Vraag & Antwoord

Videobewerking

DV capture werkt niet, afspelen wel

Anoniem
Clouseau
6 antwoorden
 • Het inlezen van een videofilm van mijn digitale camera (JVC GRD70) via een firewire aansluiting lukt niet. Ik heb het geprobeerd met het meegeleverde programma Pixela ImageMaker en met het freeware programma WinDV. ImageMaker geeft een foutmelding "time too short, capture canceled", WinDV maakt een AVI file van 62.2 MB, ongeacht de lengte van het fragment, maar deze AVI laat bij afspelen in Quicktime alleen het eerste frame zien. Beide programmas spelen wel de film af tijdens het capture proces.
  Capture met ImageMaker via het USB interface lukt wel.
  Mijn computer is een Dell Inspiron 5000e, Pentium 4 600 MHz, Windows 2000 Professional (Service Pack 4 geinstalleerd). Vrije schijfruimte 13 GB, de schrijf/leessnelheid van de harddisk is 228 Mbits/sec, wat ruim voldoende moet zijn. Virusscanner McAfee en firewall ZoneAlarm staan aan. Wat kan hier aan de hand zijn?
 • Hoi..hoi,

  Heb ook ongeveer hetzelfde probleem, wil mijn films (JVC camera, firewire kaart) capturen via Pinnacle Studio 9.
  Via Pinnacle kan ik mijn camera wel laten spelen, stoppen..enz. Helaas krijg ik geen beeld te zien via mijn Pinnacle scherm. Als ik aangeeft opname starten, wordt er niks gecaptured.
  Heb een Dell computer, XP pro met SP2 en XP firewall. Weet iemand hier een oplossing??

  Groet,

  Sjango
 • Hallo, bij mij lukt juist het terugspelen naar de band niet (DV-in); ik denk, dat er toch ergens een conflict zit (wellicht een gedeelde IRQ). Wellicht moet ik het eens proberen met zo weinig mogelijk randapparatuur; Norton antivirus uit en dan eens kijken.
 • Op een ander forum vond ik dit als oplossing (ik heb de reaktie even letterlijk gecopieerd):

  Ik had hetzelfde probleem
  Na lang zoeken bleek het probleem te zitten in de IRQ van de firewire poort.
  Deze mag niet zijn gedeeld met andere apparaten.
  Bij mij stond de irq op 15 evenals mijn raid controller die ik (gelukkig) niet nodig heb.
  Raid controller verwijdert en voila!


  Groetjes Arie
 • Bedankt voor de tip over de IRQs. Het blijkt dat Windows de Firewire poort op IRQ 09 heeft gezet, maar daar stonden al 5 andere apparaten op, waaronder de videokaart. Die andere uitschakelen is dus geen optie. Mijn nieuwe vraag is dus: hoe verander je een IRQ in Windows 2000, of kan dat helemaal niet?
 • Niet echt….


  Het kan wel maar is nogal een operatie want je moet ,in principe, windows opnieuw installeren.
  Windows draait standaart onder ACPI powermanagment en dat moet verandert worden naar APM en dat gaat ,in principe, niet zomaar ff.
  Ik heb het 1x in een bestaande windows geprobeert en eindigde met een puinbak die niet meer normaal wou draaien zonder te crashen.

  ff uit het hoofd: tijdens de install van windows op F5 (of F6?) drukken tijdens de weergave " installeren van alternatieve stuurprogrammas" en vervolgens kies je ipv een een acpi -pc een "standaart-pc"

  het is een noodgreep die eigenlijk niet nodig hoort te zijn, windows is prima in staat om irq's te delen.
  Als je fw een los kaartje is dan zou je hem in een ander pci slot kunnen stoppen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.