Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD maken in Pinnacle Studio 9

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Na het monteren van mijn film in Pinnacle 9 wilde ik mijn dvd gaan branden vanuit dit programma. Nadat Pinnacle klaar was met branden, stop ik hem in mijn dvd-speler en krijg dan het probleem dat bij de titels en de stilstaande beelden en de overgangen dat hij dan gaat 'haperen'. Zo wel het beeld als de audio. Wat kan ik hier tegen doen? Ik heb het daarna nog een keer geprobeert nadat ik mijn computer gescant en gedrefragmenteert had. Tevergeefs. Wie kan mij helpen?
 • Het vreet nogal wat resources, dus adsl uitzetten, firewall uitzetten virus scanner uitzetten en eventuele andere niet noodzakelijke brandprogramma's. En laat tijdens het branden de PC met rust.
 • mijn pc is sowieso niet aangesloten op het internet dus heb ook geen adsl, firewall of virus-scanner. Configuratie: P4 2.6Ghz 512 RAM 120 gig HD 128Mb grafische kaart radeon 9600. Moet toch voldoende zijn?
 • owja en nero heb ik ook uitstaan.
 • ik zou de dvd testen in een standalone player.
  als het daar goed gaat is de dvd dus goed en ligt het misschien aan je software dvdplayer. probeer dan een andere.
 • heb ik het geprobeet op een Philips DVDR 890. Daar deed hij het iets beter. Minder hapering, maar nog niet helemaal hapering vrij.
 • Ik heb een vergelijkbaar probleem gehad met Studio 8 en 9.

  In mijn geval was het echter geen probleem m.b.t. het afspelen. Blijkbaar kon mijn vorige harddisk niet snel genoeg data aanvoeren voor de hoogste dvd-brandsnelheid. I.p.v. 8-speed brand ik de video-dvd's nu op 4-speed, en ik heb inmiddels een 'iets' snellere harddisk aangeschaft.

  Ik heb de ervaring dat je voor video-dvd's beter niet op de hoogste snelheden kan branden.

  Jee Jee

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.