Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

adobe premiere 6.0 capturen stopt steeds

sanne2jo
10 antwoorden
  • Ik heb mijn Sony camera (DCR PC110E) via firewire aangesloten op mijn ASUS P4C800 deluxe moederbord, en als scratch disk heb ik een SATA HD.
    Het Adobe programma zelf staat op een andere HD.

    Tijdens het capturen stopt Adobe met opnemen; het beeld in het adobe venster staat stil, terwijl de camera nog gewoon afspeelt.

    In eerste instantie kreeg ik een foutmelding over de device-control, dus deze heb ik afgezet.
    De foutmelding is weg, maar het probleem blijft hetzelfde.
    Soms stopt adobe na 20 min, maar soms ook al na een paar min.

    Iemand tips?
  • ik denk dat je deze vraag beter in een ander forum kunt stellen.
    dit heeft niets te maken met je videokaart.

    probeer eens een ander forum of mischien wil een moderator het even verplaatsen voor je

    // –
    [size=9:b587b764d1]
  • // rondelle
    Welke foutmelding was dat dan ?
    Daar lijkt het probleem te zitten denk ik.
  • Heb je update 6.02 al uitgevoerd en geprobeerd of dit helpt?

    Heb dat met capturen in batch ook verschillende malen meegemaakt. Ben overgestapt op ScenAlyzer Live voor capturing. Dit programma detecteert tijdens het capturen automatisch scenewisselingen en slaat elke scene als apart bestand op. Capturen kost op die manier niet meer tijd dan het afkijken van je opnames. Vervolgens importeren in Premiere en bewerken maar, ideaal vind ik dat.

    Wim.
  • De foutmelding die Adobe gaf kwam er op neer dat device control niet werkte op deze camera.
    Device control staat nu dan ook af, de foutmelding komt niet meer, maar het capturen blijft stoppen.

    Een ander programma gebruiken kan uiteraard altijd, maar het moet toch ook met adobe premiere lukken?!

    Heeft het misschien iets te maken met de SATA HD als opslagdisk of met instellingen hiervan?
  • Je zou inderdaad zeggen dat het met Premiere zou moeten lukken, maar de ervaring leert wel eens anders. :(

    Volgens mij heeft device control eerder met de aansturing van je camera via firewire te maken?

    Misschien kun je ook eens op het forum van adobe premiere kijken: http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?14@@.ee6b372

    Blijft de vraag of je de update naar patch 6.02 al hebt uitgevoerd? Kijk op: http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=42&platform=Windows Hier vind je de updates naar 6.01 en 6.02 beta. Misschien dat hiermee het probleem opgelost wordt?

    Wim.
  • Heb je wel de correcte camera ingesteld in de "voorkeuren"

    Ik meen te herinneren dat in Premiere 6.0 je ergens in de voorkeuren een dv cam type kan kiezen, een instelling welke effect heeft op de besturing v/d camcorder.

    Je zou een ander kunne kiezen dan degene die er nu gekozen is.

    Als ik me goed herinner zijn er opties als : sony generic1, sony generic2,sony generic3 en dan een x aantal vast omschreven types.
    Als je type niet in het lijstje staat moet je dan dus een generic kiezen en proberen…
  • En ik heb ook nog gehoord van een bug met de "minimal capture time" ik weet niet of je die optie al tegen bent gekomen?

    (Het kan namelijk ook dat dat was met Vegas, ook een goed programma om te proberen als Premiere niet wil werken)
  • Probleem doet zich blijkbaar alleen maar voor wanneer ik mijn camera direkt op de fire-wire aansluiting op mijn moederbord aanlsuit (ASUS P4C 800E)
    Heb nu mijn camera op een firewirekaartje aangesloten en geen problemen meer!!
    Waarom is mij nog een raadsel.
  • Ah….

    Onboard firewire resulteerd meestal in de installatie van een firewire netwerk-device en die schopt meestal troubles met je capture device…

    Althans: dat vermoed ik.

    Kijk eens of je bij je netwerk adapters een ieee 1394 device/firewire hebt, zo ja: uitzetten.
    Helemaal verwijderen gaat meestal niet, of heel moeilijk, meestal staat ie na een reboot er weer gewoon bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.