Vraag & Antwoord

Videobewerking

Error 420 wavebuffers

Anoniem
None
6 antwoorden
 • This al een tijd geleden maar toch opnieuw geprobeerd; capturing maar dan op een nieuwe systeem met een Realtec97 audiochip op een Gigabyte moederboard. Nu krijg ik met (Virtual dub) audio op pcm telkens de vervelende fout "Error 420 Niet genoeg wave buffers"
  weet iemand raad?

  Matrox G400 Marvel op Gigabyte 8KNXP , Intel 3GHz 800Mhz FSB en 1 GB aan dual head memory…… staat wel niet in verhouding tot de videokaart maar het geld was op….

  Groetjes Peter
 • Staat je wave input buffering op 64 KB ?

  zo nee: doen
  zo ja: verhoog hem eens naar 128 of 256 KB…

  zit onder : options/performance
 • Al bedankt voor de reply.
  Ik heb wat cijfers ingeklopt bij
  "Capture settings", daar kan je "Audio buffer size" intypen en "Audio buffer limit", het zegt mij niet veel wat daar mee bedoeld wordt.
  maar jammer genoeg geen resultaat,
  ik heb zo'n gevoel dat het onboard audio kaartje niet veel soeps is,
  maar of die de boosdoener is is eigenlijk ook een raadsel want de Matrox MArvel G400 heeft zelf Audio aan boord en dan mag je toch verwachten dat die z'n taken goed uitvoerd.
  Graag advies, en al vast bedankt voor de moeite!
 • Ik heb hier ook zo niet ff een idee voor.

  Het volgende schoot me wel te binnen: ten tijde dat de marvel nog "nieuw" was kregen gebruikers van matrox meestal te horen dat de marvel in principe alleen zou werken met de bijgeleverde software, Avid cinema oid?
  Veel gebruikers kozen dan ook de tussenweg: capture in avid cinema en de rest met andere software.

  De marvel g400 is net als de dc10+ van pinnacle een kaart met hardware mjpeg en dat luisterd toch vrij nauw, ik heb mijn dc10+ ook nooit onder Virtualdub echt goed aan het werk gekregen, in ieder geval niet zo goed/stabiel als met de bijgeleverde studio software….

  Je zou kunnen uitwijken naar het matrox forum, daar zitten een aantal zeeer capabele mensen die meer van marvels afweten.
  http://forum.matrox.com/mga/

  [edit] Nog een ander puntje: je weet toch wel dat de marvel g400 niet wordt ondersteund in WinXP?
  Dat betekent: met de win2000 drivers zou hij het wellicht kunnen/moeten doen, zo niet dan heb je pech gehad…

  Als je winXP draait zou je een dualboot kunnen maken met win2000 voor het capturen…

  [edit] schiet er me nog 1 te binnen: zijn je mobo chipset drivers wel volledig up to date?
  Deze haal je bij je mobo fabrikant of Intel.
 • Beter laat dan nooit , maar bedankt voor de tip!
  Ik ben idd gaan kijken en trof daar een site aan met drivers die niet door matrox worden aangeleverd, ze werken onder 2000 ! (noot: alleen user als adminstrator), in xp hebben ze wat mankementen.

  Op die site: http://adis.szm.com/ , stonden ook wat tips, maar inderdaad capture mbv virtualdub met yuy2 en dan recompres met de MJPEG codec van "picvideo" lukt niet echt de ene keer loopt ie goed de volgende keer een hoop frames verlies. Ik denk dat ik virualdub nog niet begrijp want je kan op 2 plaatsen een compressor invullen…

  Capture met "video studio 7" gaat zeker beter als je naar MPEG2 (DV werkt niet) wegschrijft (kwaliteit blijft behouden zou je zeggen) maar de kleuren zijn niet om naar huis te schrijven zelfs bij een bitrate van 8000 dus ben nog zoekende….
  Ben nu gelukkig wel de melding van te weinig wave buffers kwijt. maar de kwaliteit die ik had met mjpeg en dan met een goed progr recompres naar dvd kwaliteit heb ik nog niet.
  Peter
 • Eh..
  Waarom zou je een externe software mjpeg codec gebruiken als er een hardware mjpeg codec op je kaart zit gebakken?

  Als je een software codec gaat gebruiken dan kun je om van de rottigheid af te zijn maar beter een tv kaartje van 3 tientjes kopen, daar heb je waarschijnlijk minder problemen mee.

  Ik kan het me niet helemaal meer herinneren maar je moet in het menu "set custom format" van vdub kiezen als compressie methode "DMB1" oid.
  Vervolgens kies je een resolutie die de marvel ondersteund.
  Een mjpeg hardware chip kan meestal maar in enkele (2) resoluties capturen , volle pal resolutie en half formaat.
  Je zult dus in je documentatie moeten kijken wat matrox onder volle pal resolutie verstaat: 768x576 of 720x576 oid.

  Vdub kent ook 2 capture methodes: de "compatability mode" en de "vdub mode"
  De compatability mode is de standaart videoforwindows mode zoals die door ieder ander programma wordt gebruikt
  vdub's mode is een eigen verbeteerde mode die meestal beter werkt maar in het geval van bv een hardware codec zoals jij hebt mogelijk niet goed werkt.

  Je zou dus kunnen beginnen met capturen in "compatability mode" (hit F5)

  Houd er ook rekening mee dat je de instellingen mogelijk in een bepaalde volgorde moet doen omdat anders of de instellingen niet blijven "hangen" of omdat anders de driver crasht.

  vb: De meeste mjpeg codec's werken in yuv colour space(meestal YUY2) stel jij nu RGB24 in en probeer je vervolgens in hetzelfde venster de resolutie in te stellen en klikt op ok dan zijn er 2 mogelijkheden 1: crash 2: hij onthoud de instellingen niet.

  Je zegt tegen de driver: eerst wil ik dat je A doet(maar dat kan ie helemaal niet) en als je A gedaan hebt dan doe je B( terwijl hij A nog geeneens gedaan heeft)
  Dat gaat dus niet.

  Je zult dus mogelijk het nodige moeten proberen en om eindeloos combinaties proberen te voorkomen zul je eerst zoveel mogelijk te weten moeten komen van de capture eigenschappen van de marvel: resolutie -kleurmodel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.