Vraag & Antwoord

Videobewerking

Driver dc10+ voor xp

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Wilde weer s gaan opnemen, alles geinstalleerd (driver is geistalleerd door cd hoopte ik zoals de laatste keer dat ik dat deed), maar ik zie op geen manier beeld bij opname, heb dc10+ met studio8 cds, ff gegoogled (want op pinnacle ste vind ik alleen driver voor linux….), en vond zelf dit:

  ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/beta/Studio7_11/DC10plusHardwareInstall.exe
  (weliswaar voor studio 7 maar t zou zo s kunnen werken)
  maar het enige wat daar staat zijn deze:
  ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/

  en die geeft instalation doesnt work with windows nt 4 :(

  Miss 1 van deze dan?
  http://members.driverguide.com/index.php?action=dosearch&qm0=dc10%2B&qa5=14&dp=2&sm=b&jmd=and

  ben ten einde raad :(
 • Probeer het volgende: zoek de dc10+ op in configscherm/hardware en kies stuurprogramma installeren/bijwerken.
  kies als locatie van de stuurbestanden de dc10+ cd (de eerste cd)

  Overigens: je vind hier de laatste stand van zaken voor studio8.
 • kijk daar heb ik wat aan, mn kaart lijkt wel herkend, maar ik heb geen beeld whatsoever, niet van mn vcr, niet van mn camera, al met verschillende opties geprobeert zoals pal ntsc enz. maar krijg geen beeld bij tab opnemen, ik krijg ook geen geluid wat ik toen ook had, en dat geluid loopt via mn geluidskaart bij de in-aansluiting miss dat daar wat aan verandert kan worden, want t lijkt zo wel op dat het aan studio zelf ligt…omdat ie t geluid ook niet detecteert zeg maar wat voorheen wel altijd kon op deze manier.

  bvd
 • alweer stap verder, ik heb van die ftp de hardwareinstall laten draaien die te vinden was bij studio9 en ik heb zowaar beeld als ik van mn camera met s-video dr uit, en in met s-video dr in ga, maar mn vcr blijft ongezien, althans, ik zie geen beeld als ik m met composiet aansluit, ook niet als ik die verloop naar s-video en dan in mn s-video aansluiting stop van mn kaart….enig idee hoe dat kan?
 • Je maakt toch wel in studio de instelling "composiet" als ingang?

  Zit ergens in de instellingen, daar waar je ook de kwaliteit kunt instellen.

  Ik heb 't niet meer op mijn sys dus moet alles uit het hoofd doen en weet 't dus niet precies meer.
  Verlopen van composiet naar Svideo en vice versa is nooit zo'n goed idee zeker niet met zo'n gevoelige kaart als de dc10+ die gemakkelijk van slag raakt.
  Van composiet naar Svideo is bovendien zinloos( en kost signaalkwaliteit): een composiet aansluiting wordt door het verloopje toch geen Svideo, beter dan maar de composiet rechtstreeks aansluiten op de composiet-ingang van de kaart.

  [edit] geluid:
  configuratiescherm/geluiden en multimedia——->opnemen van geluid/volume: staat de line-in wel geactiveerd?
 • De s-video ingang van de DC10+ werkt goed; blijkbaar levert de vcr geen signaal of werkt de omzetting van composiet naar s-video niet.
  Het eerste geval wil nog wel eens voorkomen door de verkeerde keuze van een aansluiting op de vcr. Gebruikt u een verloop van de scart-bus, op de vcr, naar tulp (voor composiet video en audio) controleer dan of u hiermee de uitgangs-signalen van de vcr oppikt. Op een scart-bus van een vcr zijn normaliter zowel ingang als uitgang beschikbaar en een verloop moet of omschakelbaar zijn of beide tegelijk op verschillende connectoren aanbieden. (Meeste verloop stukken zijn geschikt voor een van beiden of omschakelbaar.) Het verloop van composiet naar s-video is mogelijk slechts geschikt voor 'one-way' en u gebruikt de niet-werkende richting; even controleren a.u.b.
 • ja die opties heb ik allemaal geprobeerd uiteraard, dr staat composiet 1 en 2 en s-video, lang geleden (weet niet of dat w98 was of xp) werkte het allemaal goed zoals het nu is aangesloten, gewoon met gele tulpje idd vanauit de scart aansluiting (is 1 aansluiting voor in als uit, en werken beide heb ze getest op mn tv)

  edit, vanmiddag had ik mn camera mooi met kleur en strak, nu krijg ik m alleen zwartwit met kleine diagonale streepjs van linkjsonder naar rechtsboven en nog steeds geen signaal vanuit mn vcr, ook zie ik veel verloren frames, stottert flink, kan t miss liggen aan dat ik m met studio9 hardware install heb geinstalleerd, ?

  edit2, strepen was kwestie van pal aanzetten, opgelost dus. alleen nu nog steeds geen videokanaal, ga zsm andere vcr testen, je hoort t zsm.
  Nou aan de vcs ligt het niet, krijg daar ook geen beeld bij, wel (zelfs als er nix is aangesloten) krijg ik af en toe als ik composiet 1 kies, hele licht rode straapjes horizontaal, alsof er dus wel IETS van een signaal is terwijl er nix is aangesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.