Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Foto’s uit adobe premiere 6.0 halen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Beste mede forum lezers,

  Ik ben aan het proberen om foto’s uit de digitale videocamera te halen met behulp van een i-link-kabel en Adobe Premiere 6.0. Mijn vraag is of het überhaupt wel mogelijk is om foto’s eruit te halen. Ik ben al een tijdje bezig om van alles te proberen, maar het lukt me niet. Met Windows Movie Maker wil het wel lukken maar de kwaliteit is dan 360-270 pixels.
  Mijn vraag is dan of iemand mij verder wil helpen?

  Alvast bedankt,

  Greetz, Rayden
 • Sommige camera's kunnen foto's maken.

  Camera's die dat niet kunnen kan je een frame uit het filmpje exporteren naar een plaatje. De resolutie is afhankelijk van resolutie waarmee de film is opgenomen. Deze kan je instellen in je camera.

  360-270 is halve DV kwaliteit waarop staat de resoltie van je project of je film ?
 • De resolutie waar ik mee opneem is 720-576 pixels. Ik snap nou niet waarom Windows Movie Maker de foto’s naar 360-270 opslaat. Zou het mogelijk zijn om andere programma’s te gebruiken zoals Adobe Premiere 6.0, zoja hoe moet je het dan doen (welke instellingen)?


  Alvast bedankt,

  Greetz, Rayden
 • Heeft de camera wel een foto-functie?

  Zo ja: deze foto's moeten , over het algemeen, via een usb aansluiting uit de camera gedownload worden.
  Na evt een driver te installeren en je camera aan de pc aan te sluiten krijg je in verkenner er gewoon een soort harde schijf bij waar je zo naar toe kan schrijven of vanaf kan lezen.
 • Probeer om te capturen in dv met Premiere als je de foto's overstuurt, dit is de enige mogelijkheid via firewire (met Premiere).
 • De digitale videocamera heeft een foto knopje. Als je dan op het foto knopje drukt dan valt het beeld 5 seconde stil en dan wordt de foto met geluid op de DV-band opgeslagen. Er zit geen usb-aansluiting op de digitale videocamera, maar wel een i-link aansluiting. Daarom had ik gedacht om het via de i-link-kabel en Adobe Premiere 6.0 te doen. Met Windows Movie Maker lukt het wel via de i-link-kabel, maar de resolutie is dan ineens 360-270.
  Misschien andere software gebruiken of welke instellingen moet ik in Premiere 6.0 gebruiken?

  Greetz, Rayden
 • Alles gratis:
  je hebt 3 dingen nodig:

  Virtualdub(.com)
  IrfanView (.com)
  Een dv-codec voor virtualdub: mainconcept dv-codec, vind je hier.(je kan registeren met verzonnen gegevens)
  De codec is een demo welke een watermerk door de video plaats bij het maken van dv-avi, bij het lezen van dv-avi werkt de codec normaal zonder beperking.(en dat is wat je nodig hebt)

  Installeer de dv codec ,installeer Irfanvieuw en pak Virtualdub uit.  Open virtualdub, open je dv-avi.
  Er zijn twee methodes: frame voor frame of het hele filmpje(dus ALLE frames in 1 keer saven in een map)
  Eerst frame voor frame:
  Ga naar de frame die je wilt saven en druk ctrl+1
  Open irfanview en druk ctrl+v
  Save het plaatje als bitmap of tiff(zonder compressie) voor de volle kwaliteit of als jpeg met compressie(instelbaar van 0-100)

  Het hele filmpje in 1 x: open je filmpje, ga naar file/save image sequence, kies voor Windows BMP, onder "prefix" een naam voor de bestanden, kies een map, zet minimum number of digits op 4 en klik op ok.
  ff wachten en je hebt een map vol met foto's.(let wel op: bijvoorbeeld 2000 frames saven van ongeveer 600Kb per stuk loopt aardig op kwa grootte!)

  Wil je niet het hele fimpje in 1x saven maar alleen een stuk ervan: door voor en na het stuk wat je wilt saven de video te verwijderen kun je alleen dat stuk saven.
  Je gebruikt daarvoor 3 toetsenbord knoppen: home-end-delete
  Home= begin selectie
  end=eind selectie
  delete= verwijder het stuk tussen home en end
  Als je daarna naar "save image sequence" gaat kun je alleen het overgebleven stuk saven als plaatjes.
  Er is wel een bug (soms) aanwezig;stel je hebt een fimpje van 1000 frame en verwijdert er daar 700 van waarna je de resterende 300 wilt saven als plaatjes: in het venster voor het saven van deze image sequence wordt foutief nog steeds aangegeven dat je 1000 frames gaat saven, dat klopt niet je saved weldegelijk maar 300 frames.
 • Wil even laten weten dat het mij gelukt is. In plaats van IrfanView heb ik paint gebruikt.

  In ieder geval hartelijk bedankt voor je moeite om op mijn berichten te reageren.

  Greetz, Rayden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.