Vraag & Antwoord

Videobewerking

Transcoderen sneller op AMD64 vanwege 64 bits?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Als ik de reacties lees op dit artikel: http://www.tweakers.net/nieuws/33959 (Test van 64bits prog op AMD64) staat er dat coderen sneller zou gaan omdat hij per clock 64 ipv 32 bits kan verwerken, houd dat in dat een AMD64 op 2 GHz beter presteerd als een AMD XP op 2 GHz?

  En zijn programmas al TMPGenc al bijgewerkt voor 64bits of hoeft dat niet? En als het wel moet (herschrijven voor 64bits) zijn er dan al 64bits (trans)codeer programmas?
 • Dat 64 bit werkt alleen als je dus 64 bit software hebt, maar ook een 64 bit besturingssysteem.
 • Oh, zijn er al 64bits codeer programmas?
 • [quote:9dcc167203="General X"]Oh, zijn er al 64bits codeer programmas?[/quote:9dcc167203]64bit VirtualDub is in de maak, ook zijn ze bij DivXNetworks bezig met een 64bit versie van DrDivX.

  Maar op het DivX forum zei zo'n DivX Team member dat die 64-bits versie van DrDivX nog maar in een soort van pre-pre-alpha stage zit, dus hier verwacht ik niet veel van de komende tijd. :roll:

  Op de site van AMD stond een heel ander verhaal: Jérome Roti (DivX oprichter) kan niet wachten tot het uitkomen van WindowsXP 64 zodat zijn 64 bit DrDivX uitgebracht kan worden. Dit slaat nog eens nergens op, want er is al een beta van WXP64, waar ze dan ook een beta DrDivX voor zouden kunnen uitbrengen.
 • Het ging meer om avi > DVD programmas als TMPGenc, die komen dus nog niet :(
 • [quote:ad5cd3ee0d="General X"]Het ging meer om avi > DVD programmas als TMPGenc, die komen dus nog niet :([/quote:ad5cd3ee0d]TMPG is trouwens geoptimaliseerd voor P4, ik vond het met Athlon64 nogal tegenvallen: het ging niet eens sneller dan "real time". DVD -> DivX/XviD gaat nog veel sneller hoewel dat veel complexer is dan MPEG2.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.