Vraag & Antwoord

Videobewerking

Probleem met VirtualDub

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een probleem met VirtualDub. Ik ben bezig het "stappenplan" van de Tips&Trucs (juni 2004) door te lopen (DivX naar DVD), maar als ik VirtualDub open en ik "open video file" doe krijg ik dit:

  http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van Alles/hellup.JPG

  Met VirtualDubMod krijg ik hetzelfde:

  http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van Alles/hellup2.JPG

  Ik heb het K-Litecodepack gedownload en ondertitels e.d dat loopt allemaal synchroon. Hieronder een screenshot van GSpot:

  http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van Alles/codecs.JPG


  Ik heb niet zoveel verstand van dit alles, vandaar, ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  *Sorry dat de screenshots zo vervelend zijn gepost maar dan moet je maar ff een nieuw internetvenster openen en em ff kopieren, kwam er niet helemaal uit met de tags. :)

  Nog wat extra info:

  De film is een .avi bestand. Speel em af met Windows Media Player en dat werkt.
 • http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van%20Alles/hellup.JPG
  http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van%20Alles/hellup2.JPG
  http://members.lycos.nl/ingbeest8/Van%20Alles/codecs.JPG

  Zo moet dat :wink: (spatie veranderen in %20)
 • mm, verwijder die XviD codec es, en installeer de nieuwste XviD codec. NIet die van het codec pack, maar die van www.xvid.org
 • Hoe kan je die codecs verwijderen?
 • Ik moest idd die nieuwere codecpack downloaden en het is inmiddels gelukt. Heb nu nog een klein vraagje: Hoe kan je een .wav bestand omzetten naar een .ac3 bestand, er staat dat je .wav moet veranderen in .ac3 maar er staat geen .wav achter de bestandsnaam. Ik krijg nu een .wav.ac3 bestand…
 • [quote:6288c931c9="Ingbeest"]Ik moest idd die nieuwere codecpack downloaden en het is inmiddels gelukt. Heb nu nog een klein vraagje: Hoe kan je een .wav bestand omzetten naar een .ac3 bestand, er staat dat je .wav moet veranderen in .ac3 maar er staat geen .wav achter de bestandsnaam. Ik krijg nu een .wav.ac3 bestand…[/quote:6288c931c9]

  Leuke site om je wat beter te orienteren: www.doom9.org
 • Bestandsextensie voor bekende bestandstypen uitschakelen in 'extra > opties > weergave. In verkenner.
 • Dat geklooi met frameserven en VirtualDub duurt veel te lang en vraagt veel te veel expirimenteren. Ik heb zo'n beetje alle manieren geprobeerd en gebruik nu alleen Dr.Divx nog.
  Een film binnenhalen, maakt niet uit of het Divx of Xvid is, en met Dr.Divx in een stap van ongeveer 5 uur omzetten naar een DivX MET ondertitels erin, op breedbeeldformat en zwate balken eraf gesneden waardoor het bestand ook nog een stuk kleiner is geworden.
  Ik zet gemiddeld 8 DivX films op een DVD die ik afspeel op een externe DVD DivX speler op de TV in de woonkamer. Ik ben er klaar mee..
  8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.