Vraag & Antwoord

Videobewerking

Timeline op tape beschadigd.

Anoniem
WeBe
4 antwoorden
 • Ik heb pas een nieuwe DV camera en neem prachtige films op.
  Ik werk met Pinncle Studio 8.12 onder XP.
  Ik heb een opgenomen film bewerkt in de View-mode dus met de stippeltjes er om.
  Ik wilde de bewerkte film terugzetten naar de tape, maar daar ging iets fout. hij kon de tape niet vinden. Nu blijkt de time-line beschadigd te zijn, en ik kan verder niks meer met die film. Ik kan wel een nieuwe film opnemen, maar als ik hem wil wegschrijven krijg ik toch weer onleesbare frames.
  Is het mogelijk om dat stukje op die band weer te repareren?

  Syp
 • Ik begrijp niet helemaal waar het om gaat: 'timeline op tape beschadigd'? Hoe is dat op te vatten? Hoe is er sprake van een 'timeline' op tape?

  Verder begrijp ik dat exporteren van een video, die klaar staat op de timeline, naar DV tape, niet blijkt te lukken. Door dit te proberen raakt Studio ontregeld?

  Wat is er op de tape terecht gekomen? Dit is vanzelfsprekend weer naar de pc over te brengen, maar bevat niet de beelden die oorspronkelijk op de timeline stonden?

  In het algemeen is het verstandig om een ingewikkeld project (de samenstelling van de timeline) tijdens de opbouw op gezette tijden op te slaan. Dit om te voorkomen dat je een hoop werk opnieuw moet doen indien er een storing optreedt die werk vernietigt.
 • Als ik het goed begrijp is de tijdcode op de DV-tape beschadigd (of er is geen tijdcode). Tijdens een opname met de camera wordt er ook een tijdcode op de tape geschreven. Aan de hand van deze tijdcode kan de gebruiker stukken video selecteren en deze naar de pc sturen. Als er dus een stukje van die tijdcode mist op een tape dan wordt het voor de pc moeilijk om het goede stukje film te vinden.
  Daarom is het handig als je een nieuwe tape gebuikt, deze eerst van begin tot eind een keer volledig op te nemen, bijvoorbeeld gewoon met het dopje voor de lens. De camera schrijft dan de tijdcode op de tape en als je later weer op gaat nemen blijft de tijdcode behouden. Dan kan de pc de film ook weer op de tape schrijven, omdat hij aan de tijdcode kan onthouden waar de film dan staat.
 • Inderdaad, ik zie nu dat ik met m'n duffe griepkop niet erg duidelijk ben geweest.
  Ik had een mooi stukje film opgenomen in 'Opname met voorvertoning-kwaliteit', (stippellijntjes om de frames).
  Omdat het een bijna nieuwe camera is, had ik weer wat stukjes straat, hemel enz. gefilmd, geen probleem die er mooi uitgewipt en een titeltje gegeven.
  Hiervan heb ik een SVCD gemaakt, ging prima. Om nu de bijgewerkte film bij de kinderen op hun videorecorder te zetten, wilde ik het bijgewerkte stukje weer op de band zetten. Dat had ik gelezen in de handleiding en daar heb je DV-in ook voor, nietwaar?
  Ik dus gedrukt op Band maken. Maar toen kreeg ik de melding dat hij 0.07.14 o.i.d. niet kon vinden. In de handleiding kon ik niks vinden, dus nog maar eens geprobeerd, maar later vond ik ergens dat ik de film zelf terug in de beginstand moest zetten. En ja hoor, hij begint te schrijven, maar stopte even later, spoelde een eindje door, en ging toen weer schrijven.
  Maar nu verschenen er allemaal onleesbare frames, door op de Ongedaan-maken knop te drukken kreeg ik ze wel weer te zien, maar ik kan met dit stukje film nu verder niets meer, hij schrijft steeds weg met ontbrekende stukken.
  Bestaat er een methode om dit weer te repareren? Ik zou er erg blij mee zijn wat het was een verjaarsfeestje van een kleindochter, niet te vervangen dus.

  Ik ben ook blij met de tip van opnemen met de dop er op, daarmee kan ik dus veilig een band hergebruiken begrijp ik.
  Nog een vraag: Kan ik nog iets met die SVCD? Is die weer in een vorm te krijgen dat ik er toch nog DVD's van kan maken, want niet iedere DVD-speler leest SVCD. Andersom heb ik wel een progje gevonden : DVD>SVCD
  Ik zal dit forum goed napluizen, kan nog veel leren zie ik.

  Syp

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.