Vraag & Antwoord

Videobewerking

Fieldorder veranderen in Nerovision Express ??

Anoniem
sanne2jo
3 antwoorden
  • Ik capture via firewire een AVI bestand met Windows Moviemaker. Dat is het enige prg. dat niet vastloopt tijdens capture (Powerproducer en Nerovision Express lopen altijd vast).

    Nu heb ik een trialversion van Ulead Videostudio 8. De fieldorder staat op lower first en daarmee wordt een correcte DVD gebrand die mooi afspeelt op een standalone.

    Met Nerovision Express probeer ik hetzelfde maar daarmee krijg een schokkerig beeld, wat ik wijt aan een verkeerde fieldorder. Hoe is dit mogelijk? In NVE kun je de fieldorder niet instellen. Is dit een CODEC probleem of iets anders?
  • Schokkerige DVD's kan denk niet aan onjuiste configuratie van fieldorder liggen. Over schokkerige DVD's zijn al wat topics geweest. Ff beetje zoeken, en misschien kom je mbv die topics er wel uit.
  • Verkeerde Field Order geeft horizontale lijnen in het beeld, geen schokkerig beeld voor zover ik weet.

    Om te controleren of je video de verkeerde Field Order heeft kun je het openen met DVD2AVI en dan "Swap Field Order" aanzetten en kijken of het beeld verbeterd. Als het dan beter is (horizontale lijnen verdwijnen) had je inderdaad de verkeerde Field Order.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.