Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hauppauge

Anoniem
None
4 antwoorden
 • ey

  Nu heb ik mijn pinnacle conflict achter de rug :P
  Dus ga ik mij een Hauppauge aan schaffen! Maar ik heb er vragen over!
  heeft iemand hier er ervaring mee
  zijn er betrouwbare kaarten!?

  BEdankt
  dezer ga ik kopen

  Hauppauge WinTV Express

  Specificaties


  125 kanaals TV-tuner
  Composite videoingang
  Audio line-in/out
  Video opname in MPEG1-VCD formaat
  Teletekst

  Merk Hauppauge
  Type WinTV Express
  Chipset Conexant BT878
  Geluid Mono
  Radio Nee
  Teletekst Ja
  Afstandbediening Nee
  Video-in Ja
  Video-uit Nee
  Interface PCI


  goed?!
 • wat wil je er mee doen?

  Wat wil je weten?
 • Of ze goed werken

  T.v kijken!!
  En of ze goed werken
  ik bedoel de sofware of dat een beetje wat is!?
 • Het is een bt848 kaart en de software is van hauppauge.

  Dat betekent dat je een kaart koopt met een chip die zijn reputatie heeft bewezen.
  De software van hauppauge is een behoorlijk uitgerijpt produkt welke goed werkt en effectief is, of het handig is weet ik niet, ik vind van wel maar iemand anders kan het vervloeken.


  Of tv kaarten goed,snel en stabiel werken is meestal een kwestie van de combinatie met het moederbord en andere onderdelen welke in de pc zijn gestopt.
  Goedkoop komt daarbij meestal als duurkoop uit, goedkope budget pc's met budget mobo's tonen daarbij meestal hun gebrek aan kwaliteit door rottigheid te gaan trappen.
  Tv kaarten zijn nou eenmaal apparaten die een grote aanslag op het systeem maken omdat alles moet meewerken, audio,video,dma,busmastering enz enz.
  Als er 1 dwars ligt dan stopt het feest.

  En dan nog: zelfs op kwalitatief hoogwaardige mobo's hebben tv-kaarten de nodige problemen simpelweg door de complexe samenwerking die alle componenten moeten aangaan met elkaar.


  Hauppauge maar ook andere merken als Pinnacle produceren niet per definitie rotzooi, het feit dat pinnacle kaarten in andere systemen wel goed werken toont dat het ontwerp opzich niet slecht is en weldegelijk goed kan werken.
  Hetzelfde geldt voor Hauppauge; ik heb er zelf meerdere gehad en zelden echte problemen ermee gehad, maar dat wil niet zeggen dat ie bij jouw peobleemloos zal werken, houd daar rekening mee.


  Gewoon kopen dat kaartje en spreek met de verkoper af dat als ie niet goed werkt dat je hem terug kan brengen…

  [edit] laat ik nog wat van de software zeggen: je krijgt er 2 programmas bij: wintv32 en wintv2000 , beide zijn functioneel grotendeels hetzelfde, het verschil zit hem overwegend in het uiterlijk.
  Ik vind wintv32 het meest prettig, het heeft redelijk grote knoppen, voor nagenoeg alles is er een keybord shortcut en aan bijna alles is wel gedacht.
  De teletext software is een tegenvaller, het werkt wel maar de bediening is wazig,vooropgesteld dat er nog steeds VTplus 2.64 bijgeleverd wordt.
  er schijnt bij nieuwe(re) modellen andere Teletext software te zitten, weet dat echter niet zeker.
  De weergave van de wintv32 software is best wel goed maar aan de-interlacen wordt bij hauppauge niet veel gedaan, dat betekent dat je naar een interlaced beeld kijkt en als je (te) dicht bij zit dan zie je dat.
  De reden is denk ik BT878 chip aangezien er bij andere modellen met philips-chip wel ge-de-interlaced wordt.

  De bt878 chip heeft als voordeel dat het concept goed werkt en geheel uitontwikkeld is, de nieuwe levert een betere beeldkwaliteit maar kan gevoeliger zijn voor bugs, ik heb van de nieuwe chip echter geen slechte berichten gehoord.
  Ik lees net dat de nieuwe chip in het model "GO" zit.

  Let ook op wat je koopt: er zijn enorm veel modellen wintv kaarten alhoewel in nl officieel maar 2 modellen wordt verkocht kun je ook de duitse modellen tegenkomen, let er dus goed op wat je koopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.