Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD maken - vraagt om codec

Anoniem
Jaap H
7 antwoorden
 • Ik heb een videofilm gemaakt met Studio 8. Ik kan deze niet direct naar DVD branden, want krijg een "onbekende fout" (handig, zo'n foutmelding :-(
  Ik maak vervolgens een DVD image op harde schijf, en wil die dan met Nero 5.5 branden. Maar Nero zegt dat ik dan eerst een codec moet downloaden (kopen), omdat ivm auteursrechten of zoiets ik geen MPEG mag schrijven.

  Kan iemand me uitleggen wat ik precies nodig heb, en of ik dat werkelijk bij Nero moet kopen?

  Alvast bedankt.
 • Kun je aangeven met welke video-compressie het bestand van Studio8 gemaakt is? Om een video-dvd te kunnen maken moet je een video-bestand hebben dat gemaakt is m.b.v. mpeg-2 compressie (en overeenkomstig de specifieke eisen voor dvd) of een encoder die het huidige video-bestand hierin kan encoderen.

  Een dvd-image zou m.i. door Nero verwerkt moeten kunnen worden geheel zonder codec-perikelen doordat deze hierbij geen rol spelen; de aard van de gegevens op de image doet er niet toe, het wordt slechts gekopieerd. Hoe is deze image gemaakt? Interessant om dan de oorzaak van de weigering door Nero te kunnen begrijpen.

  Mij is bekend dat Nero standaard niet beschikt over de mogelijkheid te encoderen in mpeg-2 (voor svcd/dvd), maar deze mogelijkheid pas biedt na plaatsing van een plugin die apart geleverd (verkocht) wordt.
 • Volgens mij maakt Studio 8 de DVD bestanden aan in MPEG-2.

  Ik heb eerst gekozen "direct op DVD branden" gekozen. Dan krijg ik de foutmelding "onbekende fout".
  Vervolgens heb ik gekozen "maak image op harde schijf". Dat lukt prima. Ik krijg een aantal mappen en bestanden, waaronder de map video_ts met daarin de ifo en vob bestanden. Dat lijkt dus goed te gaan.

  Dan start ik Nero, en kies "DVD maken". Nero zegt meteen dat ik de codec mis, en bij hun kan aanschaffen.
  Dus kies ik maar voor "gegevensdisk maken". Nero schrijft dat prima weg op de DVD, maar die DVD wordt vervolgens niet herkend als video DVD door mijn DVD speler in de computer en mijn DVD speler in de huiskamer.
 • [quote:328f4f07e4="motoherby"]Volgens mij maakt Studio 8 de DVD bestanden aan in MPEG-2.

  Ik heb eerst gekozen "direct op DVD branden" gekozen. Dan krijg ik de foutmelding "onbekende fout".
  Vervolgens heb ik gekozen "maak image op harde schijf". Dat lukt prima. Ik krijg een aantal mappen en bestanden, waaronder de map video_ts met daarin de ifo en vob bestanden. Dat lijkt dus goed te gaan.

  Dan start ik Nero, en kies "DVD maken". Nero zegt meteen dat ik de codec mis, en bij hun kan aanschaffen.
  Dus kies ik maar voor "gegevensdisk maken". Nero schrijft dat prima weg op de DVD, maar die DVD wordt vervolgens niet herkend als video DVD door mijn DVD speler in de computer en mijn DVD speler in de huiskamer.[/quote:328f4f07e4]

  Als Studio zelf al niet weet ('onbekende fout') wat er fout gaat……

  Het is onjuist om 'gegevens-disk' te kiezen indien je een video-dvd wilt maken. Kies in Nero (Wizard): dvd en vervolgens: video-dvd. Sleep nu de inhoud van de door Studio gemaakte map: VIDEO_TS naar de door Nero getoonde map: VIDEO_TS (links op het scherm).
 • Het kiezen van de video DVD optie is nu net het probleem. Dan zegt Nero dat ik een codec moet kopen. Ik kom niet eens in het scherm waarin ik de video_ts mapjes kan slepen. Nero stopt me al voor die tijd.

  Is er misschien andere, betere brander software dan Nero?
 • [quote:00567b42bb="motoherby"]Het kiezen van de video DVD optie is nu net het probleem. Dan zegt Nero dat ik een codec moet kopen. ……………..[/quote:00567b42bb]

  Dit lijkt mij onlogisch doordat het maken van een video-dvd, op deze wijze, geen aanwezigheid op het systeem van een codec vereist.

  Ik kan dit met mijn versie van Nero niet constateren; probeer het eens met de laatste versie: 6.3.1.17. Of geef eens exact (stap voor stap) aan wat je doet na starten van Nero Burning Rom (exact versie nummer?).
 • De melding in Nero klopt: je hebt de MPEG2 plugin nodig en die moet je kopen. Voor Nero 6 kun je hier meer info vinden: http://www.nero.com/en/DVDVideo_Plugin.html

  De melding in Nero staat waarschijnlijk los van je probleem met Studio 8.

  Wim.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.