Vraag & Antwoord

Videobewerking

beeld geluid synchronisatie

Anoniem
mispunt
3 antwoorden
 • Ik ben bezig met het bewerken van een film die op vakantie gemaakt is. deze film is gemaakt met een digitale camera, en moet naar meerdere personen verstuurd worden.
  De video is successvol van de camera afgehaald, en is opgeslagen als mpg formaat.
  In het orgineel heb ik geen problemen met beeld en geluid, maar ga ik hem bewerken met Roxio dan gaan delen van de film niet meer synchroon.
  Soms gebeurt het dat het beeld stil staat en het geluid gewoon doorloopt. ook gebeurd het dat ik een stukje zie (hetzelfde stukje als hiervoor genoemd) en het geluid hoor van wat er daarvoor is gebeurd. (ik heb hier dan al wel geknipt.
  Ik weet niet of het ook bij andere stukjes is (volgens andere die er ook aan werken wel).
  Eerst dacht ik dat het aan de compressie lag, (ik gebruikte mpeg 1 omdat het naar mensen moet die misschien geen internet hebben en ng maar windows 98, dat is niet bekend) maar als ik het met divx5 doe, dan zie ik hetzelfde probleem.
  Weet iemand hoe dit komt? of hoe dit opgelost kan worden? Kan het liggen omdat ik het in één groot bestand heb binnen gehaalt vanaf de camera? (met kleine bestanden heb ik er (volgens mij) geen last van.)
 • Met welk soort (merk-type) capture device en programma heb je de video op de pc gezet?

  Opslag in welke vorm van mpeg(1-2-4) is nooit aan te raden als je daarna nog aan de video wilt knippen en plakken.
  Alhoewel het weldegelijk kan is het mpeg formaat toch niet echt bedoeld als "edit" formaat, mpeg is bedoeld voor het afleveren van de video op zijn bestemming, dus een cdrom of het internet enz enz.
  Specifieke problemen die kunnen ontstaan als je aan mpeg gaat plakken en knippen zijn de problemen die jij ervaart, alhoewel dit niet persee jouw probleem hoeft te zijn.

  Als je capture apparaat een firewire poort is sla dan in ieder geval de video op als DV-avi, je maakt niet-synchroon geluid daarmee ,min of meer, praktisch onmogelijk.
  Houd de video zo lang mogelijk in het dv-avi formaat totdat je helemaal uit geplakt en geknipt bent en save pas als allerlaatste stap in de ketting de video als mpeg1-2 of 4
 • De camera word via usb aangesloten op de laptop, en het programma waarmee gecaptured word (ImageMixer 1.7) slaat het standaard op in MPEG formaat, daar kan niets aan veranderd worden :(
  En daarnaast is heelveel al van de camera af, dus kan ik het niet met een ander programma proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.