Vraag & Antwoord

Videobewerking

Adobe pro

Anoniem
Jaap H
3 antwoorden
 • Ik ben al een tijd bezig met video bewerking, dat doe ik altijd met de Pinnacle DV 500 video bewerkingkaart en Adobe premiere 6.5. Met de DV 500 beschik ik over een blu-box die ik aansluit op de videobewerkinkaart van Pinnacle, daarmee kan ik analoog capturen en op de videobewerkingkaart van Pinnacle zit een Fire-Wire aansluiting om digitaal te capturen, via een a.v. uitgang, op de blu-box, kan ik een externe t.v of t.v monitor aansluiten en het resultaat bekijken, maar alleen als ik het project via de timeline van Adobe Premiere laat lopen. Ik wil overstappen op Adobe Premiere pro. Ik heb dat al enigemalen uitgeprobeerd maar ben daar niet zo tevreden over, temeer omdat je via een klijne monitor die in pro is verwerkt moet kijken hoe je de overgangen enz: aanbreng cq gebracht heb. Het beeld is vrij schokkerig en klijn. Mijn vraag is, zijn er Fire Wire kaarten beschikbaar waarop een video uitgang is, of is er een andere mogelijkheid om het beeld van de monitor van Adobe premiere over te brengen naar een externe t.v of t.v monitor net zoals je dat kan bij Adobe premiere 6.5.

  TWO OUT OF THREE AIN,T BAD
  ————————————-
 • Doordat Premiere Pro niet bruikbaar is met de DV500, zoals dat het geval is met de versies tot en met 6.5 van Premiere, ben je inderdaad de mogelijkheid kwijt om een tv-monitor te gebruiken. Nodig is derhalve een realtime conversie van het digitale signaal op de firewire-kaart naar analoog voor een tv-monitor. Een 'nood' oplossing is gebruik maken van een dv-camera die deze mogelijkheid biedt. Fraaier is een speciaal hiervoor geschikt apparaat, op www.twintek.nl staan er een aantal beschreven. Je kunt ook overstappen op een kaart van Matrox, deze zijn wel bruikbaar met de Pro versie van Premiere.
 • Hallo Jaap,
  Ik heb op de site gekeken maar niet echt een oplossing gevonden, altans het is mij niet duidelijk welke oplossing je bedoel, ik kijk nog wat verder maar mocht je nog op een idee komen dan houd ik mij aanbevolen.

  TWO OUT OF THREE AIN,T BAD.
  ————————————-

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.