Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Moviebox DV wordt niet herkend...

Anoniem
Karel55
9 antwoorden
 • Mijn Pinnacle Moviebox DV werkte eerst naar behoren, maar na herinrichting van mijn pc wordt hij niet meer herkend….
  Besturingssysteem: Windows XP Home met SP 2
  MovieBox aangesloten op stroom (lampje power connector brandt). Firewire 6 polig aangesloten op Firewire connector van moviebox (goede aansluiting gekozen op Moviebox, dwz aansluiting op Outfront). Firewire aangesloten op Firewireconnector PC.
  Camera aangesloten op Movie Box (in-front). Pinnacle Studio software 8.6 opgestart, gezocht naar de juiste device, maar Moviebox wordt niet herkend.
  Ook nog Ulead Video opgestart, die herkent Moviebox evenmin.
  Wat kan de oorzaak zijn? Moviebox? Kabel? PC? Help……………!!
 • Op het moment dat je de moviebox aansluit op de firewirepoort, hoor je dan zo'n 'geluidje' van XP, of hoor je helemaal niks (licht het lampje van de hd ook ff op?)
 • Ik zou in principe een reactie van de pc moeten krijgen dat de moviebox is aangesloten. Dat doet hij niet. Geen enkele reactie….
 • [quote:b9bdfbf496="Karel55"]Mijn Pinnacle Moviebox DV werkte eerst naar behoren, maar na herinrichting van mijn pc wordt hij niet meer herkend….[/quote:b9bdfbf496]
  Wat heb je allemaal gedaan dan? Is een systeemherstel nog mogelijk? Indien je FireWire onboard hebt, heb je de laastst chipset drivers wel geïnstalleerd?
 • Windows XP opnieuw geinstalleerd.
  Paar dagen geleden SP 2 geïnstalleerd.
  Laatste Chipsetdrivers firewire geinstalleerd? Niet dat ik weet. Is dit het antwoord? Waar haal ik de meest actuele vandaan?
 • Áls je firewirepoort aan het moederbord zit, dan kun je de drivers bij de fabrikant van je moederbord halen.
 • Helaas, helaas, de drivers bleken al geinstalleerd voor de VIA OHCI Compliaint IEEE 1394 Host Controller…
  Kabel de oorzaak? MovieBox?
 • Al in apparaatbeheer gekeken naar uitroeptteken? Zo ja, verwijderen en PC opnieuw opstarten.
  Al andere kabel geprobeerd?
 • Uitroepteken staat er niet bij. Alles is in orde. Ik zit zelf ook te denken om een andere kabel te proberen. Maar die heb ik nu niet bij de hand. Morgen maar even lenen en kijken wat het resultaat is. Als het niet aan de kabel ligt, dan de moviebox op een andere pc uitproberen. Blijkt de moviebox dan wel goed te werken, dan moet het aan de pc liggen. Maar ja, wat is dan het probleem? Hoopte eigenlijk op een gouden tip. Maar dan moet je ook een beetje geluk hebben :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.