Vraag & Antwoord

Videobewerking

Aansluiting videorecorder?

Anoniem
De huismeester
2 antwoorden
 • Even een vraag namens een collega voor me, aangezien ik hier geen verstand van heb.
  Ik heb een collega die wil oude videobanden overzetten naar zijn computer, en branden op dvd.
  Nou krijg hij geen geluid, maar hij weet ook niet hoe alles aangesloten moet worden.
  Hij draait op windows xp pro sp1
  Heeft een pinnecle pctv rave en als geluidskaart soundblaster pci 128

  hieronder 3 tekeningen, even vlug gemaakt tussen het werk door dus let niet op kwaliteit.

  [img:be609adf05]http://www.knoope.com/geluidsk..jpg[/img:be609adf05]geluidskaart

  [img:be609adf05]http://www.knoope.com/scart.jpg[/img:be609adf05]scart

  [img:be609adf05]http://www.knoope.com/videok..jpg[/img:be609adf05]pinnecle

  Hoe moet hij zijn videorecorder nu aansluiten doormiddel van scart op zijn videokaart en naar zijn geluidskaart.
  Hij wil ook s-video gebruiken gelezen in de faq, maar het is een vrij oude videorecorder, is het dan mogelijk??
 • Allereerst moet hij zich ervan overtuigen dat de aansluitingen waar scart bij staat de uitgangs-signalen levert van de videorecorder. De scart-bus op een videorecorder geeft normaliter toegang tot zowel ingang als uitgang, een geschikt verloop-stuk naar tulp-connectoren geeft de uitgangs-signalen door of beschikt over een omschakel-mogelijkheid tussen in en uit en dient dan in de stand -uit- te staan.

  Zijn er op het verloop-stuk van scart naar tulp inderdaad de juiste signalen beschikbaar, dan is het een kwestie van het video-signaal (normaal door een gele kleur van de connector aangegeven) te verbinden met het met geel aangegeven aansluitpunt op de kaart van Pinnacle (video/composiet -in-).

  Als de Pinnacle kaart geen audio-in aansluitingen heeft, dan is een verloop-kabeltje nodig van het scart naar tulp verloopstuk naar de ingang van de geluids-kaart (ingang meestal blauw aangegeven), dus 2 maal tulp (voor audio links (rood) en audio rechts (wit) naar stereo mini-jack (3,5 mm).

  Gewoonlijk werkt een vhs-recorder niet met s-video signalen (wel standaard bij s-vhs apparaten), dus ook al is er een aansluiting voor s-video op het verloopstuk van scart naar tulp (en mini-din voor s-video) dan kun je deze toch niet gebruiken doordat een s-video signaal niet beschikbaar is op de scart-bus op de videorecorder.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord