codec.
  een andere optie is om de audio mbv een externe tool om te zetten naar mp3, bv MusicMatch, het mp3 algoritme daarvan wordt als 1 van de beste gezien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.