Vraag & Antwoord

Videobewerking

Videosnelheid niet goed? Opgelost!

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit al een klein half jaar met een probleem waar ik niet uit kom. Als ik capture van analoge bron (digitale heb ik niet), met welk programma dan ook, en ik capture ook de audio dan lijkt het of mijn video veel te snel gaat. Dit uiteraard bij het afspelen van het gecapturede bestand.

  Voorbeeld: Ik neem volgens de teller van Pinnacle Studio 10 seconden op. Ik zie dan al wel dat tijdens de capture de teller te langzaam gaat. Na het stoppen geeft de teller 10 seconden aan. Ga ik nu op het voorbeeldje staan met de muis dan staat er 12 seconden. Dit laatste klopt ook wel want in werkelijkheid heb ik 12 seconden opgenomen en de audio duurt dus ook 12 seconden.

  Het gekke is nu dat wanneer ik met G-spot kijk naar de framerate dan geeft die toch echt 25 frames per seconde aan. Speel ik het bestand af dan "springt" de video en loopt ver voor op de audio. Aan het einde is de video dan klaar met spelen maar het geluid moet nog twee seconden.

  Ik heb ook met een NTSC bron op NTSC gecaptured maar dat geeft hetzelfde effect. Ook alle capture codecs die ik heb doen dit.

  Tevens heb ik ettelijke malen een andere capturedriver geprobeerd en ook videokaart drivers. DirectX heb ik opgewaardeerd en ga zo maar door… Niets schijnt te helpen.

  Het probleem is een keer ontstaan toen Windows XP prof. een keer niet wilde opstarten. Ik heb toen via DOS het config bestand uit de map repair teruggezet omdat dit beschadigd zou zijn. Dit "nieuwe" bestand was wel veel kleiner dan het origineel maar Windows startte weer op.

  Wie weet raad?

  Groeten.
 • Tja….

  Ik heb nog even vakantie en dus had ik even weer de tijd om te experimenteren. Het probleem bleek te liggen aan de combinatie van Videokaartdriver/capturedriver. Ik vermoedde dit al veel eerder en ben ook al eerder druk bezig geweest met allerlei combinaties uitproberen.

  Het is dus nu weer prima! Met dank aan allen die er over hebben meegedacht (maar ook de oplossing niet hadden) kan hier een slotje op.

  Groetjes van een blije ikke

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.