Vraag & Antwoord

Videobewerking

SVCD .mpeg2 file niet openbaar...

Anoniem
Lodyx
6 antwoorden
 • Iemand stuurde mij een aantal dagen een ISO van zijn zelfgemaakte SVCD. Nu heb ik die ff in een virtual drive gedrukt. Op die v-drive staan nu 3 mappen : EXT MPEG2 SVCD In de MPEG2 map staat een/de MPEG file, maar als ik die open met WMplayer of DivX player, krijg ik foutmeldingen (Onbekende fout opgetreden) of het hele programma loot vast. Wie o wie kan mij nu zeggen wat ik fout doe. Branden kan niet, want hij is volgens nero langer dan 80minuten… En als data is die 880MB.
 • Heb je wel een mpeg2 codec op je systeem? Kun je andere svcd's wel afspelen?
 • Er kunnen verschillende oorzaken zijn.

  Om te beginnen: rip de mpeg eens met Isobuster uit de iso en kijk eens wat je daarmee kan.
  Ik heb ff geen svcd bij de hand maar je rechtsklikt op de mpeg en kiest dan "extract" of "extract but only filter m2f2 frames" of "extract and convert to user data".

  Met problematische cd's lukt het meestal wel met 1 van de drie methodes om een correcte mpeg te krijgen.

  Als de data 880 mb is dan betekent dat overigens dat je een 90 minuten cd nodig hebt icm de "overburn" optie van nero.
  Voor de goede orde: bij vcd en svcd geldt een andere data verdeling als bij data cd's : op een standaart 80 minuten/700 MB cd past 800 MB aan mpeg data omdat de cd als "audio-cd" gemaakt wordt waardoor er effectief meer data op het schijfje past dan dat het label vermeld.

  Dit laatste verhaal is je overigens bekend denk ik ?: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=121464
 • Welke codecs zijn dat? Heb de eerste twee hiervan al geprobeerd, maar die hadden geen effect.

  Dus toen dat extracten (met opties) gedaan, ook geen effect. Ik heb niet van die800mb/90min cd's…Maar ik wil het zowieso eerst ome pc afspelen.
 • [quote:f12d2a0f4a="turbo-pascal"]Welke codecs zijn dat? Heb de eerste twee hiervan al geprobeerd, maar die hadden geen effect.

  Dus toen dat extracten (met opties) gedaan, ook geen effect. Ik heb niet van die800mb/90min cd's…Maar ik wil het zowieso eerst ome pc afspelen.[/quote:f12d2a0f4a]

  Je moet zoeken naar de mogelijkheid om mpeg2 af te kunnen spelen (zie opmerking van gerben). Dit gaat heel goed met (software)dvd-spelers is mijn ervaring. (PowerDVD van Cyberlink, WinDVD van InterVideo etc.)
 • De meeste svcd's kun je wel afspelen met het klite codec pack. Daarin zit oa. media player classic, en enkele mpeg2 codecs. Powerdvd heeft een eigen mpeg2 codec.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.