Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD afspelen in de USA

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Van mijn home-video's maak ik probleemloos DVD's met STUDIO 9.
  Ik stuur die naar mijn zoon in de USA. Het probleem is dat hij daar de DVD alleen in zwart-wit te zien krijgt!
 • Ik denk dat je die dvd's dan in het NTSC formaat moet branden want dat is volgens mij de standaard in the U.S.A.
  In Europa is dat namelijk PAL.
 • En daarmee haalt ie een ander probleem in huis: zijn "home-video's" komen waarschijnlijk uit een camcorder en die zijn in europa pal…
  En een pal video coderen en branden tot een ntsc dvd gaat niet zo maar 1-2-3.

  Er zijn diverse oplossingen voor dit probleem, allemaal even lastig/moeilijk/tijdrovend/kostbaar….

  De ,miz, meest eenvoudige oplossing is de zoon een (goedkope) alles vretende dvd player te laten kopen en de dvd's daarmee afspelen.
  Dat zal dus een player moeten zijn die pal-playback op een ntsc tv doet.
 • Volgens mij spelen bijna alle dvd-spelers zowel pal als ntsc dvd's af.
  Je zult echter een zg. multisystem-tv moeten hebben om zowel de pal- als de ntsc beelden te bekijken.

  Ik zou gewoon een extra dvd op ntsc format branden zoals pjcdeboer suggereert. Als je dan goed beeld hebt op je PC is de kans groot dat de dvd ook goed beeld geeft op de ntsc-tv in de USA. Ik zou het gewoon een keer uitproberen.
 • Je kunt een pal video niet als ntsc dvd branden.
  pal=25 frames per seconde
  ntsc=29.97 frames per seconde
  De dvd speelt dan of helemaal niet of alleen schokkend.

  Aan deze kant van de oceaan is het normaal dat dvd players dual standaart zijn maar in amerika is dat niet gewoon.
  Waarom zou een dvdplayer in amerika pal moeten kunnen spelen? ; om de dvd's uit europa te kunnen spelen?
  Alle films komen nagenoeg altijd als eerste uit in amerika en pas maanden later in europa.
  Amerikanen kopen dus nooit dvd's uit europa en hebben dus geen behoefte aan (duurdere) multi standaart players.
 • Als je beschikt over (laatste??) Nero Vision Express 2 kun je een nieuwe dvd-ntsc maken van een DVD (pal):

  kies : maak dvd - video
  voegt de VOB-bestanden toe uit je DVD-pal

  Stel dvd settings in op US-NTSC. Kies next etc.

  Nero komt dan met de vraag:
  "Your project contains more pal than ntsc material, but will be encoded in ntsc if you use the current settings. Do you etc…..
  kies NO.

  Ik heb het net uitgeprobeerd. Op mijn ntsc-tv heb ik goed beeld en geluid en op mijn pal-tv zwart wit beeld en geen geluid (ruis). Het zou dus moeten werken in de VS.
 • Ok, wist ik niet. :oops:
  Dat lijkt dan een mooie oplossing te zijn voor het probleem waar zovelen mee worstelen.
  De vraag is nl al eerder/vaker gesteld.

  Hopen dat de topicstarter er wat mee kan..
 • Heeft je zoon in de USA al geprobeerd om de Pal-DVD af te spelen op de PC met bijv. Cyberlink Power DVD? Dat zal goed beeld moeten geven.

  Tip:
  Als je zoon van plan is om een nieuwe standalone dvd-speler te kopen dan moet hij een regiovrije speler kopen. Dit soort spelers worden in de VS ook steeds meer verkocht. Deze regiovrij spelers zijn weinig duurder dan een gewone (reg. 1/ntsc) speler en voorzien van een ingebouwde pal/ntsc-converter zodat beeld op ntsc-tv kan worden gezien.

  Amerikanen kopen steeds meer dvd's en het buitenland en wisselen dvd's uit met familie. De markt haakt daar goed op in en er zijn steeds meer fabricanten die "wereldstandaard" dvd-spelers op de markt afzetten ipv modellen per continent.

  In europa kun je met een reg. vrije speler ook NTSC-DVD's afspelen. Als een model dus te hacken is naar reg. 0 betekent dat dus dat er een ntsc/pal converter ingebouwd is.
 • Hallo,

  Ik ben pas weer eens aan de overkant van de plas geweest en ik heb daar wat ervaringen opgedaan met multi-systeem DVD-spelers.

  Het was namelijk zo dat mijn maat die daar woont ernstige lekkage had gehad in de basement. Zijn PAL videobanden zijn daardoor verloren gegaan. Gelukkig had zijn schoonvader ook kopiën van die tapes en die hebben we daar (ik had een probleem met mijn capture, nu opgelost) op DVD gezet. In PAL dus.

  Nu heeft hij o.a. een zeer goedkope DVD-speler van het merk Nova en die kan gewoon middels de afstandsbediening op PAL worden gezet. Speelt perfect. Ook de nieuwere modellen van JVC en Yamaha kunnen dit.
  Ik bedoel dus in Noord-Amerika. Er staat in de winkels keurig als "feature" vermeld dat dit kan. Net zoals sommige videorecorders hier staat er een kreet op als "PAL playback on NTSC TV".

  Er is trouwens wel degelijk vraag naar PAL spelers in Noord-Amerika. Een verkoper aldaar vertelde mij dat hier twee belangrijke redenen voor zijn: homevideo uit Europa en muziek DVD's van Europese uitvoerenden die daar niet, of slechts met veel moeite verkrijgbaar zijn.

  Sony is overigens de grote achterblijver op dit punt. Er was op het moment van testen, ik had een PAL DVD meegenomen, geen enkel model van dit merk dat de DVD accepteerde. (Nu drie weken geleden).

  Groeten.
 • Waarom doe je je zoon geen dvd - speler van hier cado?? met bijpassende stekker (of zelf aanpassen) kan die perfect werken. en je kan dan zonder zorgen je dvd's maken in pal zonder dat je ze moet omvormen…

  een kwestie van tijd te besparen
 • Hier staan leuke dvd spelertjes:
  http://www.jbox.com/DVDPLAYER/[quote:61c109eaef]Welcome to the Region Free DVD player page, where you can find many low-priced DVD players that will allow you to view DVDs from all around the world – from Japan, Europe, Asia, wherever! Because our players are region free (allowing DVDs zoned for other regions of the world to be viewed) as well as PAL/NTSC compatible, they are perfes for fans of the DVD media format. All players are stocked in our San Diego office for your ordering convenience, and we ship units out daily. Email us if you have any questions on these excellent products. [/quote:61c109eaef]Had een paar maandjes geleden een PAL-dvd meegenomen naar Japan (ook NTSC) en daar werkte hij trouwens zonder problemen. Weet alleen niet wat voor dvd-speler hij had.
 • [quote:3bb21cab42="Joske_power"]Waarom doe je je zoon geen dvd - speler van hier cado?? met bijpassende stekker (of zelf aanpassen) kan die perfect werken. en je kan dan zonder zorgen je dvd's maken in pal zonder dat je ze moet omvormen…

  een kwestie van tijd te besparen[/quote:3bb21cab42]

  vraag ik me af. Electriciteit werkt in de USA anders. Niet alleen het voltage, maar ook de ampères zijn anders…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.