Vraag & Antwoord

Videobewerking

Van DVD naar MPEG

Anoniem
jeroen87
3 antwoorden
 • Ik heb zelf in het verleden een DVD film gemaakt van een (digitale) home video. Nu heb ik nog een film gemaakt en wil deze combineren met de eerste film op 1 DVD, compleet met een gecombineerd menu.

  Nu is het dus de bedoeling om de eerste DVD zonder kwaliteitsverlies om te zetten naar een MPEG-2 bestand om hem samen met die andere film op DVD te zetten. Dit moet niet zo'n probleem zijn, want DVD is ook MPEG-2.

  De programma's die ik geprobeerd heb kunnen de DVD echter alleen omzetten naar VCD, SVCD of AVI, allen dus met lagere kwaliteit. Je kan vaak wel zelf de bitrate instellen enzo, maar ik weet niet wat ik in moet stellen, bovendien ben ik dan bang dat het programma de film opnieuw gaat coderen, met kwaliteitsverlies als gevolg, terwijl gewoon een 1 op 1 kopie wil maken. Dit moet toch mogelijk zijn?
 • SVCD = MPEG-2 met wat extra files (extra kan je missen, is indeling/menu's, een beetje app vind die zelf wel).
 • Je kunt de .vob bestanden uit de bestaande dvd gebruiken. Hiervoor moet je deze bestanden ontleden in delen die je naderhand kunt gebruiken voor de nieuwe dvd. Heel goed gaat dit met de 'de-multiplex' functie van TMPGEnc van www.pegasys-inc.com . (Onder menu: file>mpeg-tools)
  Met deze actie kom je in het bezit van audio en video bestanden en die kun je, met geschikte programma's, combineren met nieuwer materiaal.

  Het is allemaal wel enigzins omslachtig, misschien gaat het je met Nero's Vision Express (van Ahead) allemaal makkelijker af. Dit kun je gratis proberen m.b.v. een demo-versie. ( www.nero.com )

  Het is inderdaad niet nodig om het bestaande dvd-materiaal te her-encoderen, let dus bij de gebruikte programma's op instellingen hieromtrent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.