Vraag & Antwoord

Videobewerking

monteren op pc EN mac

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hoi

  Ik vroeg me af of het mogelijk is om een filmpje gedeeltelijk op pc en gedeeltelijk op een mac te monteren. Als het mogelijk is dan hoe?
  Het geval wil dat ik een filmpje moet monteren en ik ben gewend om met mijn pc dat te doen (adobe premiere en raptor edit). Echter er is een stuk dat zo moeilijk is om te monteren dat ik dat aan een ander over moet laten, maar die werkt weer met final cut pro op een mac.
  Is er een manier om die twee, op een verschillende manier ge-edite filmpjes samen te voegen of zal ik binnen een paar dagen met final cut pro moeten leren editen? Welk van de twee opties is het best?
  Ik zou graag jullie mening daarover horen.
  Met vriendelijke groet

  Kat
 • Ik zou het proberen met DV; alles in DV formaat exporteren en overbrengen naar de Mac. Daarop editen en exporteren naar DV voor eventuele verdere bewerking op de eigen pc.
 • wanneer je de flim exporteerd door DV formaat te gebruiken, is het (volgens mij) niet meer mogelijk om eventuele effecten en geluid te editen… als ik jou was zou ik mooi leren editen met final cut pro, om flinke problemen te voorkomen..!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.